0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İstanbulun her yerine tabela koyacaksın. Tabelada ilerideki trafiğe göre bir hız yazacak. Mesela 50 yi aşmayın denilecek. 50 kmh i geçen her bir araca çok ağır bir ceza verilecek. Böylece bir ihtimalle trafik durmadan ilerleyebilir. Ben her geldiğimde şaşırıyorum. Çünkü insanlar yolu açık bulunca olabildiğince hızlı gidiyor. İleride bir yerde bir kişi fren yapsa 5km geride trafik duruyor. Mantıksız bir kalabalığa sahip olduğu kesin. Trafik için toplum bilinci çok önemli. Hybrid trafik sevse bile uzun süre durmayı veya sürekli batarya kullanımını sevmez. Durduğu yerde şarj etmek ise gerçekten çok çok verimsiz. Trafikte öndekini biraz geriden takip edeyim diyemezsiniz. durmaları yarı yarıya düşürmek bile mümkündür bence ama arkadaki sinirli, yandaki arabalar aç kurtlar gibi olunca onuda yapamazsınız. Allah sabır versin. Bizim bayır çıkmamızdan daha kötü bir durum bence. Ayrıca sabır işi..
bugün kuzey Marmaradan adapazarı İstanbul yaptım. 6.0 gibi bişey ile geldim İstanbul trafiğine kadar sonra trafik görünce rahatladı 5.4 ile bitirdim. benzinli araç ne yapardı bu yolda? otoyolda hız 120-140.
arkadaşlar depo ölçümü yapıyorum gırtlağa kadar dolduruyorum benzin görünür olana kadar. tüm yolculuklarımı obd ile ölçüyorum 33,57 lt harcandı görünüyor yaptığım km'ye bölünce araçtaki depo ortalaması da tutuyor. aynı seviyeye kadar tekrar dolum yaptığımda 36,45 lt aldı.şimdi merak ettiğim araç mı yanlış ölçüyor yoksa istasyon mu bi hinlik yapıyor? ya da aldığım benzin kalitesine göre daha fazla yakıyor ama araç daha az yaktım mı sanıyor (lpg kullanırken aracın 5lt yaktı gösterip 6lt yakması hesabı gibi)? hep aytemizden alıyorum. sizin ölçümlerinizde de %10 kadar sapma var mı?
Benim ölçümlerinde standart aynı sapma var. Ekran ne gösteriyorsa onun 0,3lt fazlasını yakıyorum pompada. Hep aynı oran. Ekranda depo ölçümü değil, 100km de kaç yakar hesabı var. Depoyu ağzına kadar doldurunca tekerin oradan fazlasını atmıyor mu? Ben tabanca atınca ilave ettirmiyorum.
depo ölçümü dediğim o zaten hocam. obdden aldığım kaç lt harcandı bilgisini tripteki kmye bölüp x100 yapınca depo ortalamasını verdi yani obd hata yapmadı. depo 4.5 gösteriyor ama 36.45lt benzin aldı 748km gitti yani 4.87 asıl depo ortalaması.merak ettiğim istasyonun verdim dediği miktarı gerçekten verip vermediği.tekerin oradan atma kısmını anlamadım hocam, fazla doldurunca yere mi dökülüyor?
Araç bilgisayarı her zaman hatalı ölçer. Tahmine dayandığı için. Ben de bugün bakım yaptırdım ortalama bir türlü 3.9 un altına düşmedi aklıma benzine enjektör temizleyici katkı kattıkları geldi. Acaba dedim gerçekten de fazlamı yaktırıyor. Tüp hiç kullanmadım.
Corolla Cross hybrid aracımın içi geceleri aşırı karanlık olduğu için ihtiyaçtan ötürü iç kısmına ambiyans aydınlatması yaptıracağım. Araç hybrid olduğu için elektrik aksamına müdahale edilmiş olacak, endişe duymalı mıyım sizce? Kesme biçme olmayacak, direkt soket bağlantılı orijinal yerlerine monte edilecek üründen satın aldım. Sigortada falan özellikle şuraya karışılmasın şuraya bağlansın dediğiniz bir yer olur mu? Acil cevaplarsanız sevinirim, yarın yaptırmayı düşünüyorum..