Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #1320 : Temmuz 24, 2023, 00:32:55 »
Araçlarımızda hiçbir sıkıntı yok servisin kullandığı yağı koyuyorsanız ondan olabilir,bide siz kendiniz kaliteli bir yağ ile deneyin bence sorun ortadan kalkacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2023, 00:37:51
En basit örnek verecek olursam şuanda 1.4 egea kullanıyorum ve yağ yakmasıyla ünlü bir motor ama ne hikmetse servis bakımlılar yağ yakıyor benimki şuanda 19 bini geçti tık yok maşallah,normalde 5000 km'de yağ lambası yakıyorlar ben bakımı kendim yapıyorum LİQUİ MOLY eca C3 onaylı 5w40 kullanıyorum servisin ne koyduğu belli değil,geçenlerde servis geri çağırma için gittim 3 tane egea yağ lambası yanmış gelmişler 3 de servis bakımlı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1320 : Temmuz 24, 2023, 00:32:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1321 : Temmuz 24, 2023, 07:35:41 »
Gittiğim servis çok kaliteli bir yağ kullanıyor. Gf6-api sp spekli belçika üretimi total 0-20. Zaten bizim motorlar yağ konusunda çok hassas değil. Diğer markalar gibi seçmiyor.

Aslında ben yağa bu kadar para verilmesine karşıyım. Yerli üretim çok güzel yağlar var. İthale gerek yok bence. Doğru spekli yağ yeterli bir kriter.

Motul ve LM’nin dünyada özellikle türkiye’de inanılmaz güzel pr yaptığını düşünüyorum. Abartıldığı kadar değil. Bunun testleri çok kez yapıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1322 : Temmuz 24, 2023, 15:43:04 »
Benim servisimde SP mobil yağ kullanıyorlar. Ben de SP LQMoly kullandım. Her ikisinde de bunlar var. Tansu beyin aksine ben haftada birkaç kez 5000 gösteririm, bayır yukarı genelde 3000 devir çevirir. Karamayı motor sıcaklığına bağlıyorum.

İlk yağ değişiminde yağ filtresinden metal çapakları çıkmıştı. Sonra hiç bakmadım ama yağ filtresinin süzmediği bir metalin motorun içinde dönmesi hiç iyi değil.

Aracı uzun yıllar kullanmayacaksak bence bu bakımla uzun süre yol götürür. Fakat piller için aynı şeyi söyleyemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1323 : Temmuz 25, 2023, 12:14:20 »
Bende de bu metal tozlarının motor içinde dönmesi hoş değil. Yağ filtresi bunları nasıl süzmüyor başlı başına problem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1324 : Temmuz 25, 2023, 23:14:35 »
O gördükleriniz metal tozu olma ihtimali çok düşük çünkü metal tozu olsa silindir altını çizer yatakları çizer ve kısa sürede yatak sesi başlar,yağ değişiminde filtreyi kesip bakarsanız varsa metal çapaklarını görebilirsiniz,kararma yağın kendi bileşenlerinden oluşuyor,daha doğrusu yağın üretiminde ne kadar baz yağ kullanıldığı ile alakalı bir durum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1325 : Temmuz 25, 2023, 23:32:12 »
Mıknatısın tozları çekmesini kaydedemedim. Telefon kamerası mikro çekemiyor. Ama mıknatısı birkaç mm kalana kadar yaklaştırınca yağdaki tozlar mıknatısa atlıyor. Ben motoru zorlayarak kullanmam. Sadece uzun yolda 3-4 bin devirleri çıktığı oldu. Şehir içinde 3-4 bin devir gördüğüm yoktur. Toplasam bugüne kadar 10 bin km uzun yol yaptım. Acaba rodaj devam mı ediyor

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  bu fotoğrafları görmüş müydünüz? Mıknatısın çektiği şeyler ne olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1326 : Temmuz 27, 2023, 10:16:43 »

Servis standart bakım için 5000 lira istiyor.

N11’de yağ hava polen filtre 350-500 lira. Yağ 1200 desek 2000 liraya çıkıyor.

Ama filtreler çok çeşitli değil. Yağ filtresi olarak Filtron ve bosch var. Man gördüm ama emin olamadım.

Sizce ne yapmalı? Sizler hangi filtreleri alıp bakım yaptırdınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1327 : Temmuz 27, 2023, 10:27:16 »
hv batarya filtresi piyasada yok. diğer fitreler internetten bulunabiliyor. man filtre iyi aslında ama sahte olmasından korktum.
En son tem den alıp değiştirdim. orjinal yerine js kullanmıştım. Bence kötü değil. ben yağı LQM 0 20 kullandım..
Daha uygun araca uygun yağlar da var. eneos olabilir.. 

