0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mesela bende batarya ısınma problemi var. Bayır inerken ice stop etmediği gibi benzin de harcıyor. Düze indiğimde bile uzun süre stop etmiyor. Elektrik ile gidebileceğim yerleri benzinle geçiyorum. Bu sorunu çözemedim. B mod ile bayır inmek bile işe yaramıyor. Batarya ısınıyor. Bir yandan kıyamıyorum, bir yandan önlemini almışlardır herhalde diye kendimi teselli ediyorum.. Tansu beyin ilgisi sayesinde gerçekten çok şey öğrendik. Ben artık gereksiz yere pili bitirmiyorum. Pil dolacaksa elektrikle gitmeye çalışıyorum. Sabah ice yi çalıştırıyorum. s1 a b aşamaları varsa gaza yüklenmiyorum.. yada 60 derece mevzusunu bekliyorum, sonra hızlanıyorum.. teşekkürler.
Haketmiş ama Senin kadar teknik bilgiye sahip değilim tabi ki ama eğer pil düşük yakalanırsam çok çabuk doluyor dur kalkta, dolayısı ile çok ekstra bir sarfiyat olmadığını düşünüyorum. Senin pille gitmek yerine motoru çalıştırmana benzerdir gibime geliyor..Merak ettim acaba senin güzergahta ben ne kadar harcarım
Belki piller 6 dişteyken N vites’e almak olabilir
Şimdi daha net anladım. Teşekkür ederim @Tansu Kalafatoğlu (51740) Diğer videoları izlemiştim bunu kaçırmışım, izleyeyeyim.. Misal bende bu olmuyor.. Araç hareket halindeyken N'ye aldığımda ekranda N'ye alamazsınız diye bol ünlemli kırmızı uyarı çıkıyor..
Onun çözümü yok galiba. Belki piller 6 dişteyken N vites’e almak olabilir
Bugün boşta indim, rekor tazeledik 1.7 litre ortalama ile 35dk yol, 24,7kmmotor boş dönüyorsa egr için dönüyor. eksozu boşaltıp stop ediyor
Boşta inerken frene çok bastınız mı? Uyarı falan veriyor mu? Ben hiç denemedim. Yaklaşık 50km hızla gitmişsiniz
Çok detaylı anlatım oldu. İnişte pil ısınma sorununu çözdünüz o zaman. Böyle devam mı? Çıkarken neden ısınıyor onu anlamadım. Çoğu durumda ICE güç verecek. Piller %60 üstüne çıkmaz sabitlenir aslında. Power kısmına geçiyor olmalısınız. Motorla şanzıman arasındaki debriyaj plakası aslında tork sınırlandırıcı, dengeleyici. Birkaç eski prius hariç bozulup değiştiği görülmemiş. Motor asla şanzımandan ayrılmıyor diye biliyorum. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 11, 2022, 01:06:44Videoyu izledim. Rampa gerçekten uzun ve ciddi yokuş var. Power kısmı ve hız kısmı çıkmamış. 3000 devirle tırmanmalarda power’a geçip geçmediğini göremedim ama sanırım çoğunlukla geçmedi. Çünkü enerji ekranında ICE hem pile hem tekere güç yetiştirebiliyordu. Pilleriniz yokuş çıkışta 4-5 diş arası oldu hep. Bu durumda ısınmaması lazım. Nasıl ısınır onu çözemedim. Bence ısınmadı çünkü çok güzel çalışıyor. Şarj alıyorsa pil ısınmamış demektir. Şarj oluyor 5-6 dişe çıkıyor yani yeri gelince. Siz de çok aşırı zorlamadınız. 3008’in arkasında usulca gittiniz. Gayet normal. Kartal abartmış Bu videonun inişini merak ettim ben esas.
Video için sanırım aksiyon kamerası kullandınız. Çok güzeldi hiç titreme yok. Sadece hız gözükmüyordu.
Aksiyon kamerası kim ben kim hocam normal fotoğraf makinesi ile çektim, çocukları çekmek için kullandığım akşama tripoda telefonu sabitlemenin bir yöntemini bulmam lazım.
İsmimi duydum teşekkür ederim köksal beyKemal sunal ve camdan rüzgar sesi çok gelmiş. Siz de çok sakin konuştunuz sanırım. Anlattıklarınızın çoğunu kulaklık takmama rağmen anlayamadım. Ama ilk etapta indiğiniz rampayı balatalarla inmek riskli değil mi? Balata ısınırsa tutmama ihtimali bile var. Yakıttan tasarruf yapacakken balata disk parası gidecek. Tabi orada B modunda motoru yüksek devirlerde döndürmek de doğru değil. Gerçekten arazi şartlarında arabalar daha çok yıpranıyor. Sürerken N-D geçişlerine alıştınız sanırım İniş ve dere yolunda hafif iniş sonrası ortalama kaç yaktı? B Modu kullanınca kaç yakıyordu?
Zorlu şartlar günlük 8km tırmanma. Aslında çok da zorlu değil hocam. Normal içinde kalıyordur benceN vites sizi 100km’de 1 litreden kurtardı. Pilleri zorlamadınız. Bir çözüm olarak görülebilir. Bu arada bir bilgi ekleyeyim. Priuschat’de 200-250bin milde fren pompasının arızalandığı yazıyor. Ve değişimi oldukça pahalıymış. 1.0 motor yokuş aşağı o litreleri yakması normal karşılanır ama biz hybridde nedense 2 litre yakmasını normal karşılayamıyoruz. İçimizden gelmiyor. Çünkü ICE’nin stop ederek yokuş inmesine alıştık Videolarınızı izleyince daha iyi oturdu güzergahınız. Bu kadar beklemiyordum. Ben de trabzonluyum ama sahil kesimi ile iç kesimler arası günlük yolum hiç olmamıştı, o yüzden biraz yabancıladım. Fırsat olursa böyle bir yokuş inişi hybrid assistantla çekip takip etmek istiyorum ama henüz bulamadımMesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2022, 12:41:52Yolcu tarafında airbag ışıkları neden sönmüyor hocam?
ben inişlerde 3 modu da denedim. N'de yakıt harcıyor pil tamamen devreden çıkıyor şarj olmuyor, D'de eğer ice devredeyse yakıt harcıyor. Sadece B'de yakıt Harcamıyor. Bir süre D de inip pili doldurduktan sonra B'de iniyorum biraz devir yapıp bağırıyor ama yakıt harcamıyor. Zaten frenle hızı biraz düşürünce 3000 devirle falan kendi kendine iniyor B'de.
Hocam total supra tam bu arabaya göre. Hibrit organik. İçinde silikatlar, fosfatlar, kromatlar, nitritler veya bor ihtiva etmez yazıyor. Toyota hybrid antifriz açıklaması da aynı silikatsız, aminsiz, nitratsız ve boratsız soğutma sıvısıdır yazıyor.