Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #1040 : Ağustos 13, 2022, 16:35:31 »
N’de nasıl yakıt harcar? ICE çalışmıyorki?

D’de yokuş aşağı inerken yakıt sıfır oluyor. B’de de aynısı oluyor. D’de hafif düzleyince araç otomatik olduğu için biraz daha gitmeye meyilli olduğu için yakıt harcıyor
az önce ufak bir yokuş aşağı yolda tekrar denedim. Evet N'de yakıt harcamadı.

O zaman dediğimi şöyle düzeltebilirim, yokuş aşağı fazla şarj alıp EV moddan çıktığı zaman D ve N de yakıt harcıyor, B de harcamıyor. Sürekli takip ettim Car Scanner uygulamasından Antalya afyon şehirler arası yollarda.

--------

mesajım modaratörden geçmesi gerekiyormuş nedense, mesajımı düzelterek cevap vereyim

Önce N’de yakıt harcamıyor dediniz sonra harcıyor dediniz :)

Hocam dediğime dikkat ederseniz yokuş aşağı fazla şarjdan ısınıp EV moddan çıktığında N'ye de alsanız yakıt harcıyor demek istiyorum. isterseniz kendiniz deneyin.

ben bunu denediğimde EV moddan çıkmıştı o yüzden öyle gördüğüm için öyle söyledim, N de harcamaz demeniz üzerine tekrar bugün denedim normal şartlarda evet harcamıyormuş diye düzelttim. Sonra da toparladım konuyu. Bi öyle Bi böyle demiyorum yani.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1040 : Ağustos 13, 2022, 16:35:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1041 : Ağustos 13, 2022, 19:13:32 »
Güvenemedim, sizin söylediğiniz hibrit antifirizi bulamadım da.. fosfat olmayınca ne oluyor onu da bilmiyoruz.

Köksal hocam zaten hibrit antifrizlerin amacı bu. Her bileşeni yazmamış olabilirler. Mesela toyota tam açıklama yapmamış da olabilir. Belki onda da fosfat yoktur ama belirtmemiştir, total belirtmiş.

Organik başka, inorganik başka, hibrit başka. Total supra piyasada olan bi antifriz. Ama en kötü servisten toyota marka alırsınız

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2022, 19:14:33
az önce ufak bir yokuş aşağı yolda tekrar denedim. Evet N'de yakıt harcamadı.

O zaman dediğimi şöyle düzeltebilirim, yokuş aşağı fazla şarj alıp EV moddan çıktığı zaman D ve N de yakıt harcıyor, B de harcamıyor. Sürekli takip ettim Car Scanner uygulamasından Antalya afyon şehirler arası yollarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1042 : Ağustos 13, 2022, 19:40:49 »
Köksal hocam zaten hibrit antifrizlerin amacı bu. Her bileşeni yazmamış olabilirler. Mesela toyota tam açıklama yapmamış da olabilir. Belki onda da fosfat yoktur ama belirtmemiştir, total belirtmiş.

İçinde fosfat veya fosfor içeren bir sıvı imiş toyotanın kullandığı. P-hoat diye geçiyor fakat başka hiçbir üründe bu özellik yok. Hadi fosfatı geçtim hoat yazısını da göremedim. Total in de sitesinde yağdan başka birşey yok. Arada kaldım supra hangisi ?

https://www.hepsiburada.com/total-glacelf-auto-supra-organik-antifriz-3-lt-p-HBCV00000LV2HF
https://www.hepsiburada.com/total-kirmizi-antifriz-auto-supra-3-litre-p-HBV00000KVUVF

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1043 : Ağustos 13, 2022, 20:29:36 »

Hocam dediğime dikkat ederseniz yokuş aşağı fazla şarjdan ısınıp EV moddan çıktığında N'ye de alsanız yakıt harcıyor demek istiyorum. isterseniz kendiniz deneyin.

ben bunu denediğimde EV moddan çıkmıştı o yüzden öyle gördüğüm için öyle söyledim, N de harcamaz demeniz üzerine tekrar bugün denedim normal şartlarda evet harcamıyormuş diye düzelttim. Sonra da toparladım konuyu. Bi öyle Bi böyle demiyorum yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1044 : Ağustos 13, 2022, 20:35:05 »
İçinde fosfat veya fosfor içeren bir sıvı imiş toyotanın kullandığı. P-hoat diye geçiyor fakat başka hiçbir üründe bu özellik yok. Hadi fosfatı geçtim hoat yazısını da göremedim. Total in de sitesinde yağdan başka birşey yok. Arada kaldım supra hangisi ?

https://www.hepsiburada.com/total-glacelf-auto-supra-organik-antifriz-3-lt-p-HBCV00000LV2HF
https://www.hepsiburada.com/total-kirmizi-antifriz-auto-supra-3-litre-p-HBV00000KVUVF

İkisi de aynı. Alttaki link eski kutu. Total oyak’a geçince yeni bir düzenleme oluyor. Eskiden tüm ürünlerin detayları vardı. Şimdi sadece yağ detaylarını veriyor.

