Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #1180 : Aralık 23, 2022, 20:04:30 »
Bunun benzerini mazda yapacaktı. Wankel motoruyla. Ve çok daha büyük bir pil koyacaktı. 20-30kwh gibi. Ama olmadı. Rafa kalkmış olabilir. Minik bir pille tasarruf az olur.

Nissan bu arabalarda hidrolik iticili krank kullanıyor. Sıkıştırma oranı 14:1 veya 8:1 olabiliyor. Bu da motordaki parça sayısını artırıyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1180 : Aralık 23, 2022, 20:04:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1181 : Aralık 23, 2022, 20:42:17 »
Bunun benzerini mazda yapacaktı. Wankel motoruyla. Ve çok daha büyük bir pil koyacaktı. 20-30kwh gibi. Ama olmadı. Rafa kalkmış olabilir. Minik bir pille tasarruf az olur.

Nissan bu arabalarda hidrolik iticili krank kullanıyor. Sıkıştırma oranı 14:1 veya 8:1 olabiliyor. Bu da motordaki parça sayısını artırıyor.
Wankel lerde emisyon standartlarını tutturmak çok zor. Bu nedenle rafa kalkmış olabilir. Başarsalardı sabit devirle çalışan, en verimli içten yanmalı olabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1182 : Aralık 23, 2022, 22:07:53 »
vergi durumu nedir acaba nissanın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1183 : Aralık 23, 2022, 22:24:04 »
vergi durumu nedir acaba nissanın ?
1.5 turbo var ama elektrikli diye geçiyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1184 : Aralık 23, 2022, 22:53:03 »
mtv 1.5 motor olarak ödeniyorsa güzel. Biz yıl başında 5000 tl 6 aylık mtv ödeyeceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1185 : Aralık 26, 2022, 00:43:37 »
mtv 1.5 motor olarak ödeniyorsa güzel. Biz yıl başında 5000 tl 6 aylık mtv ödeyeceğiz.

Hayır 7882 lira ödeyeceksiniz. Eğer aracınız 1.3-1.6 vergi diliminde olsaydı 4450 lira öderdiniz. Fark 3450 lira. Yani 185 litre benzin demek.

Eğer benzin 30 lira olursa bu fark 115 litre benzin demek. Peki hibritin size sene boyu sağladığı benzin tasarrufu kaç litre, hesapladınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1186 : Aralık 26, 2022, 08:01:05 »
Bu hesabi yaparken benzinli aracla ve HYBRID aracla 100 km ortalamanizi ne olarak ongordugunuzude bilmek gerekir.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1187 : Aralık 26, 2022, 09:09:51 »
Hayır 7882 lira ödeyeceksiniz. Eğer aracınız 1.3-1.6 vergi diliminde olsaydı 4450 lira öderdiniz. Fark 3450 lira. Yani 185 litre benzin demek.

Eğer benzin 30 lira olursa bu fark 115 litre benzin demek. Peki hibritin size sene boyu sağladığı benzin tasarrufu kaç litre, hesapladınız mı?
ben ortalamamı 4.2 olarak hesaplıyorum, eski benzinli aracımla da 6.2 olduğunu hatırlıyorum genelde. 100km de 2 lt. 20000 km yapıyorum, 400 lt benzin oluyor. mtvye rağmen avantajlı. ama iki katı vergi ödemek hiç adil değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1188 : Aralık 26, 2022, 09:37:52 »

Zarardayım satacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1189 : Aralık 26, 2022, 11:46:15 »
Zarardayım satacağım :)

Ben o arazide dört çeker alıp yaylalardan inmezdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1190 : Aralık 26, 2022, 12:53:03 »
Şuan kendimi nasıl hissediyorum. Sanki kazıklanmış gibi.. sanki kendime bakmıyorum da araba için yaşıyormuş gibi. Hatta çocuklarımdan birisi arabaymış da sürekli malımı mülkümü satıp yiyor gibi.. sanki devlet benim için değilde bir tek benim sırtımdan kazanıyormuş gibi..

