0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada corolla hybrid 2023’te bazı teknik yenilikler varmış. Piller li-ion oluyor. Pil büyümese bile kullanım kapasitesi artıyor. Güç 139 beygire yükseltiliyor. 0-100 ise 9,2 sn’ye düşüyor. Motorda değişiklik olup olmadığı henüz belli değil.
Amacınız ekonomi ise lpg taktırmak yerine hybrid i daha verimli kullanıp lpg den daha ekonomik hale getirebilirsiniz. 15.000 tl de cebinizde kalır. Şu an birçok veritabanından bakacak olursak hybrid kullanıcılarının yaz-kış şehir içi dışı ortalaması 5 litre civarı. Bu rakam çeşitli yöntemlerle 3.5 civarına kadar düşürebilir. Hatta çevresel koşullara da bağlı 3 e kadar düşebilir. Benim önerim lpg taktırmayın.
pil bitik arabayı park etmiştim. garajımın önünde araba olduğu için de garajıma anlamamıştım. garajın önü açıldı 2 adımlık mesafeden arabayı alıp garaja koymam 85 kuruş tuttu siz siz olun pili bitirmeyin ama istemeden de olsa bitiyor bazen böyle.
aynen hocam ama alışmışız park işini bedavaya getirmeye. böyle motor çalışınca içim sıkılıyor ruhum daralıyor
Yazın motor sıcaklığı daha yüksek kalabiliyor. Ama sanki şehir içi sürüşlerde hybrid asisstant’tan baktığım kadarıyla motor verimi daha kötü. Aynı pozisyonlarda aynı motor sıcaklığında, emilen havanın 10 derece ve 25 derece olması arasındaki fark motor verimini değiştirir mi?
@Sedat CANLI (50858) ankara’da çok daha az yakıyor. Video yayınlasada biz de nasiplensek
Arabayı nasıl ısıtıyorsunuz ? Isınma sırasında aşırı yakıt tüketiyor.
Güzergahı çalıştırır çalıştırmaz çevre yolu olanlar veya yokuş yukarı olanlar şanslı. Ben ısıtmak için ekstra çaba harcamıyorum. Soğuk motorda ne kadar yakıyorsa yakıyor artık. Arabanın en sevmediğim özelliği şehir içi arabası olmasına rağmen. Bir yere uğrayıp tekrar hareket ettiğimizde s0’dan başlaması. (Motor tam sıcak değilse) bunun yüzünden de yakıt tüketimi artıyor
Malesef Toyota prius'a koyduğu ön hava ızgarasını hybrit Corolla'ya çok görmüş,Fiat kadar cömert olamamış Fiat egea sedan ve cross'ta 1.0 firefly ve 1.6 Multijet motorda otomatik çalışan ön ızgara veriyor.
Geçtiğimiz kış tüm ön panjuru kapattım. Aracın altı hariç motor bölümü rüzgar almadı. Hatta bende alt muhafaza sac. Alttan bile rüzgar almadı. Faydası biraz oldu. Ama eskiden 50 derece motor suyu ile bitirdiğim yolu 60 ile bitirdim en fazla. Bundan fazlasına pek yaramıyor maalesef.
Motor kaputuna yaptığım yalıtım ve kaputun kenarlarına çektiğim fitiller nedeniyle motor neredeyse her zaman sıcak kalıyor. Tavsiye ederim ama herhangi bir parçası aşısı ısınır mı bilemem.. Aracın garip bir yapısı var. Çok özen gösterip 70 80 hızlarda mümkünse batarya ile gidiyorum yakıt 5.4 oluyor. başka bir gün aynı şartta gazlayarak 80 üzeri gidiyorum yakıt yine 5.4 enteresan..
Pilleri kısa sürede 3 dişten 7 dişe çıkarınca piller sıcak olmasa bile, tam dolmamış olsa bile şarj alma kapasitesini çok düşürüyor. Normalde yavaş yavaş 7-8 diş dolan pil %75-80 arasına çıkmadıkça bu kısıtlama olmuyor. Kötü olan ise hızlı dolumdan sonra pil seviyesini azaltsak bile, pil çok ısınmasa bile en az 20dk sonra şarj alma kapasitesini yavaş yavaş eski haline getiriyor. Pili korumak için heralde. Tepede oturduğumu düşündümde şöyle 4-5km frenla rampa insem hatta bunu B modunda yapsam, düze indiğimde pil kullanımı sınırlı olacak gibi sanki. Hatta bundan dolayı benzinli motoru sürekli çalıştırmak isteyecek gibi duruyor. Ama denemedim
Ben bu durumu hep yaşıyorum. Klimayı açıp ayak kısmına veriyorum. Daha kısa sürede kendine gelip stop etmeler başlıyor. Ölçüm yapamıyorum. Tepe çıkarken tam gaz çıkıp pilleri bitirsem bile gazı bırakınca stop ediyor. Ama bayır inerken motor devir almaya başlıyor ve stop etmiyor. Ancak belli bir süre pillerle gidecek kadar gaza basıp sakin sakin gitmek gerekiyor. Garip bir sistemi var.