0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şimdi baktım benim sigorta kutusunda aynı sigortalar var. Ama neden ptc nin sigorta kutusunda dolu olduğunu buldum. Çünkü grup sigorta takmışlar. Yani fan motoru sigortası için ayrı bir sigorta takılmamış. Bütünleşik sigortalar takılmış. Aynı şekilde boş olması gereken sigorta da dolu görünüyor çünkü 3 lü sigorta takılmış. Bugün sıcaklık 10 derecenin altında değil ama klima sistemini 30 dereceye ayarladığımda ice hemen çalıştı fakat ısıtma hissetmedim.
Kaloriferi açınca zaten ICE çalışıyor. Ama o arada ptc varsa hemen ılık ılık üflemesi lazım. Diğer arabalarda ptc sadece kontak açıkken çalışır mı?
0w-8 yağa ne dersiniz ? //www.youtube.com/watch?v=KMjF95gBjAg
Markadan markaya farklılık gösterir ama hybrit araçlarda çalışması lazım çünkü besleme yapacak güçlü bir pil var,içten yanmalı motorlarda sadece akü ile besleme yapacağı için çalıştırma gereği duyulur,ptc sistemini entegre edebilirseniz kışın yakıttan ciddi manada tasarruf edersiniz kalorifer açmadan sıcak hava alabilirsiniz,tabi bi yere kadar pillerin şarjı azalında yine ıce devreye girecektir ama bayır inişlerde ICE çalışmadan şarj olacaktır.
HV batarya kontak açıkken devrede olmuyor ama. Sadede 12v aktif
Bugün servise uğradım. Yağ filtresi aldım. İnanılmaz şaşırtığım için size de anlatma gereği duydum. 1- motor yağı olarak ordu toyota servisi mobil 1 e yaptırılmış ama üzerinde toyota logolu yağ kullanıyor. Yağ SP GF6-a. Olabilecek en iyi yağ. 2- motor suyu olarak toyota pink kullanılıyor ve yurtdışı girişli. P-hoat yazısını göremedim ama kesinlikle 1lt lik ambalajda ve orjinal.Yani PO yağı yok. Kalite olarak benim kafama yattı.
//www.youtube.com/watch?v=mc8eS9c1Gt0transit e yetişmeye çalışırken Not tam gaz kullanmayı sevmiyorum, bataryayı hemen bitiriyor ve ısıtıyor..
Bence yağa suya bu kadar takılmayın hocam. Bırakın işlerini yapsınlar Üstteki iki farklı durumu farklı yerlerde çekmiştim. Birinde sakince rampa çıkarken, diğerinde gaza basıp power kısmına geçerek. Bence, yavaş gitmeyi göze alıp power kısmına geçmemek daha doğru. Çünkü power kısmında uzun sürekli süremezsiniz. Hem piller çok fazla boşalır hem de çok ısınır. Ara ara hızın çok azaldığı yerlerde power kısmına geçilebilir. Power kısmına geçmezsek bir süre sonra piller %60-65 seviyesine kadar dolacaktır. Bundan sonra heretical moda geçecektir. Motor torku tekere çok daha iyi yansıyacaktır. Müsait zamanda rampa çıkarken onu da çekmeye çalışırım. Piller fazla doldur boşalt yapmayacağı için ısınmayacak da. Ama rampayı yavaş çıkmak da cabası. Orayı hiç kestiremiyorum. Siz o yokuşları 4-5 kişiyle hiç çıktınız mı?