0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Klima radyatörü her araçta ayrıdır (radyatör den kasıt gazın soğuduğu hazne) motor soğutma radyatörü nün önünde olur ve soğutma fanı daha yüksek hızla çalışır,bazı araçlarda klima fanı önde olur,sizin araç hybrit olduğu için şehir içinde genelde elektrikle gidilince klima açık olursa fan devrede olduğu için motor bölümüne daha fazla hava girişi olur ve motor daha çabuk soğur,Sadece içten yanmalı araçlarda ise durum farklıdır,klima devreye girince fan çalışır ama motora daha fazla yük bindiğğ için ve klima radyatörü üzerinden sıcak hava akımı (kompresörün bastığı gaz basınç altında olduğu için ısınır ve klima radyatörü ne soğutulmak için geri döner) geldiği için ısı değişmez dengede kalması için fan daha fazla mesai yapar.
İki fanın açılması mantıklı çünkü klima çalışırken motor suyu ısınıyor. Fan çalışmasa klima soğutmuyor. Durduğu yerde klimanın soğutabilmesi için fan açmalı.
Ayrıca bir fan ve kondansör olsa iyi olurdu. Benim motor bu sıcakta bile şehir içinde soğumaya meyilli. S2’ye düştüğüm oluyor
İşte bu nedenle 0w-16 yağ tercih edilmeli Bizim dairenin L200 aracı var. Bayır çıkarken klima açık olduğunda harareti yükseliyor. Araba durduğunda ise içini soğutamıyoruz. Bu nedenle bizim arabalarda sorun olduğunu düşünmedim. Dün piknikte bebeği arabaya koyup klimayı açtım. Tesadüf OBD yanımdaydı. motor suyu sıcaklığı 70 derece civarında gezindi. Yağ sıcaklığını bilemiyorum.
Facebook grubunda lpg çılgınlığı var. Millet acımadan hibrite lpg taktırıyor. Hani takılmaz değil ama uğraşına değmezki. Ne belli kışın lpg’nin yine fahiş fiyatlara çıkmayacağı yani
bu gruplara bir link alabilir miyim hocam Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2022, 17:48:52arkadaşlar geçen Sapanca'da baya yokuş çıktım inerken de haliyle batarya doldu dolduktan sonra süzülme yapmaya çalışsam da benzinli motor çalıştı D modunda. B modunda zaten yine motoru çalıştırıyor. böyle yapacağına şarjı kesip normal araba gibi süzülse olmuyor mu?yokuşun tepesinden bir hibrit araba bir de normal araba sal aşağıya hibrit daha çok yakar niye böyle bu iş?
çalışıyor ama normal araba benzin harcamıyor hocam. Bu harcıyor.
Ayağı gazdan çekince harcamaz. Harcamaması lazım. Ama az gaza basarsanız harcamaya başlar. Normal arabalarda da aynı. Sadece şu olabilir. Aşağı eğim fazla değil. Ayağı tamamen gazdan çekince araba yavaşlıyorken, birazcık gaza basma gereği duyarız. O esnada benzinli motorun durması bekleriz. Ama durmaz. Çünkü piller ısınmıştır. Akım alma sıfırlanmıştır. Verme de azalmıştır. Benzinli motor sürekli çalışır ve yakıt harcar. Ama bu durumlarda diğer arabalar zaten yakıt harcıyor. Yine onlardan az harcanır. Kısmet olursa bi gün uzun köy iniş videosu çekeceğim.
Hocam işte ayağı gazdan çekince ağzına kadar dolduğu için ısınıyor piller onun için de benzin motoru çalışıyor yakıt harcıyor. ben eski ibizamla bu yokuştan insem gram yakıt harcamazdı dik yokuş zaten frenle iniyorsun, onun da motoru çalışıyor ama harcamıyor yani. hibritte de böyle bir mod olmalı pile şarjı kesip boş boş inme modu o sırada piller de soğur zaten.
LPG 15000 TL civarı. Ayda 1000 TL rahat gidiyor benim yakıta. Yılda 15 bin yakıt masrafım vardır. Yarı yarıya kar ettirse 2 senede amorti iyi mi sizce?hatta ne iki senesi, bugün ayda 1200 1300 TL gidiyorsa 6 ay sonra ayda 1700 1800 gidecek yakıta sonra 2000 lere gelecek. 2 seneden kısa sürer amortisi. Benzin ve LPG arasında her zaman %50 fark olacak gibi.
//www.youtube.com/watch?v=ElSJtOTtxec