Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #1100 : Ekim 05, 2022, 19:02:31 »
Hangi marka hava filtresi almalıyım?

Bizim orijinal hava filtreleri çok çabuk tıkanıyor. Ya da istanbul çok kirli. Ben bundan sonra serviste 2 bakımda bir hava filtresi değiştirip daha kaliteli hava filtresi takmayı düşünüyorum. Asakashi iyidir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1100 : Ekim 05, 2022, 19:02:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1101 : Ekim 13, 2022, 19:11:50 »
Tansu bey tebrikler harika bir video olmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1102 : Ekim 14, 2022, 00:31:23 »
Teşekkür ederim Köksal hocam. Hep beraber burada öğrendiklerimizi orada paylaştım dilim döndüğünce. Sedat bey’e vesile olduğu işin ayrıca teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1103 : Ekim 14, 2022, 20:49:28 »
Teşekkür ederim Köksal hocam. Hep beraber burada öğrendiklerimizi orada paylaştım dilim döndüğünce. Sedat bey’e vesile olduğu işin ayrıca teşekkür ederim.
Tansu bey benim bir katkım pek olmadı. Biz Etem bey ile Ankara'da çekim takvimini ayarlayamadık, çekemedik. Etem bey istanbul'a geçince sizinle çok güzel bir video çekmiş. Bakalım tekrar bir çekim planlayabilirsek 4'lü kıyaslamayı göreceğiz.. Elektrikli hariç diğerlerini döveceğimi düşünüyorum. :) Uzun yol yaparsak elektrikliyi de döverim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1104 : Ekim 14, 2022, 22:15:49 »
Kör şeytan lpg ve hybrid ile yarışa katıl diyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1105 : Ekim 14, 2022, 22:35:07 »
Kör şeytan lpg ve hybrid ile yarışa katıl diyo :)

Çok iyi olur. Saniyorum 4 litre/100km LPG yakarsınız ortalama bu da muhteşem bir değer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1106 : Ekim 14, 2022, 23:22:01 »
Tansu bey benim bir katkım pek olmadı. Biz Etem bey ile Ankara'da çekim takvimini ayarlayamadık, çekemedik. Etem bey istanbul'a geçince sizinle çok güzel bir video çekmiş. Bakalım tekrar bir çekim planlayabilirsek 4'lü kıyaslamayı göreceğiz.. Elektrikli hariç diğerlerini döveceğimi düşünüyorum. :) Uzun yol yaparsak elektrikliyi de döverim :)

Hocam insanlar sevmiyor böyle şeyler izlemeyi. Az yakıt yakmayı veya teknik detayları. Video izlenme oranlarına bakınca zaten belli ediyor kendini. İnsanlar ulaşamadıkları şeyleri izliyor. Etem’in kanalında debriyaj nedir nasıl değiştirilir videosu 1 ayda 66 bin izlenmiş. Ama ondan 15 gün sonra yayınlanan dede yadigarı mercedes 240 bin izlenmiş. Sadede örnek vermek için yazdım. 7 saat önce yayınlanan setra otobüs videosu, bizim dün yayınlanan videoyu geçti mesela.

İsveç’te insanlar kıyafet modasını umursamaz. Aldığı elbiseyi 30 sene giyebilir yırtılmadıkça. Ama dünya’yı gezip görmüşlerdir. Bizde serçe verip iphone 14 alma hevesi var. O yüzden yakıt serisinin devamı gelmeyebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1107 : Ekim 15, 2022, 00:09:19 »
Hocam insanlar sevmiyor böyle şeyler izlemeyi. Az yakıt yakmayı veya teknik detayları. Video izlenme oranlarına bakınca zaten belli ediyor kendini. İnsanlar ulaşamadıkları şeyleri izliyor. Etem’in kanalında debriyaj nedir nasıl değiştirilir videosu 1 ayda 66 bin izlenmiş. Ama ondan 15 gün sonra yayınlanan dede yadigarı mercedes 240 bin izlenmiş. Sadede örnek vermek için yazdım. 7 saat önce yayınlanan setra otobüs videosu, bizim dün yayınlanan videoyu geçti mesela.

İsveç’te insanlar kıyafet modasını umursamaz. Aldığı elbiseyi 30 sene giyebilir yırtılmadıkça. Ama dünya’yı gezip görmüşlerdir. Bizde serçe verip iphone 14 alma hevesi var. O yüzden yakıt serisinin devamı gelmeyebilir
Haklısınız, teknik konular hiç ilgi çekmiyor. Önemli değil, biz zevk alıyoruz ve bilgi paylaşmaya devam ediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1108 : Ekim 15, 2022, 00:18:41 »
Tansu bey elinize sağlık. Eletrikli araclar ile hybridin bu sekilde ayrintili olarak karsilastirmasini ilk defa gördüm.Çok faydalı bir Video olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1109 : Ekim 15, 2022, 14:34:51 »
Kona videodan sonra dikkatimi çekti. Ben fiyatının milyondan fazla olduğunu sanıyordum. Sanırım yüzde ona gitmiş bir araç. Fiyatı gayet güzel, teknolojileri ve donanımı da güzel. B veya c segmenti olması benim için önemli birşey ama çok konforsuz olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca içten yanmalı motordan kurtuluyorsunuz. Menzil sorunu çözüldüğünde tercih edilir ama sanki bizlerinde elektrikli araç almaları yakındır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1110 : Ekim 15, 2022, 15:19:17 »
Kona videodan sonra dikkatimi çekti. Ben fiyatının milyondan fazla olduğunu sanıyordum. Sanırım yüzde ona gitmiş bir araç. Fiyatı gayet güzel, teknolojileri ve donanımı da güzel. B veya c segmenti olması benim için önemli birşey ama çok konforsuz olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca içten yanmalı motordan kurtuluyorsunuz. Menzil sorunu çözüldüğünde tercih edilir ama sanki bizlerinde elektrikli araç almaları yakındır.