Garati benim için önemli. Mecburen servise gideceğim. Tahminim buji ve şanzıman yağı ile 10 bine patlar..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2023, 16:47:12

Hava 36 derece. Lpg ile çamaş ilçesine hızlı çıkış. Ve klima açık !!

Araba bana mısın demedi arkadaşlar. Nereye kadar yükselecek diye baktım. En çok 98 derece su sıcaklığı gördüm. Superb aracımda 105 i görüyordum. Toyota başka dünya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1328 : Temmuz 27, 2023, 19:48:40 »
hv batarya filtresi piyasada yok. diğer fitreler internetten bulunabiliyor. man filtre iyi aslında ama sahte olmasından korktum.
En son tem den alıp değiştirdim. orjinal yerine js kullanmıştım. Bence kötü değil. ben yağı LQM 0 20 kullandım..
Daha uygun araca uygun yağlar da var. eneos olabilir.. 

Garati benim için önemli. Mecburen servise gideceğim. Tahminim buji ve şanzıman yağı ile 10 bine patlar..

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 27, 2023, 16:47:12[/time]

Hava 36 derece. Lpg ile çamaş ilçesine hızlı çıkış. Ve klima açık !!

Araba bana mısın demedi arkadaşlar. Nereye kadar yükselecek diye baktım. En çok 98 derece su sıcaklığı gördüm. Superb aracımda 105 i görüyordum. Toyota başka dünya..

lpg taktırınca garanti sonlanmadı mı ki?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2023, 19:52:43
Servis standart bakım için 5000 lira istiyor.

N11’de yağ hava polen filtre 350-500 lira. Yağ 1200 desek 2000 liraya çıkıyor.

Ama filtreler çok çeşitli değil. Yağ filtresi olarak Filtron ve bosch var. Man gördüm ama emin olamadım.

Sizce ne yapmalı? Sizler hangi filtreleri alıp bakım yaptırdınız?
filtremarketim.com orjinal diyordu anlatan adamlar kanalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1329 : Temmuz 27, 2023, 21:20:27 »
Garantiyi bir bütün olarak değerlendirmeyin arkadaşlar. Herhangi bir parçada sorun oluştuğunda toyota servise gitseniz de gitmeseniz de arkasındadır. Sadece servisde yapılan bakımların eksik olması garanti işini zorlaştırır.

Her video çekenin bir sponsoru var tabiki. Yarın bütün dükkanları kapatıp gitmeyecek bir adres bulursak bence güven sorunu yaşamayız. Nereden alacaksanız bana da söyleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1330 : Temmuz 27, 2023, 23:05:51 »
Filtre deyip geçmeyin elinizden geliyorsa orjinalinden daha kaliteli markalar kullanın,sonuçta orjınal olanı Toyota kendisi üretmiyor,istediği standartları karşılayan en ucuz teklif veren herhangi bir üreticiye yaptırıyor,aracınıza madein japon menşeli ürünler kullanın(japon devleti kanunlarına göre bir malın üzerinde madein japon yazabilmesi için bütün hammeddenin japonya sınırları içerisinde üretilmesi gerekiyor) daha önce formda @Ufuk Sönmez (16363) bey yağ filtresini farklı markaları açarak detaylı inceledi yağ filtresinde önemli olan içindeki kağıdın ve bileşenlerin kalitesi aynı zamanda kağıdın uzunluğu,bu incelemede js asakashi filtre en uzun kağıt boyutuna ve kalitesi ne sahip çıktı (js asakashi japon menşeli dir) ben kendi aracımda da kullandım özellikle hava filtresinde farkı açık ara farkla gördüm,önceki filtre 2 yıl boyunca temiz gözükürken js asakashi 6 ayda dış yüzeyi karardı bu demek oluyor ki tozu dış yüzeyinde hapsediyor diğer filtre hiç tutmuyor sayılır,

Buda japon amcaların yaptığı karşılaştırma,
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1331 : Temmuz 28, 2023, 19:17:19 »
Maalesef 3 marka dışında hibrit filtresi piyasada yok. Filtron man ve toyota markalılar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1332 : Temmuz 29, 2023, 20:24:13 »
Otobanda rampa inerken piller dolmasın diye boşa alınca ve hız 120’yi geçince ICE çalışmıyor. 140’a geldi yine çalışmadı. Halbuki 1.elektrik motor devri yükselmesin diye 120’den sonra ICE çalışıyordu. Baktım. 1.elektrik motor devri 10 binleri görmüş. Bu işi yaparken 120’yi geçmemek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1333 : Temmuz 29, 2023, 20:36:15 »
Otobanda rampa inerken piller dolmasın diye boşa alınca ve hız 120’yi geçince ICE çalışmıyor. 140’a geldi yine çalışmadı. Halbuki 1.elektrik motor devri yükselmesin diye 120’den sonra ICE çalışıyordu. Baktım. 1.elektrik motor devri 10 binleri görmüş. Bu işi yaparken 120’yi geçmemek lazım
Tam tahmin ettiğim gibi. MG1'i aşırı ısıtmamak için 120 üstünde N ye almamak daha iyi. Ayrıca 120 üstü N de gitmek fren açısından da problem yaratabilir. Bence güvenli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1334 : Temmuz 30, 2023, 18:42:21 »
Tam tahmin ettiğim gibi. MG1'i aşırı ısıtmamak için 120 üstünde N ye almamak daha iyi. Ayrıca 120 üstü N de gitmek fren açısından da problem yaratabilir. Bence güvenli değil.