Toyota markalı antifriz servislerde var mı? Belki onlar da piyasa ürünlerinden kullanıyorlardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1045 : Ağustos 13, 2022, 21:34:49 »
Toyota markalı antifriz servislerde var mı? Belki onlar da piyasa ürünlerinden kullanıyorlardır
Özellikle sordum Toyota nın orjinal antifirizini koyuyoruz dediler. Başka muadili yok mu dedim, bizim önermemiz mümkün değil dediler.. Tem oto da yardımcı olmadı, onlarda orjinalini yazmışlar. Bir işler var ama anlayamıyoruz. Yoksa dediğiniz antifirizi hemen alıp değiştirecektim..

Belki de toyota servislerinde motor yağında olduğu gibi antifiriz de de ucuz bir ürün kullanıyorlardır. Garanti mevzusu nedeniyle de "orjinal toyota yağı" adı altında bir söylem çıkarttılar muhtelemen. Ben çünkü erzurumdaki servis de renew diye bir marka görüyodum.. motor yağını da PO kullandıklarına eminim ama ispat edemem.. ( kesinlikle yurtdışı yağı değil çünkü o fiyatta değil )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1046 : Ağustos 13, 2022, 22:44:22 »
Özellikle sordum Toyota nın orjinal antifirizini koyuyoruz dediler. Başka muadili yok mu dedim, bizim önermemiz mümkün değil dediler.. Tem oto da yardımcı olmadı, onlarda orjinalini yazmışlar. Bir işler var ama anlayamıyoruz. Yoksa dediğiniz antifirizi hemen alıp değiştirecektim..

Belki de toyota servislerinde motor yağında olduğu gibi antifiriz de de ucuz bir ürün kullanıyorlardır. Garanti mevzusu nedeniyle de "orjinal toyota yağı" adı altında bir söylem çıkarttılar muhtelemen. Ben çünkü erzurumdaki servis de renew diye bir marka görüyodum.. motor yağını da PO kullandıklarına eminim ama ispat edemem.. ( kesinlikle yurtdışı yağı değil çünkü o fiyatta değil )

Mazda yetkili servisinde başka marka antifriz kullandıklarını biliyorum. Açık açık söylediler. Toyota da aynısını yapıyor olabilir.

Yağ konusunda toyota belli miktar kendi yağını kullandırmayı şart koşuyor. Mesela servise; 5 ton benim yağımı kullanmak zorundasın diyor. Onun üstüne sen ne kullanırsan kullan diyor. Diğer sıvılarda da aynısını yapıyordur. Fren hidroliği, antifriz vb. Bazı servisler orijinal ürün de çekiyor. Mesela eğer zorunlu değilse bi servis toyota antifriz almayabilir. Kendi seçtiği ürünü kullanır servisinde. Ama bazısı da toyota antifriz çeker, serviste onu kullanır

Bu arada toyota yağ iyi mi onu da bilmiyoruz. Ben total api sp kullanan servisi tercih etmiştim. Hatta toyota yağ değil bunu kullanın diye not düşmüştüm. O yağı toyota türkiye piyasada satmıyordu. Varillerin üstünde belçika üretimi yazıyordu.

Servisten antifriz bidon olarak isteyin. Toyota kabında verirlerse ne ala. Olmadı piyasadaki hibritler içinden en uygunu kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1047 : Ağustos 15, 2022, 11:41:29 »
2021 HYBRİD için 0.16 yağ hangi marka kullanmalıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1048 : Ağustos 15, 2022, 12:19:40 »
2021 HYBRİD için 0.16 yağ hangi marka kullanmalıyım?

Api sp veya ilsac gf6 (gf-6b olursa daha iyi) onaylı yağları kullanabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1049 : Ağustos 15, 2022, 16:40:22 »
Bence marka fark etmez.. Kalite konusunda hangisini beğenirseniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1050 : Ağustos 15, 2022, 16:50:49 »
Api sp veya ilsac gf6 (gf-6b olursa daha iyi) onaylı yağları kullanabilirsiniz
bunlar marka değil sanırım. İçerik olarak yazdınız?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2022, 16:53:32
marka olarak Mannol görünüyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1051 : Ağustos 15, 2022, 19:15:32 »
bunlar marka değil sanırım. İçerik olarak yazdınız?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2022, 16:53:32
marka olarak Mannol görünüyor..