evden veya iş yerinden şarj imkanım olsa ben alırım. benim ortalamam yaz kış totalde 12 olur. evden şarj ile km'de 30 kuruşa gezerim. ama şarj imkanım yok. ayrıca uzun yol problemi gerçekten fazla. buradan van'a gitmek istesem gidebilir miyim meçhul. bence gidemem.

bu arada araçlarımızda ptc ısıtma var mı? kaputun altında 2 farklı sigorta kutusu var. bazısında ptc sigortası var bazısında o kısım boş. çözemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1111 : Ekim 15, 2022, 15:55:30 »
İnternette biryerde ısıtıcı olduğunu söylemişlerdi yalıtım yaparken baktım ama ısıtıcı tertibatı göremedim. Sigortalara ben de bakayım neredeymiş ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1112 : Ekim 15, 2022, 16:21:57 »
İnternette biryerde ısıtıcı olduğunu söylemişlerdi yalıtım yaparken baktım ama ısıtıcı tertibatı göremedim. Sigortalara ben de bakayım neredeymiş ?

hem akü yanındaki kutuda hem de cam suyu arkasındaki kutuda ptc yazan sigortalar var. sigortalar 3'lü veya 2'li. şöyle bir video var aslında bakmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1113 : Ekim 15, 2022, 17:32:46 »
hem akü yanındaki kutuda hem de cam suyu arkasındaki kutuda ptc yazan sigortalar var. sigortalar 3'lü veya 2'li. şöyle bir video var aslında bakmak lazım

Arkadaşlar orası boş sadece yeri var, soğuk iklim bölgesi araçlarında var,bizdeki araçlar aynı kasayı kullandığı için sadece yeri var,yani bizim için lüks sayılıyor öyle özellikler :)
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1114 : Ekim 15, 2022, 19:54:14 »
Ümit Bey haklı Turkiyedeki hybridlerde PTC yok. Kanada’daki Corolla hybridlerde de var. Bir benzinli araç kadar olmasa da Türkiye’deki hybridlerden daha hızlı ısınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1115 : Ekim 15, 2022, 19:58:29 »
ptc yazan yerde sigorta var ama :) bir deneyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1116 : Ekim 15, 2022, 20:14:16 »
Çok büyük ihtimalle kablolamasi hazırdır, yalnızca parça takılarak yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1117 : Ekim 15, 2022, 22:38:54 »
Sadece parça takılmayla iş bitmiyor bide yazılımı aktif etmek gerekiyor,ayrıca Amerika'daki yada Rusya'daki ptc sistemli araçların pillerine bakılmalı kaç volt besleme yapıyor ne gibi farklar var incelenmeli,ptc devredeyken pilmi besliyor içten yanmalı motormu devreye giriyor hepsi bakılmalı,normal araçlara bu sistem çok kolay entegre edilebilir ama hybrit sistemde işler biraz daha zorlaşıyor çünkü motor yönetim sistemi çok daha karmaşık.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1118 : Ekim 15, 2022, 22:46:20 »
Şimdi baktım benim sigorta kutusunda aynı sigortalar var. Ama neden ptc nin sigorta kutusunda dolu olduğunu buldum. Çünkü grup sigorta takmışlar.
Yani fan motoru sigortası için ayrı bir sigorta takılmamış. Bütünleşik sigortalar takılmış. Aynı şekilde boş olması gereken sigorta da dolu görünüyor çünkü 3 lü sigorta takılmış.
Bugün sıcaklık 10 derecenin altında değil ama klima sistemini 30 dereceye ayarladığımda ice hemen çalıştı fakat ısıtma hissetmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1119 : Ekim 15, 2022, 23:02:26 »
Sadece parça takılmayla iş bitmiyor bide yazılımı aktif etmek gerekiyor,ayrıca Amerika'daki yada Rusya'daki ptc sistemli araçların pillerine bakılmalı kaç volt besleme yapıyor ne gibi farklar var incelenmeli,ptc devredeyken pilmi besliyor içten yanmalı motormu devreye giriyor hepsi bakılmalı,normal araçlara bu sistem çok kolay entegre edilebilir ama hybrit sistemde işler biraz daha zorlaşıyor çünkü motor yönetim sistemi çok daha karmaşık.

Turkiyedeki bir araç ile soğuk iklim aracını karşılaştırmak lazim. Sanıyorum ECUdan bir kablo geliyor bir de tabi güç kablosu var, ona göre kendini ayarlıyor. Zaten elektrikli bir ısıtıcı olduğu için içten yanmalı motordan değil pilden (12V akuden sanırım) güç alıyor. Yoksa sistem kendi termostati olan bir ısıtıcı değil, soğutma suyu sıcaklığı verisine (ECUdan geliyor) göre ayarlıyor kendini.
Aracin ECUsu uygunsa (ki hybridlerinkiler uygun gibi duruyor)  montajı zor olmayacaktır. Zaten internette montaj aşamaları var. Tabi kablolamasi varsa.