0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
N’de nasıl yakıt harcar? ICE çalışmıyorki?D’de yokuş aşağı inerken yakıt sıfır oluyor. B’de de aynısı oluyor. D’de hafif düzleyince araç otomatik olduğu için biraz daha gitmeye meyilli olduğu için yakıt harcıyor
Önce N’de yakıt harcamıyor dediniz sonra harcıyor dediniz
Güvenemedim, sizin söylediğiniz hibrit antifirizi bulamadım da.. fosfat olmayınca ne oluyor onu da bilmiyoruz.
az önce ufak bir yokuş aşağı yolda tekrar denedim. Evet N'de yakıt harcamadı. O zaman dediğimi şöyle düzeltebilirim, yokuş aşağı fazla şarj alıp EV moddan çıktığı zaman D ve N de yakıt harcıyor, B de harcamıyor. Sürekli takip ettim Car Scanner uygulamasından Antalya afyon şehirler arası yollarda.
Köksal hocam zaten hibrit antifrizlerin amacı bu. Her bileşeni yazmamış olabilirler. Mesela toyota tam açıklama yapmamış da olabilir. Belki onda da fosfat yoktur ama belirtmemiştir, total belirtmiş.
İçinde fosfat veya fosfor içeren bir sıvı imiş toyotanın kullandığı. P-hoat diye geçiyor fakat başka hiçbir üründe bu özellik yok. Hadi fosfatı geçtim hoat yazısını da göremedim. Total in de sitesinde yağdan başka birşey yok. Arada kaldım supra hangisi ? https://www.hepsiburada.com/total-glacelf-auto-supra-organik-antifriz-3-lt-p-HBCV00000LV2HFhttps://www.hepsiburada.com/total-kirmizi-antifriz-auto-supra-3-litre-p-HBV00000KVUVF
Toyota markalı antifriz servislerde var mı? Belki onlar da piyasa ürünlerinden kullanıyorlardır
Özellikle sordum Toyota nın orjinal antifirizini koyuyoruz dediler. Başka muadili yok mu dedim, bizim önermemiz mümkün değil dediler.. Tem oto da yardımcı olmadı, onlarda orjinalini yazmışlar. Bir işler var ama anlayamıyoruz. Yoksa dediğiniz antifirizi hemen alıp değiştirecektim.. Belki de toyota servislerinde motor yağında olduğu gibi antifiriz de de ucuz bir ürün kullanıyorlardır. Garanti mevzusu nedeniyle de "orjinal toyota yağı" adı altında bir söylem çıkarttılar muhtelemen. Ben çünkü erzurumdaki servis de renew diye bir marka görüyodum.. motor yağını da PO kullandıklarına eminim ama ispat edemem.. ( kesinlikle yurtdışı yağı değil çünkü o fiyatta değil )
2021 HYBRİD için 0.16 yağ hangi marka kullanmalıyım?
Api sp veya ilsac gf6 (gf-6b olursa daha iyi) onaylı yağları kullanabilirsiniz
bunlar marka değil sanırım. İçerik olarak yazdınız?Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2022, 16:53:32marka olarak Mannol görünüyor..