0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gf 6b, en son çıkarılan spek. Neden garip geldi? Bana da sm garip geldi. Çok eski bir spekMesaj Birleştirildi: [time]Kasım 23, 2022, 08:48:31[/time]Bu arada insanların bir kısmı gerçekten araba sürdüğünü sanıyor ama yaptıkları agresiflikten başka bir şey değil. Toplum nasılsa trafikte aynı. Oradan pay biçebiliriz. Gitmiyor etmiyor cümlesi göreceli. Bundan 20 yıl önce arabaları iterek götürmüyorduk. Piyasa arabaları 80 beygir civarındaydı
Daha önce bakim sonrasında servisin verdiği enjektör temizleyiciyi kullandığımı ve yakıt değerinin % 10-15 civarı arttığını yazmıştım.Servisin verdiği temizleyicinin tamamını depoda 3/4 benzin varken kullanmıştım. Bunun etkisi olabilir mi?
Özellikle kapalı otoparkta sık gözlemlediğim bir şey var. Motor çalışında S1a ve S1b kısmını geçip S2’ye geliyor. Ama gaza basmasam bile motor kapanmıyor. Çalışıyor. Bu esnada yakıt tüketimi sıfır oluyor. Piller motoru çeviriyor. Garip bir şey. En fazla 5-10 saniye sürüyor. Nedenini merak ediyorum
Ben de sık sık gözlemliyorum. Tahminim yeteri kadar yağlama yapmadığını düşündüğü için ilk çalıştırmadan sonra kısa süreli çalışmalar sonrasında(rampada dur kalk trafikte) bunu yapıyor. S4 te bile yaptığını gördüm. Uzun süre motor çalışmayıp tekrar çalıştığında yine yağlama için yapıyor olabilir.
motoru korumak için benzin yakmaktan kaçınmayan corolla bu sefer benzinsiz motor çeviriyor yani. s1a ve s1b'de geçen zamanı cidden ziyan olarak görüyorum ben. diğer arabaların motorları ile sakince 2000 devri geçmeden herkes sürüyor. biz neden süremiyoruz anlamıyorum. mesela 15dk sürdüm. motor tam ısınmadı. stop ettim. 2dk sonra tekrar çalıştırdım ama yine s1a'dan başlıyor. belki o sıra hızlamam gerekli. neden pillerle hızlanayım. ya da neden gereksiz yere motor benzin harcayıp tekere tam güç vermiyor...neyse, bu benzinsiz motoru döndürmeyi sevmiyorum. bu sebeple zaten az olan pil seviyesi %40 altına inebilir ve daha fazla yakıta sebep verebilir. benim gibi otoparktan çıkar çıkmaz trafiğe girenler için kötü bir durum. yakıt yakarak motoru çevirse daha memnun olurdum.
Toyotanın gelecekte hybrid araçları performans aracı olarak gösterme çabasının bir ürünü. Yeni çıkan prius tamamen performans için yapılmış gibi. Değerleri normal bir kullanıcı için fazlasıyla iyi. Bir yandan elektrikli araçlarla ilgili insanların akıllarında performans çağrışımı yapılırken hybrid araçların geride kalması toyota açısından kötü olacaktı. Şimdi performanslarını arttırarak aracı bağarıp gitmeyen bir kimlikten çıkartmaya çalışıyor. Prius un bugün çıkan modeli ise corolla modellerinde birkaç yıl sonra kullanılacaktır. Teknolojisi gelişse bile bataryalar hala en zayıf noktası. Kapasite ve ısınma problemi var. gelişimler güzel olsa da kırılma noktası yeni çıkan corolla değil.
//www.youtube.com/watch?v=wjxx6U70wm4