0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bTam açıklayamadım sanırım. İlk çalıştırmadan bahsetmiyorum. Normal seyir sırasında sonra bataryalar 6-7 diş dolu iken yokuş çıktığımda benzinli motorun devreye girmemesi yada daha geç girmesi için "Ev Modu" tuşuna basıyorum. Hızım 35 km yi geçtiğimde ekranda hız aralığının geçildiği belirtilerek "Ev Modu"dan çıktığı uyarısı veriliyor. Bu durumda da benzin motoru çalışmıyor. Araç yine batarya ile yoluna devam ediyor. Aracın kullanım kitapçığında "Ev modu" için bir hız sınırı göremedim. Merak ettiğim konu buydu.
Bizim arabalarda değişken çalışan yağ pompası var mı ? Zincir ile bağlı ile çok ihtimal vermiyorum ama bir videoda bu araçlarda değişken ( yada ayarlı ) yağ pompası olduğundan mutlaka 0w-16 viskosite kullanılması gerekir diye bir ibare geçiyor.
EV tuşu otopark manevraları sırasında vs. araba benzin motorunu çalıştırıp ses yapmasın diye konulmuş bir mod. Bu nedenle 35 km/h üzerine çıktığınız an araç elektrikle gitmeye devam etse bile sizin açtığınız EV de kalma modunu kapatıyor.
Hocam ben EV tuşunu hiç anlamadım, ne işe yaradığını da çözemedim.Otoparkta denedim. Bataryalar yeteri kadar dolu değilse zaten EV tuşu çalışmıyor. Bataryalar dolu ise de EV tuşuna basmasam da zaten EV modunda elektrikle gidiyor. Batarya boşsa ne yaparsam yapayım benzin motoru zaten çalışıyor. Yani basınca ne oluyor? Ben zannetmiştim ki "ne şartta olursa olsun (yokuş yukarı, PWR falan) batarya bitene kadar elektrik motorunu kullan, bitince benzin motoru çalışsın" gibi bir şey. Mesela bataryalarım full ve önümde de bir yokuş var. Basayım EV tuşuna, dopdolu bataryamla yokuşu elektrikle çıkayım (araba elektrik motoruyla yokuş çıkabilir mi, çeker mi o kısmını bilmiyorum, sadece mantık olarak söylüyorum). Yokuşun tepesinde EV modundan çıkayım, inerken geri şarj etsin. Sıfır tüketim. Böyle hayal etmiştim. Olsa mantıklı olmaz mıydı?
@Tansu Kalafatoğlu (51740) hocam obd ile ilgili bir sorum olacak. bendeki obd cihazı batarya bilgilerini vermiyor ama diğer bilgileri alabiliyorum. harcanan yakıtı doğru veriyor ama katedilen mesafeyi %2 %3 eksik hesaplıyor araca göre. mesela araba 10km derken obdden gelen veri 9.5km diyor. senin obdde durum nasıl tam doğru çıkıyor mu mesafe?
obd den gelen mesafe bilgisi gps ile karşılaştırılıp gps e göre bir katsayı ile tekrar kalibre ediliyor. Hybrid assistant bu veriyi gösteriyor. araba ise tekerin tur sayısına göre hesap yapıp gösterdiği için, teker basıncına bağlı olarak mesafeler değişken olabiliyor.
@Ali Mali (54435) dikkat ettiğim bir konu değildi. Hybrid assistant’ta gps kapalı bende. Şu videomun en sonunda aracın göstergesindeki km ile hybrid assistant göstergesinin aynı olduğu gözüküyor ama. //www.youtube.com/watch?v=OO1P0GlVtzo
Gösterge 9,1 yazdı. Hybrid assistant 9,22 yazdı
Saat 11:00 da klima ve motor açık olarak arabayı bıraktım. Saat 16:00 a kadar aralıklı olarak ama kapatmadan sürekli boşta hybrid sistem çalıştı. Önemli olan klimalı şekilde yeni doğan bebeğin ve büyük bebemin uyuması idi. Toplam 100 km yol yaptım. Dönüşte yakıt ortalaması 6.0 litre idi. Normal bir araç olsa rolantide saatlerce çalışması gerekecekti. Bence verim budur
Sağlıklı güzel ömürleri olsun inşallah. Ama 3 saat klima niye açıktı ki
Bu arada gaza fazla basınca jeneratöre iletilen güç azalıyor. Sistem gücü tekerlere yönlendiriyor. Daha düşük devirde piller daha iyi doluyor. Hybrid assistant’tan gördüğüm bu. Yani 1800 devir giderken piller 2kw ile dolarken 1500 devirle giderken 4,5kw ile doluyor