Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #1240 : Ocak 29, 2023, 10:12:06 »
Tansu beyinki kadar yopğunun bir trafik, Köksal beyinki gibi aşırı yokuş olmayan, Ankara gibi soğuk da olmayan, Antalya kadar da sıcak olmayan, mesela Manisa gibi bir şehirde, hibrid kurallarına uygun kullanım ile, ben iddia ediyorum çok rahat yılık ortalama 3 litre tüketim değerine düşülebilir. Şehir dışı yapmıyorsanız daha da inmek mümkün.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1240 : Ocak 29, 2023, 10:12:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1241 : Ocak 29, 2023, 11:27:19 »
İstanbulun her yerine tabela koyacaksın. Tabelada ilerideki trafiğe göre bir hız yazacak. Mesela 50 yi aşmayın denilecek.
50 kmh i geçen her bir araca çok ağır bir ceza verilecek.

Böylece bir ihtimalle trafik durmadan ilerleyebilir.

Ben her geldiğimde şaşırıyorum. Çünkü insanlar yolu açık bulunca olabildiğince hızlı gidiyor. İleride bir yerde bir kişi fren yapsa 5km geride trafik duruyor. Mantıksız bir kalabalığa sahip olduğu kesin. Trafik için toplum bilinci çok önemli.

Hybrid trafik sevse bile uzun süre durmayı veya sürekli batarya kullanımını sevmez. Durduğu yerde şarj etmek ise gerçekten çok çok verimsiz. Trafikte öndekini biraz geriden takip edeyim diyemezsiniz. durmaları yarı yarıya düşürmek bile mümkündür bence ama arkadaki sinirli, yandaki arabalar aç kurtlar gibi olunca onuda yapamazsınız. Allah sabır versin. Bizim bayır çıkmamızdan daha kötü bir durum bence. Ayrıca sabır işi..

Anayollarda trafik oluşum sebebi gerçekten hızlı gidip ani fren yapma. Ama bunun farkında olan kişi oranı %0,1 bile değil.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2023, 11:28:32

@Sedat CANLI (50858)  tam da artık manisa’ya mı taşınsak diye düşünürken  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1242 : Ocak 29, 2023, 14:23:29 »
Hybrid arabanın yakıtından şikayet etmeyin,araba ne yapsın? Dün İstanbul'da trafiği gördüm,oğlumda 3.000 km de Honda Civic executive+ var,bana sorduğumda söylemiyordu,yakıt ortalaması dur kalk Ataşehir trafiğinde 12 litre/100 km.Diğer konuya gelince İstanbul ancak 10 milyon  kişiyi kaldırabilir, 6 milyonu fazla,günlük girip çıkan 5 milyonda Anadolu insanı var,ne su yeter,ne elektrik ve trafikte hiç bir zaman çözüm olmaz,tek çare yatırımların İç Anadolu'ya kaydırılması..Deprem senaryolarında daha az insan kaybı vs vs..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1243 : Ocak 31, 2023, 13:12:53 »
bugün kuzey Marmaradan adapazarı İstanbul yaptım. 6.0 gibi bişey ile geldim İstanbul trafiğine kadar sonra trafik görünce rahatladı 5.4 ile bitirdim. benzinli araç ne yapardı bu yolda? otoyolda hız 120-140.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1244 : Ocak 31, 2023, 14:57:20 »
bugün kuzey Marmaradan adapazarı İstanbul yaptım. 6.0 gibi bişey ile geldim İstanbul trafiğine kadar sonra trafik görünce rahatladı 5.4 ile bitirdim. benzinli araç ne yapardı bu yolda? otoyolda hız 120-140.
Aynı hız değerlerinde otoyolda yolun yarısı aşırı rampalı ve cc açık olarak çıktım malum cc açıkken daha fazla yakıyor rampada ona rağmen seyahat sonunda 100 km'de 6 lt gösterdi,aracım benzinli egea 1.4 motor,yalnız şehir içinde ortalama 7.5 yakıyor tabi bunun içinde bol rampalı yerler var ve araç hep dolu oluyor 5 kişi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1245 : Ocak 31, 2023, 15:59:29 »

TSİ motor 6 litre yakmaz :) 5 litre ile bile yakabilirdi. Hybrid araçlar için söylenilen hızlar çok yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1246 : Ocak 31, 2023, 16:41:16 »
1.2 tsi ibizam vardı. 5 küsürlerde gelirdim yolun çoğunu, İstanbul içine girince 6 üstü biterdi. az bi şehir içi yol hemen hibriti öne çıkarıyor. Bir daha kuzey Marmaradan gelmem Anadolu otoyolu 4.5 ile bitiyordu  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1247 : Ocak 31, 2023, 17:12:26 »
Trafik uzunca kırmızı değilse kmm’yi kullanmam. Gereksiz uzatıyor yolu. Hem de boş olunca basmak istiyor insan.

Bu arada benim avrupa yakasından adapazarı kocaali’ye bir yolum oldu. 5 kişi gittik ve döndük. Klima da açıktı. Otoyolda sabit 100, adapazarı kocaali arasında sabit 90 ile sürdüm. 4lt yaktı hibrit.

