0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün hafif rampada hızlandım. Pedalı power konumuna geçirmedim ama o çizgiye yakındı yeşil tüp. Piller %45 idi. Ne oldu? İce 20kw üretirken bunun 10kw’ını jeneratör çekti ayağımı gazdan biraz çektim. İce 1.eco çizgisine yakın sürdüm. O zaman da ice 12kw üretiyorsa bunun 1-2kw’ını jeneratör çekti, geri kalanı tekere aktarıldı. Çok fazla parametre var. Ama power kısmının azı ya da çoğunda ne oluyor hiç bakmadım. Bataryayı doldurmak için B modu da işe yarar. Motor hep çalışıyor batarya doluyor. Tabi yakıt da artıyor. Motor sıcaksa kaloriferi açmak çok çözüm olmaz bence. Soğuksa olur ama
Yazın ortalama tüketim 4.1 olmuş. Yaz lastiği. 35psi. genelde klima kapalı. Çoğunluk ş.içi ve yavaş trafik. iş yeri 8km bayır çıkışı dahil.
4.1 olan ortalama tüketimim 4.3 e çıktı. Bugün kasım 20. Kış lastiği de takmadım. Sadece arabada ısınmak istiyorum. Sonradan anladım ki bayır yukarı motor sıcakken bile kalorifer açıldığında tüketim bir şekilde artıyor. Bu haftasonu haftalık bakımları yaparken egr üzerindeki siyah motorun yıldız vidalarını söktüm. Temizleyecek bir şey olmadığını görünce tekrar taktım. Fakat siz sökmeyin çünkü takmak için mıknatısın belli bir açıda takılması gerekiyormuş. Biraz uğraştırdı ve egr açık kaldığından düzgün çalıştıramadım. Ayrıca pillerin filtrelerini temizleyin arkadaşlar. Ben arada sırada temizlerim. Gerçekten filtre epeyce dolmuştu. hatta fanın içi de tozlu idi. En son ne zaman temizlemiştim hatırlamadım ama aylar olmuştu.Aralık 1 e kadar 1.8 hybrid corollanızı satın. Yeni vergi sistemi kw değerine göre gelirse yüzde 45 dilime girecek ve fiyatları bir miktar düşecktir.
Arka cama kamera takarken kontağı açık unuttum. Akü bitmiş. Araba çalışmadı. Benzinli egea’dan klasik şekilde takviye alıp aracı çalıştırdım. Sorun olmadı. Hata kodu vb şeyler de çıkmadı
Geçmiş olsun, sanırım hybrid sedanda da 45 amperlik akü var ama benzinli motor kullanıcıları kadar sorun yaşamadı sanki sedan hybrid sahipleri?
Teşekkürler. Evet 45ah mutlu akü var. Bazı hybridlerde de sorun oldu ama çok değil. Mutlu akü sorunlu aküler üretiyor. Çok dandik. Dışarıdan akü taktırsam asla tercih etmem
Beyler bir sorunum var. Arabayla iki gazlıyorum hemen batarya ısınıyor. Sonra sürekli ice çalışıyor ve bir türlü soğutamıyorum pilleri. Önerisi olan ?
Hibrit batarya havalandırma filtresi temizliği... arka koltuğun altında, tornavida ile açılıyor.. Bence bir bakın, çok tozlanmış olabilir.
Hiç ilgisi yok Sedat bey.
Motor fazı S1a ya da S1b de takılı kalmış olabilir. Normalde motor S2 fazına 38 derece motor suyu sıcaklığına ulaşınca geçiyor ve geçene kadar da ice kapanmıyor. Ancak sizde LPG olduğu için bir şekilde yazılım S2'ye geçirmiyor buna bağlı hem piller aşırı doldur boşalt yapıp ısınıyor hem de EV moda geçemiyor olabilirsiniz. Hiç EV moda geçebildiniz mi? hem benzinde misiniz?
Filtre aslında çok temizlenelen bir şey değil gibi. Gözenekleri dolunca temizleyerek ne kadar işe yarıyor belli değil. Fan dönüyor mu bari? Bir de bu gazlamalar ne kadar yapılıyor. 3-5 dk’lık gazlamada pilin ısınması zaten olasıBir de yapılan modifiye hava çıkışında toz giriyor olmasın? Bir yerleri tıkamış da olabilir