0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hangi marka hava filtresi almalıyım?
Teşekkür ederim Köksal hocam. Hep beraber burada öğrendiklerimizi orada paylaştım dilim döndüğünce. Sedat bey’e vesile olduğu işin ayrıca teşekkür ederim.
Kör şeytan lpg ve hybrid ile yarışa katıl diyo
Tansu bey benim bir katkım pek olmadı. Biz Etem bey ile Ankara'da çekim takvimini ayarlayamadık, çekemedik. Etem bey istanbul'a geçince sizinle çok güzel bir video çekmiş. Bakalım tekrar bir çekim planlayabilirsek 4'lü kıyaslamayı göreceğiz.. Elektrikli hariç diğerlerini döveceğimi düşünüyorum. Uzun yol yaparsak elektrikliyi de döverim
Hocam insanlar sevmiyor böyle şeyler izlemeyi. Az yakıt yakmayı veya teknik detayları. Video izlenme oranlarına bakınca zaten belli ediyor kendini. İnsanlar ulaşamadıkları şeyleri izliyor. Etem’in kanalında debriyaj nedir nasıl değiştirilir videosu 1 ayda 66 bin izlenmiş. Ama ondan 15 gün sonra yayınlanan dede yadigarı mercedes 240 bin izlenmiş. Sadede örnek vermek için yazdım. 7 saat önce yayınlanan setra otobüs videosu, bizim dün yayınlanan videoyu geçti mesela. İsveç’te insanlar kıyafet modasını umursamaz. Aldığı elbiseyi 30 sene giyebilir yırtılmadıkça. Ama dünya’yı gezip görmüşlerdir. Bizde serçe verip iphone 14 alma hevesi var. O yüzden yakıt serisinin devamı gelmeyebilir
Kona videodan sonra dikkatimi çekti. Ben fiyatının milyondan fazla olduğunu sanıyordum. Sanırım yüzde ona gitmiş bir araç. Fiyatı gayet güzel, teknolojileri ve donanımı da güzel. B veya c segmenti olması benim için önemli birşey ama çok konforsuz olduğunu sanmıyorum. Ayrıca içten yanmalı motordan kurtuluyorsunuz. Menzil sorunu çözüldüğünde tercih edilir ama sanki bizlerinde elektrikli araç almaları yakındır.
İnternette biryerde ısıtıcı olduğunu söylemişlerdi yalıtım yaparken baktım ama ısıtıcı tertibatı göremedim. Sigortalara ben de bakayım neredeymiş ?
hem akü yanındaki kutuda hem de cam suyu arkasındaki kutuda ptc yazan sigortalar var. sigortalar 3'lü veya 2'li. şöyle bir video var aslında bakmak lazım//www.youtube.com/watch?v=RmcKCw-zrgk
Sadece parça takılmayla iş bitmiyor bide yazılımı aktif etmek gerekiyor,ayrıca Amerika'daki yada Rusya'daki ptc sistemli araçların pillerine bakılmalı kaç volt besleme yapıyor ne gibi farklar var incelenmeli,ptc devredeyken pilmi besliyor içten yanmalı motormu devreye giriyor hepsi bakılmalı,normal araçlara bu sistem çok kolay entegre edilebilir ama hybrit sistemde işler biraz daha zorlaşıyor çünkü motor yönetim sistemi çok daha karmaşık.