Esasen hibriti uzun yolda az yaktırmak için mutlaka sakin kullanmalı. Yoksa diğerleri gibi yakıyor.

Sakin kullanmada (90-110km arası) ve %5 üstü eğimli yokuş çıkışlarda hızı 80-90’a sabitleyerek sürünce tüm araçlardan az yakıyor.

Bunun haricinde dikkat etmeden kullanınca diğer arabalar kadar yakıyor. Agresif kullanımda az fazla yakabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1248 : Şubat 26, 2023, 22:08:09 »
arkadaşlar depo ölçümü yapıyorum gırtlağa kadar dolduruyorum benzin görünür olana kadar. tüm yolculuklarımı obd ile ölçüyorum 33,57 lt harcandı görünüyor yaptığım km'ye bölünce araçtaki depo ortalaması da tutuyor. aynı seviyeye kadar tekrar dolum yaptığımda 36,45 lt aldı.
şimdi merak ettiğim araç mı yanlış ölçüyor yoksa istasyon mu bi hinlik yapıyor? ya da aldığım benzin kalitesine göre daha fazla yakıyor ama araç daha az yaktım mı sanıyor (lpg kullanırken aracın 5lt yaktı gösterip 6lt yakması hesabı gibi)? hep aytemizden alıyorum. sizin ölçümlerinizde de %10 kadar sapma var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1249 : Şubat 27, 2023, 08:09:04 »
arkadaşlar depo ölçümü yapıyorum gırtlağa kadar dolduruyorum benzin görünür olana kadar. tüm yolculuklarımı obd ile ölçüyorum 33,57 lt harcandı görünüyor yaptığım km'ye bölünce araçtaki depo ortalaması da tutuyor. aynı seviyeye kadar tekrar dolum yaptığımda 36,45 lt aldı.
şimdi merak ettiğim araç mı yanlış ölçüyor yoksa istasyon mu bi hinlik yapıyor? ya da aldığım benzin kalitesine göre daha fazla yakıyor ama araç daha az yaktım mı sanıyor (lpg kullanırken aracın 5lt yaktı gösterip 6lt yakması hesabı gibi)? hep aytemizden alıyorum. sizin ölçümlerinizde de %10 kadar sapma var mı?

Benim ölçümlerinde standart aynı sapma var. Ekran ne gösteriyorsa onun 0,3lt fazlasını yakıyorum pompada. Hep aynı oran. Ekranda depo ölçümü değil, 100km de kaç yakar hesabı var.

Depoyu ağzına kadar doldurunca tekerin oradan fazlasını atmıyor mu? Ben tabanca atınca ilave ettirmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1250 : Şubat 27, 2023, 08:29:26 »
Benim ölçümlerinde standart aynı sapma var. Ekran ne gösteriyorsa onun 0,3lt fazlasını yakıyorum pompada. Hep aynı oran. Ekranda depo ölçümü değil, 100km de kaç yakar hesabı var.

Depoyu ağzına kadar doldurunca tekerin oradan fazlasını atmıyor mu? Ben tabanca atınca ilave ettirmiyorum.

depo ölçümü dediğim o zaten hocam. obdden aldığım kaç lt harcandı bilgisini tripteki kmye bölüp x100 yapınca depo ortalamasını verdi yani obd hata yapmadı. depo 4.5 gösteriyor ama 36.45lt benzin aldı 748km gitti yani 4.87 asıl depo ortalaması.
merak ettiğim istasyonun verdim dediği miktarı gerçekten verip vermediği.

tekerin oradan atma kısmını anlamadım hocam, fazla doldurunca yere mi dökülüyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1251 : Mart 01, 2023, 11:06:30 »
Depodan buharlaşma olabilir, benzincideki pompa yanlış ölçüyor olabilir, araçtaki flowmetre yanlış ölçüyor olabilir. Flowmetrelerin belli bir (%5 civarı) hata payları olabilir. Flowmetrenin çalışma prensibi gereği alsında kütle ölçerler ve hacime dönüştürürler, sıcaklığa bağlı yoğunluk değiştiğinden ölçmede hata oluşabilir. OBD verisi anlık olarak çok düşük miktarları hassas ölçmesi gerektiğinden, hata payı yüksek olabilir.
Bende de benzer bir fark hep var. OBD'den hybrid assistant ile aldığım 22.000 km ortalaması 3.49 litre/100km iken, pompa verilerimin ortalaması 3.69 litre/100km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1252 : Mart 01, 2023, 11:49:00 »
depo ölçümü dediğim o zaten hocam. obdden aldığım kaç lt harcandı bilgisini tripteki kmye bölüp x100 yapınca depo ortalamasını verdi yani obd hata yapmadı. depo 4.5 gösteriyor ama 36.45lt benzin aldı 748km gitti yani 4.87 asıl depo ortalaması.
merak ettiğim istasyonun verdim dediği miktarı gerçekten verip vermediği.