Evet. Standartlar önemli olan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1052 : Ağustos 15, 2022, 19:42:31 »
motul da bulunuyor da baya pahalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1053 : Ağustos 21, 2022, 15:57:41 »
Köksal bey size gördüm ben de aldım. Zaten aklımdaydı. Direksiyon ince. Ele oturmuyor kaçıyor vs. Eskiden uğraşıp direksiyonlarıma deri dikerdim. Hatta çok güzel dikerdim. Söküp yapardım, profesyonel olurdu. Ama artık uğraşasım yok. O yüzden giydirme direksiyon kılıfı aldım. Dış hissi nubuk deri. Kalınlığı çok güzel oldu. Direksiyonu artık çok daha rahat çeviriyorum. Ama yorum yapanlar bu kılıfların zararlı olduğunu söyleyip duruyor. Orijinal derinin rengi değişir, yırtılır vb şeyler. Kılıf gayet sıkı oldu. Oynamıyor yerinden. İçi de lastik plastik arası malzemeden yapılmış. Yarım milimetre tırtık var. Belki daha da az. Zararı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1054 : Ağustos 21, 2022, 19:24:40 »
Zarari olur mu bilmem ama benim sahsi fikrim cok cirkin durmus.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1055 : Ağustos 21, 2022, 22:26:38 »
Bence güzel. Biraz kaba ama bir süre sonra alışılıyor. Araç sağlammış gibi bir hissi oluyor :) Hayırlı olsun.

Deri konusunda ise bir koruyucu sürmenizi tavsiye ederim. Bakım olarak sertleşmesini önlüyor. Fakat ben onu da kullanmadım,şimdilik sorun yok gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1056 : Ağustos 22, 2022, 00:45:55 »
Alttaki orjinal deriye hemen zararı olmaz ama bir zaman sonra olur,arada bir çıkartıp orjinal deri direksiyona bakım yaparsanız hiçbir zararı olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1057 : Ağustos 23, 2022, 09:48:30 »
Arkadaşlar sizin hybrid araçlarınızda ısınma problemi yok mu ? Bataryalar bugünlerde çok ısınıyor gibi..

Bu bölgede hava 32 derece civarında. Araba güneşte beklediğinde muhtemelen bataryalar ısınıyor. Hernekadar camları ve klimayı da açsanız soğutamıyorsunuz. Bir de şarj gerekiyorsa, yani şarj dolumu yapacaksa durum daha da kötü oluyor. Bayır aşağı inerken çok ısınıyorlar.

Batarya ısındığında ise ice stop etmiyor veya tam dururken stop edip gaza azcık bassam bile hemen devreye giriyor. Sarsıntılı startlar başlıyor, ekonomi yapamıyoruz.

Bu nedenle ben de evin önüne gidince batarya ısısına bakmak istedim. Koltuğu kaldırdım elimle gözlemledim. Gerçekten batarya ısınmış. Bir telefon da bukadar ısınsa telefonu bir yere bırakırsınız.

Bu nedenle ben koltuk oturacağını söktüm. Gördüm ki fan üflese bile havanın bir çıkışı yok. Yada çıkış çok az, dar ve yanlış yerde. Normalde bagaj tarafına bir fan yerleştirip borularla ısıyı bagaja almak istemiştim. Ama anladım ki hava bir yerden çıkabilse çok ısı birikmeyecek.

Sonuçta koltuğun altına hava çıkışı için küçük aralık bırakmaya karar verdim. Yani koltuk tam oturup havanın çıkışını engellemeyecek. Eski yalıtım malzemelerinden biraz koydum. Aralarda havalandırma için boşluklar kaldı. Özellikle aracın sol tarafında, bataryanın bitişindeki siyah hava yönlendirme çıkışı önemli idi. Sıcak havanın oradan çıktığını, fan tarafından girdiğini biliyoruz. Şimdi bu tarafın hava boşaltması daha rahat oldu.

Sabah belki batarya soğuktu ama biraz sıkıştırıp bayır çıktım. Çok ısınma gözlemlemedim. Anında ice stop etti. Bu da tahminen bataryaların iyi durumda olduğunu anlatıyor bana. Fan sesi de duymadım. Demekki işe yarıyor. Düşünceme göre çıkan sıcak havanın bizi rahatsız etme durumu yok. Yada aynı havanın fan kısmına gelme şansı yok. Memnun kaldım, size de tavsiyemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1058 : Ağustos 23, 2022, 22:38:40 »
Havalar da normal sıcak değil. Ama pil soğutma sistemi çok ilkel. Bunu kabul etmek lazım. Gündüz araba kapalı parkta. Fazla rampa inişimde olmadığı için ısınma sorunu pek yaşamıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 23, 2022, 22:40:00

Arka ayak üflemeye boru ekleyip pil bölgesine verilebilir aslında. Ama siz içerideki sıcak havayı alarak çözdünüz gibi zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1059 : Ağustos 24, 2022, 09:55:10 »
Daha öncede yazmıştım o piller yanlış yerde konumlandırılmış ve havalandırma sistemi çok kötü,ben hybrit kullansam direk oraya bir havalandırma borusu tasarlar takarım LPG tankı için açılan havalandırma deliği gibi bir delik açıp bağajdan aşağı dalarım ucunada bir klepeli kapak takardım dışarıdan haşere toz girmesin diye borunun içinede küçük bir bilgisayar fanı takılırsa muhteşem olur,pillerin ısısı yükselmeyeceği ve araç içinde kalmayacağı için klima da daha iyi soğutacak ve yakıt ekonomisi ne bir tık daha katkıda bulunacaktır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.