0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pilleri doldurabildiğim kadar doldurdum. 5,8km sadece elektrikle sürebildim
Güzel çalışma. Keşke bende çekseydim ama 10 km kadar gittim. Eğim benden yana idi, hem doldurdum hem acele etmeden gittim. Eğim iyi ise hız az olduğu sürece bedava gidersiniz. Fazla şarj olursa ice çalışır. 36 kmh i geçmeden ev mod kullanılabilir. yada tüp takın gitsin
Sizlere bir sorum olacak..Bunu geçen yaz farkettim. Tatile gittiğimizde +35 derece sıcaklarda (+ nem de etkiliyodur ) doğal olarak pillerin verimi çok düşüyor. Çok geç şarj oluyor ve çok çabuk boşalıyor.. Dolayısı ile yakıt artıyor.. Pilin verimini arttıracak neler yapılabilir ? Bildiğim kadarıyla pil soğutma havasını arka koltuk altındaki ızgaralardan alıyor. Klima ile iç sıcaklığı düşürmek pil verimini arttırır mı ? ( gerçi bu sefer de yakıt artar ) Yoksa dışarısı +35 olduğundan çok faydası olmaz mı ?
yaris ve chr deki CHG/ECO/PWR göstergesini corollada niye kullanmamışlar acaba? devir yerine o gösterge daha iyi olurdu çünkü ekranda sürekli ona bakarak gidiyorum. onun yerine ortada yakıt ekranına bakar solda da CHG/ECO/PWR bakardım.
Siz de yok mu ? Ben sürekli o ekranda tutuyorum. En sol menüde yakıt göstergesi ve eco ekranı var. Alt altalar.
Aşırı sıcak iklimde yaşıyor olsam mutlaka havalandırma ızgaralarından birini direkt fan girişine boruyla sokardım. Mesela sağ ön koltuk altındakini
Hocam sizde nasıl bilmiyorum ama bende bu şekilde ortada yol bilgisayarında görülebiliyor sadece CHG ECO PWR ekranı, Bi yukarı tıklayınca tüketim geliyor. aynı anda görünmüyor. sol bölmede devir yerine yarislerdeki gibi enerji ekranı olsa aynı anda görürdüm daha iyi olurdu demek istiyorum. Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 24, 2022, 13:44:30[/time]ya da şöyle bir usb vantilatör koyalım pillerin fanının oraya nasıl olur
Balata değişiminde farklı bir prosedür var mı? Sanki öyle bir şey okumuştum. Emin değilim. Standart şekilde balata disk değişimi yapılsa sorun olur mu? Arkadaşımın yaris hybrid’i için soruyorum aslında. Sadece akü eksi kutbunu sökmek yeterli mi? Değişimden sonra kalibrasyon falan var mı?
Konuyu bende okumuştum ama şimdi arayınca bulamadım,sanki sürücü kapısı açık kalacak gibi bir yorum vardı tam hatırlayamadım,elinizde servis manuelleri varsa değişim şekli detaylı anlatılmıştır.
Öyle bir ibare ben de hatırlıyorum. Akü eksi kutup söküleceği için sürücü kapısının açık kalması söylenmiş olabilir. Servis manueli yok bende. Acaba başka şeyler var mı merak ediyorum. Youtube’den herkes akü kutup başını söküp standart disk balata değişimi yapıyorlar. Yaris hybrid için 4 balata 4 disk 7000 lira fiyat verdiler. Bir gariplik var. 75.000 deki hybrid arabanın arka teker balatası eğri şekilde bitmiş. Nasıl olur anlamadım. Servisler 15-20 binde hybrid balatası değişim olur denmiş. Aklım almadı. O km’de normal arabalar bile balata değiştirmiyor. Hele disk… Dedim tornalat, balata da alır taktırırız kolay iş
Bence güzel video olduGoogle’den gelenler için tag, toyota corolla hybrid tasarruflu sürüş nasıl yapılır//www.youtube.com/watch?v=mLi5yGSpO74
Emeğine sağlık güzel video olmuş gerçekten.. Benzer sürüyoruz, söylediğin herşeyi ben de uyguluyorum ancak pilleri neden %50'nin altına düşürmek istemediğini çok anlayamadım. Her an dur kalka girebilirim diye mi hazır tutmaya gayret gösteriyorsun.Bir de 14:00'da ufak bir kesinti olmuş orda Honda'ya küfür mü geldi
Honda konusu çok mu belli oldu yaa
Evet pil seviyesi %45-50 altına indirmemeye çalışıyorum. Önümde yokuş iniş vb yoksa tabi. Çünkü her an dur kalkta %40 altına inerse yakıt artıyor. İstanbul’da da her an trafik durabiliyor. Hatta bazen sokak mal indirme bindirme oluyor. Veya geçiş olmuyor manevra yapmak gerekiyor. O sıra da şarj gidiyor haliyle