tekerin oradan atma kısmını anlamadım hocam, fazla doldurunca yere mi dökülüyor?
Öyle gırtlağa kadar dolduruyorum diğerinde farklı çıkıyor gibi bir ölçüm olmaz,depo dolarken pompanın debi ayarı bile işi değiştirir  yavaş akarsa depo içindeki havayı tahliye eder tam dolum olur hızlı aktığı zaman içerdeki hava tam çıkış yapmadığı için dolum olmaz,içeriden basınç hissettiği için tabanca atar,ayrıca yaptığınız iş tehlikeli gırtlağa kadar dolum yapınca deponun havalandırma tarafını vs hepsini kapatmış oluyorsunuz,sıcaklık değişimlerinde genleşen hava dışarıya atılmak zorunda yoksa patlama ve yangın riski oluşturur,tabancanın attığı yerde bırakın,tekrar dolum yapınca yine tabanca atınca bırakın öyle ölçüm yapın ve pompa elemanına tabancayı en düşük konuma ayarlamasını söyleyin daha sağlıklı dolum olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1253 : Mart 01, 2023, 14:07:41 »
yavaş yavaş dolduruyorum zaten debiyle bir ilgisi yok, görene kadar gıdım gıdım veriyorum işte. başka türlü iki depo dolumunda da aynı yere kadar doldurduğumu nereden anlayacağım?

ben aynı seviyede doldurduğuma eminim. olay aracın ölçümüne göre %10 daha fazla yakması. araç mı yanlış benzini veren makinenin ölçümü mü yanlış soru bu.

Bir sonraki ölçümümü yavaş dolumlu tabanca atana kadar yapıp ölçeceğim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1254 : Mart 01, 2023, 16:24:07 »
Araç bilgisayarı her zaman hatalı ölçer. Tahmine dayandığı için.

Ben de bugün bakım yaptırdım ortalama bir türlü 3.9 un altına düşmedi :) aklıma benzine enjektör temizleyici katkı kattıkları geldi. Acaba dedim gerçekten de fazlamı yaktırıyor. Tüp hiç kullanmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1255 : Mart 07, 2023, 19:24:35 »
Araç bilgisayarı her zaman hatalı ölçer. Tahmine dayandığı için.

Ben de bugün bakım yaptırdım ortalama bir türlü 3.9 un altına düşmedi :) aklıma benzine enjektör temizleyici katkı kattıkları geldi. Acaba dedim gerçekten de fazlamı yaktırıyor. Tüp hiç kullanmadım.

Mazda 3 benzinlide ekran ile pompa ölçümü bire bir tutardı hocam. Çok hoşuma giderdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1256 : Mart 07, 2023, 20:26:47 »
Dün yazlık lastiklerime geçtim. Lassa snowways den michelin primacy 4 lastiklerine geçiş yaptım.

Yakıt tüketimi doğrudan düştü. kışlık lastikler ile yakıt tüketimini 1.9 litre ortalamadan daha az yapamadığım parkurda bugün çok zorlanmadan 1.5 litre ortalama yakıt tüketimine düşebildim.

Kışlık lastiklere geçtikten sonra tüketim verisini sıfırlamıştım. Bütün ortalama tüketim 4.8 litre oldu. Hatta lastiklerin havasını kontrol edip aracın bakımı yapıldıktan sonra sıfırlamıştım ve bu sırada ortalama 5.0 litre olarak görünüyordu. Bu veri kışlık lastikle yapılan ortalama idi.

Yazlık lastikler gerçekten daha az tüketiyor. Bizim gibi sineğin suyunu çıkartabilenler için fark çok bariz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1257 : Mart 19, 2023, 22:13:48 »
geri geri giderken ne ne oluyor ben çözemedim. geri sürdüğüm alan boş, eğimsiz bir yerdi. hocam denklem çözebildiniz mi? @Sedat CANLI (50858)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1258 : Mart 20, 2023, 19:52:11 »
Corolla Cross hybrid aracımın içi geceleri aşırı karanlık olduğu için ihtiyaçtan ötürü iç kısmına ambiyans aydınlatması yaptıracağım. Araç hybrid olduğu için elektrik aksamına müdahale edilmiş olacak, endişe duymalı mıyım sizce? Kesme biçme olmayacak, direkt soket bağlantılı orijinal yerlerine monte edilecek üründen satın aldım. Sigortada falan özellikle şuraya karışılmasın şuraya bağlansın dediğiniz bir yer olur mu? Acil cevaplarsanız sevinirim, yarın yaptırmayı düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1259 : Mart 20, 2023, 20:23:57 »
Corolla Cross hybrid aracımın içi geceleri aşırı karanlık olduğu için ihtiyaçtan ötürü iç kısmına ambiyans aydınlatması yaptıracağım. Araç hybrid olduğu için elektrik aksamına müdahale edilmiş olacak, endişe duymalı mıyım sizce? Kesme biçme olmayacak, direkt soket bağlantılı orijinal yerlerine monte edilecek üründen satın aldım. Sigortada falan özellikle şuraya karışılmasın şuraya bağlansın dediğiniz bir yer olur mu? Acil cevaplarsanız sevinirim, yarın yaptırmayı düşünüyorum..

Sonradan takılan elektrik tesisatında garanti olmaz. Ama araç hybrid diye ayrıca bir sorun yaşamazsınız