Öyle tarifsiz öyle içime kapanık bulanık duygular içindeyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1191 : Aralık 26, 2022, 23:12:14 »
Şuan kendimi nasıl hissediyorum. Sanki kazıklanmış gibi.. sanki kendime bakmıyorum da araba için yaşıyormuş gibi. Hatta çocuklarımdan birisi arabaymış da sürekli malımı mülkümü satıp yiyor gibi.. sanki devlet benim için değilde bir tek benim sırtımdan kazanıyormuş gibi..

o Son LPG montajı işine girişmeyecektiniz hocam  :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1192 : Aralık 27, 2022, 10:30:49 »

Araba ciddi masraftır. Ben araba için yaptığım 1 lira masrafı bile dolara çevirip günlük kaydederim. Yıkama, otopark, yol, yama vb her şey. Ana harcamalar zaten kayıtlı. Neden dolar, enflasyona karşı yıllık harcamamı hesap edebileyim diye. Geçen sene km başına 16 cent idi bu. Yani yılda 14.000km yapıyorum. Yani yaklaşık yıllık arabanın masrafı 40.000 lira. Bu rakam bu sene daha artar çünkü dolar da enflasyona yenik düştü.

Sizin dediğiniz meraktan oluyor. Merak daha da kurcalamanızı teşvik ediyor. Sonra yoruyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1193 : Aralık 27, 2022, 14:59:38 »
Cidden araç yürütme maliyeti çok yüksek. Ev almak için satarsam kesinlikle 16 yaşında 1.3 motor tüplü,kazalı,boyalı,bakımsız alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1194 : Aralık 27, 2022, 18:34:23 »
Cidden araç yürütme maliyeti çok yüksek. Ev almak için satarsam kesinlikle 16 yaşında 1.3 motor tüplü,kazalı,boyalı,bakımsız alacağım.

Yaşlı ama sahibi bilindik, bakımları düzenli yapılmış bir araba çok daha iyidir az masraflıdır. Haklısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1195 : Aralık 27, 2022, 22:49:54 »
@Tansu  Kalafatoğlu (51740) kesinlikle sizin gibi yapmak lazım ama günün sonunda elimize geçen bişey yok,
@Anıl Köksal Bayburt (3104) bende arabaya LPG taksammı diye düşünüyorum sonra geri vazcayıyorum,bu kararda eski arabamında etkisi fazla oluyor,bazen satıp tekrardan Corona alsammı diyorum sonra geri erteliyorum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1196 : Aralık 28, 2022, 12:31:02 »
Yeni araba almak ve yeni sigorta fiyatları ile  garanti kapsamında diye resmi servislere bakım yaptırmanın maliyeti korkunç boyutlara ulaştı, oğlumda 2 yaşında 1.4 motorlu,benzinli A 180 var,11.000 km de geçen hafta yıllık bakıma indirimli 4750.- tl,trafik poliçesine  2990 tl .-kasko poliçesine en ucuz olanı olan 9.000 küsur tl ödedi ,daha ortada mtv yok,şöyle bir hesapla yakıtı hariç neredeyse ayda 2.000.-tl sabit masrafı var,yeni hybrid,elektrikli araba alınıyor,bu sefer mtv si yüksek,işin içinden çıkılamaz hale geldi,ben yaşlı amcaların bakımlı 3-5 yaşında eski bakımlı arabasının aracını satın almanın ve yürütmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum (tabii bizim bütçelerimize göre) biraz araştırınca böyle araçlar bulunabiliyor,Corolla'yı verdiğim insanlar uzun yıllar bakarlarsa bana dua edecekler,ev konusu gündeme gelmiş,memleketin neresinde olursa olsun önce 2+1 ev sahibi olunmalı,çok ağır kaza geçirmemiş bir araba alıp,bir miktar masrafla binmek ama önce gayrimenkule yatırım yapmak suretiyle getirisi ile her türlü araba alınabilir,diğer taraftan hem bir yandan elektrikli ve hybrid arabalar öneriliyor ama mali yönden teşvik edici bir gayret görünmüyor,yeni şarj istasyonlarındaki şarj ücretlerini de doğrusu merak ediyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 55000
  • 2012 kere teşekkür etti
  • 2537 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1197 : Aralık 28, 2022, 14:25:49 »
En ucuz, güvenilir, az masraflı 2. el otomobil, altınızdaki kullandığınız arabadır. Kullandıkça da vergisi, sigorta ve kasko masrafı düşer.

