0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bunun benzerini mazda yapacaktı. Wankel motoruyla. Ve çok daha büyük bir pil koyacaktı. 20-30kwh gibi. Ama olmadı. Rafa kalkmış olabilir. Minik bir pille tasarruf az olur. Nissan bu arabalarda hidrolik iticili krank kullanıyor. Sıkıştırma oranı 14:1 veya 8:1 olabiliyor. Bu da motordaki parça sayısını artırıyor.
vergi durumu nedir acaba nissanın ?
mtv 1.5 motor olarak ödeniyorsa güzel. Biz yıl başında 5000 tl 6 aylık mtv ödeyeceğiz.
Hayır 7882 lira ödeyeceksiniz. Eğer aracınız 1.3-1.6 vergi diliminde olsaydı 4450 lira öderdiniz. Fark 3450 lira. Yani 185 litre benzin demek. Eğer benzin 30 lira olursa bu fark 115 litre benzin demek. Peki hibritin size sene boyu sağladığı benzin tasarrufu kaç litre, hesapladınız mı?
Zarardayım satacağım
Şuan kendimi nasıl hissediyorum. Sanki kazıklanmış gibi.. sanki kendime bakmıyorum da araba için yaşıyormuş gibi. Hatta çocuklarımdan birisi arabaymış da sürekli malımı mülkümü satıp yiyor gibi.. sanki devlet benim için değilde bir tek benim sırtımdan kazanıyormuş gibi.. Öyle tarifsiz öyle içime kapanık bulanık duygular içindeyim..
Cidden araç yürütme maliyeti çok yüksek. Ev almak için satarsam kesinlikle 16 yaşında 1.3 motor tüplü,kazalı,boyalı,bakımsız alacağım.