0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Soğukken dizel gibi çalıştığını biliyoruz. Hatta daha kötü. Jeneratörün çalıştırması sert oluyor. Ama arabayı kapatıp açınca değiştiğini sanmam. Motor kapanıp açılsa belki olur diye düşünüyorum.
Bugün harika bir yazı karşıma çıktı. Birkaç hatalı nokta var ama önemli değil. Gerçekten tek anlatımda hibriti özetleyen çok uzun bir yazı. Hem de bir türk tarafındanhttps://hayatinvirajliyollarinda.com/2023/04/22/hatasiz-dusunme-sanati-toyota-corolla-1-8-hybrid-e-cvt-e210/
Sabah okudum ben de. Çok güzel yazmış, boşta kullanmak dışında 😄
Ölmek istediğimde istanbul trafiğinde yaparım bunu
o kadar da sıkıntılı değil.. yapmayın tansu bey eskiden karbüratörlü devrinde hiç mi peygamber vitesi niyetine boşa atmadınız?
bir de şanzıman yoksa bu araçlarda şanzıman yağı değiştirme olayı da yok sanırım, yoksa power split device'ın yağını mı değiştiriyoruz bunda da?
Benim arabada europa yazıyor doğru yere baktıysam..ortalamam 4.4 litrede. Gaz ile 1 depo ile 566 km yol gittim. 33 litre alsa 33*10tl = 330 tl ile 566km yol yapmış oluyor. Yaklaşık 60 Kr. Fakat benzini de hesaplarsak 70 kuruşa gelir diye tahmin ediyorum.
Arkadaşlar 30 bin bakımına 500 km falan geç gitsem sıkıntı olur mu? 27500 kmdeyim şimdi bakıma gitsem erken olacak ama önümde git gel 2500 km bir yolculuk var. Biraz da gittiğim şehirde şehir içi yaparım. Yolculuktan önce mi bakım yaptırayım sonra mı?
Bana sormayın hocam Ben bakımları fabrikanın verdiğinin yarı kilometresinde yapıyorum. Servis garanti arıza bakımından sorarsanız bence hiç bir şey olmaz.
Olmaz kardeşim. Son yağ değişimi üzerinden ne kadar zaman geçti?
Uzun yola gidip gelebilirsin ancak fiyatlar artabilir. Artık böyle bir sorunumuz var.