Yeni teknoloji hiç bir otomobil, altınızdaki araçtan daha az yakıt masrafına erişemez, çünkü o teknolojiye ulaşmak için vereceğiniz fark ile 200 300 yıllık yakıtınız bedavaya gelir.

İlk aldığım otomobilden sonra şu an kullandığım araca ulaşana kadar, aradaki otomobillere, model, sınıf ve teknolojide yükselmek için harcadığım aradaki tutarı hesapladığımda, 2.000.000.-TL olduğunu görünce hesaplamalarımı tekrar yaptım ve malesef bu rakamı da geçtiğini gördüm. Otomobilinizin masraflarının az ama sorunsuz olmasını istiyorsanız, orjinal halini bozacak şeyler yapmadan bakımlarını zamanında yaparak çok uzun yıllar kullanmaya dayanın.. alışın.

Sıvı yakıt konusunun ise şöyle olacağı görünüyor; Şu anki fosil yakıtlar yavaşça azaltılırken yerine (e-fuel) sentetik yakıt girecek. Yani litre fiyatı değişmeyecek. Sentetik yakıtın litresi şu an 2$, 2025'te bazı pompalarda görünmeye başlayabilir ve 2030'da yaygınlaşarak tamamını kapsar.

Önümüzdeki süreçte, hayatta sağlıklı kalan içten yanma motorlular sentetik yakıtlarla devam ederken, hybridlerin hepsi şarj olur şekle dönüşecek, jeneratörlü elektrikli, pil elektrikli ve şarj edilebilen hidrojen elektrikli şeklinde seçenekler ile devam edilecek.

Yapmamız gereken; araçlarımız delik deşik çürümeden, motoru tamamen bitmeden değiştirmemek.
Peki ne zaman yeni teknoloji araçlara binebilmeliyiz? 2030+     

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1198 : Aralık 29, 2022, 00:34:23 »
Mantık basit ayağını yerden kesen,güvenliği iyi derecede olan her araç alınabilir,veya elde böyle bir araç varsa kesinlikle korunmalı ve en uygun işletme maliyeti ile çalıştırılması, malesef bizdeki lüks merakı yüzünden başımıza gelmeyen kalmıyor,eskilerin güzel bir sözü vardı araba için "Altından yel (rüzgar,hava,esinti) geçiyor" evlat buna bu kadar para verilmez derdi,Avrupalı gibi davranmalıyız işimizi gören gücümüzün yettiği en makul aracı alıp kullanmalıyız,çoğu insan arabanın prestij belirtisi olduğunu düşünüyor ve daha lüks'ünü almak için çaba sarf ediyor,şuanda sıfır egea sedan kullanıyorum çünkü param buna yetti istesem borçlanıp sıfır Corolla da alırdım ama hiç akılcı gelmedi,aynı paraya 5 yaşında başka araçlarda alabiliyordum ama nasıl kullanıldığını ne şekilde bakım yapıldığını bilmediğim için gittim sıfır araç aldım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 557 kere teşekkür etti
  • 296 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1199 : Aralık 29, 2022, 10:12:41 »
Valla Türkiye şartlarında çok kısa süreli araç değiştirmiyor iseniz binilecek en iyi araçlar japon markalar bence ve bence her zaman orjinal parça takılmalı.Bende 2 farklı marka araç var 1 tanesi ilk aracım 97 model aldığımdan beri hiç kesintisiz 7500 km de bakım yaptırdım son 3-5 yıldır 5000 km de bir yağ değiştiriyorum ancak ne zaman yetkili servisten orjinal parçadan vazgeçtim araç tabiri uygun ise kanser gibi oldu orayı yaptırıyorum burası bozuluyor. Mesela aynı kasa opel astrası olan varsa denk gelmiştir motor ısısı hep yüksek gösterir.hep yan sanayi takıyordum sonra arada farkı verdim orjinale döndüm öyle bir sorun yok :) sonra yavaş yavaş bozulup bulabildiğim orjinal parçalar ile yeniledim araçta tık yok :)