0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geri geri giderken ne ne oluyor ben çözemedim. geri sürdüğüm alan boş, eğimsiz bir yerdi. hocam denklem çözebildiniz mi? @Sedat CANLI (50858) //www.youtube.com/watch?v=WGuknKylw8g
8-11 saniye: MG2 pilden güç çekiyor ve ters yönde tekere güç sağlayıp aracın geri gitmesini sağlıyor.12-15 saniye: Pil %40 altına düştüğü için, MG1'in aracılığıyla ICE devreye giriyor ama henüz güç üretmiyor. (bir nevi vurdurma ile ICE çalııyor ve benzin tüketmiyor)16 saniye'den itibaren : ICE güç üretmeye başlıyor ve gücün bir kısmı tekere gidiyor ve bir kısmı ise (MG1 + MG2) pili şarj için kullanıyor. Burada MG1+MG2 değeri şeklinde yazdım çünkü genelde MG1 üreteç, MG2 motor ama bazen tersi olarak da sistem çalışabiliyor (heretical mod). Toplama bakmak en iyisi çünkü toplam değer her zaman pili şarj eden ya da pilden çekilen güce eşit oluyor.Formül şu : ICE + PİL = Tekere Giden Güçyani ICE ürettiği güç ve pilden çekilen güç toplamı tekere gider.vePİL = MG1 + MG2yani pile giden güç(ya da pilden çekilen güç) =elektrik motorlarının ürettiği-tükettiğinin toplamı
Geri vites dişlisi yok. Aracın geri gitme şemasını oturtamadım kafamda. Zaten planet sistemi de anlamıyorum Geri vites yok. aktarım yönü aynı. sadece mg2'ye ters yönde akım vererek ters yönde döndürüyor. o kadar. Başka hiç bir mekanizma vs. yok.. akım yönü değiştirerek dönme yönü değişiyor. elektrik motoru her iki yöne de dönebildiğinden bu yapılabiliyor. içten yanmalılar gibi değilICE: 9kw üretiyorPile: 3,3kw giriş oluyorTekerler: 5,7kw harcıyorBuraya kadar denklem tamam. Toplamları ICE’nin üretimini veriyor. Ama tam bu anda mg1: 11kw üretiyormg2: 7,8kw tüketiyor Şeklinde yazıyor. Buradan anladığımız mg2+pil = mg1pil=mg1+mg2 şeklinde hesaplamak daha doğru. tabi + - işraretlerini de koruyarak bu hesabı yaparsak eşitlik sağlanıyor. Algılaması daha kolay oluyor, Bu da tamam. Ama ICE’nin 9 ürettiği yerde mg1’in 11 üretme meselesi enteresan. Mg2 hem tekere 5,7 iletiyor. Hem 2 kw’ı mg1’e gönderiyor. evet bu doğru. bu nedenle zaten hep mg1+mg2 yi kullanmak en doğrusu. öbür türlü kafa karışıyor. Denklem tamam ama planet sistemi canlandırmak gerçekten zor. planet sistemi üç yollu vana gibi düşünebilirsiniz. her birinden giriş ve çıkış var, orta havuza giriş çıkışlar sağlanıyor. toplam giriş=toplam çıkış şeklinde formule edebilirsiniz.Monogramdan anladığımız başka şey, geri geri hızlı gittikçe ve ICE çalışırken Mg1 devrinin çok yükselmesi. Geri hız sınırı o yüzden 30 olabilirevet tam olarak bu nedenle böyle. mg1 çok hızlı dönmeye başladığında iç sürtünmeden dolayı çok ısınabiliyor. Benzer koruma ileri giderken mg2 için de var. 180km/h limiti de bu yüzden
Peki bir soru daha sorayım. Daha doğrusu bana başkası sordu cevap veremedim. Bizim 1.8 motora rektifiye yapılabiliyor mu? İnternette karşılaştığınız video yazı vs var mıdır?
Bir çok video var. Hatta conta yanması sorunu nedeniyle piston kırma, kol çıkartma olayları var.
Ama hiç silindir piston honlama görmedim. Acaba bunlar yapılsa eski verim oluyor mu? Sonuçta silindir çapı çok az da olsa büyüyor. 2015’te motor parçalarının revize olduğunu yazmışlar. Egr’den kurumdan dolayı tıkanmalar sonucu oluyormuş o kol eğilmesi, conta yanması. Egr temizliği 100bin km’de bir yapılmalıymış. Bir de yağ yakma durumları oluyor mu acaba? Çok km yapmış araçta gömlek giydirme yapılıyor mu? Gerçi amerikadA işler genelde yeni motor almakla sonuçlanır bu tarz şeylerde
Ben yerine konulmayacak, yapılmayacak malzeme göremedim. Aynı soru benimde aklıma geldi ve hybrid için motor değiştirmenin normal bir motordan farklı olmadığı algısı bende oluştu. Hiçbir zaman fabrika kadar sağlam sıkı bir motora sahip olamazsınız. Fabrikada dahi yapılırken motor sorunları çıkıyor, sanayide bu denli ince işçilik ve bilgi birikimi bulmak imkansız. Bu nedenle yağımızı 7500 km de değişiyoruz ve motor soğutma suyuna egr ye dikkat ediyoruz. 46 bindeyim henüz 0 20 ile eksiltme olmadı. Uzun yol da yapıyorum, lpg de kullanıyorum, devir de çeviriyorum hatta uzuun bir bayır çıkışım bile var umarım satıncaya kadar da olmaz..
Arkadaşlar katalitik giriş çıkış sensörlerinin verileri lazım. Buradan paylaşır mısınız ? Benim giriş sensörü 650 derece civarında geziyor. Gaz taktırdığım için benzin gaz kıyaslaması yapmak istiyorum.
Benimki kıstas olmaz heralde. Şehir için motor suyu 60-70’in üstüne bile pek çıkmıyor. Köksal hocam, benzine geçip sürdüğünüzde karşılaştırma neden yapmadınız?
@Anıl Köksal Bayburt (3104) daha sıcak havada katalizör sıcaklığı lpg’de düşük kalmış. Yanlış görmedim değil mi? Ben de bundan bahsetmiştim. Değişiklik olmuyor. Supap yakma olayı tamamen yakıtın bıraktığı karbon film tabakayla alakalı. Benzin lpg gibi çok temiz olsa yine supaplar erirdi. Supap malzemesi tasarlanırken karbon film tabakasının yalıtımı da hesaplara katılıyor