İstanbul trabzon yapıp döndüm. Giderken kişisel bavul yükü vardı. Dönüşte köy gıdalarıyla ağzına kadar doldurdum. Çocukların önüne bile yük koydum.

Gündüz sürdüm. Klima toplam yolda %80 auto’da hep açıktı

Devlet yollarında önüm açık oldukça 110’la gittim. Otobanda; giderken 120, dönerken 140’la sürdüm. Şehir içleri radar uyarı ve eds tabelalarına birebir uydum.

Rampa çıkarken hızımı 90-100’e kadar düşürdüğüm yerler oldu ama sayısı çok değil

Giderken 4,5lt dönerken 5lt yaktı. Pompa değeri.

Pil koruma moduna hiç sokmadım. Rampa inişlerde pil 6 diş doluysa boşa aldım. Deneme hariç 120’yi geçmedim. Zaten Trabzon yolunda dağ tepe geçişi birkaç tane.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1335 : Temmuz 30, 2023, 21:25:04 »
aşkolsun ya insan fatsa da bana bi uğramaz mı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1336 : Temmuz 30, 2023, 23:22:36 »
Hocam sırf fatsa’yı hızlı geçmek için trabzon’dan gece 4.30’da yola çıktım :)

Hayalimdeki geze geze uğraya uğraya yolculuk yapma fırsatını hiç yakalayamadım. Hep bi yetişme gayreti oluyor nedense. Arabada donmuş gıdalar falan.

Karadeniz sahil yolunda fatsa ve akçaabat trafiği berbat. Trabzon’a giderken akşam üstü geçtim. İkisinde de yarım saatten fazla takıldım. Dönüşte gece çıktım yola bu yüzden. Tayin almazsanız seneye diyelim artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1337 : Ağustos 06, 2023, 17:30:09 »
Bu bakımda pendik servise gittim. 0-20 mobil 3000 koydular. Api gf-6a ve api sn plus özelliği var. Ama koydukları kutuya bakmadım. Mobil’in Türkçe sitesindeki özelliklere baktım. Bakalım bu nasıl.

Dumankaya toyota tmsf elinde. Toyota ne yağ verirse onu koyuyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 55000
  • 2012 kere teşekkür etti
  • 2537 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1338 : Ağustos 06, 2023, 22:01:02 »
Ben kaliteli filtreleri sanayideki parçacıdan alıp kendim değiştiriyorum.
Hava filtresi olarak Wunder marka 200.TL
Polen filtresi olarak Wultec marka 50.TL
Motor yağını Shell yağcıda değiştirtiyorum, bunların dışında fren hidroliğini periyodunda sanayide güvendiğim ustaya değiştirtip, sadece şanzıman ve difransiyel yağlarını periyodunda yetkilide değiştirtiyorum. Böylece en ucuza bakım yapmış oluyorum.

Wunder Hybrid Filtre (hepsi burada) 253.5TL görünüyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1339 : Ağustos 06, 2023, 22:22:10 »
Hocam sırf fatsa’yı hızlı geçmek için trabzon’dan gece 4.30’da yola çıktım :)

Hayalimdeki geze geze uğraya uğraya yolculuk yapma fırsatını hiç yakalayamadım. Hep bi yetişme gayreti oluyor nedense. Arabada donmuş gıdalar falan.

Karadeniz sahil yolunda fatsa ve akçaabat trafiği berbat. Trabzon’a giderken akşam üstü geçtim. İkisinde de yarım saatten fazla takıldım. Dönüşte gece çıktım yola bu yüzden. Tayin almazsanız seneye diyelim artık :)
Samsun merkezi hiç saymıyorum,yok böyle bir keşmekeş Rize'den Trabzon'a 1 saatte attım ama samsunu bir türlü geçemedik,hele Kastamonu yolu ne öyle mübarek araba gitmiyor sanki bişey tutuyor o yolu kullanmak zorunda olanlara sabır diliyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE