0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
priuslarda bataryayı değiştiriyorlar ya da ek batarya koyuyorlar sadece ev modda 80 km falan gidiyormuş. mevcut batarya değişim zamanı geldiğinde böyle bir imkan olsa değerlendirmek isterim.
40kmh hıza gelmeden batarya dolu ile EV tuşuna basın ve gaza çok fazla basmayın. En dik bayırları bile elektrik motoru ile çıktığını göreceksiniz. Corollada p610 şanzımanı var, çok yüksek kapasitesi olduğunu düşünmüyorum fakat elektrik motorunu hissetmek harika.
. Kitapta yazan 71 beygir fakat tek başına mg2 mi yoksa mg1 ile birlikte mi bilmiyorum.
Pil + MG1’den gelenle 53kw olabiliyor dediniz. Yeni takılacak pil ve değiştirilecek yazlım + inverter ile teorik olarak yapılabilir ama gibi duruyor.
Lpg olayını ben de anlamıyorum. Özellikle şehir içinde sürekli çalışıp duran motorda her çalışmada benzinle çalışmayacak mı, o halde tasarruf azalmayacak mı
Çamurluk koymamak veya bi çamurluk bi yalıtım kaç para ki kaçmışlar bundan anlamak mümkün değil. Sedat hocam, pillerden çıkış 21kw ama bunun anlamı tam olarak elektrik motorunun 21kw güç üretmesi midir? Inverter pil voltajını alternatif akıma çevirip elektrik motorlarına öyle göndermiyor mu? Yani 500-600 voltlardan bahsediliyor.
Bence de hiç lpg işine girmemek lazım. Normal araçlar bile fabrikasyon gibi olmuyor. Belki honda olabilir, onda bile değişen parçalar ve mühendislik var. Her çalışmada benzinle çalışırsa hiç bir mantığı yok Lpg firmasına sorarsan her araca lpg takarız diyorlar ama motorun nasıl çalıştığını bilmiyor ki ayar yapsın. O kadar işin ustasını bulamayız biz.. Taktıranlardan hiç ses yok. Ne durumdalar, gerçek hayat tecrübelerini almak lazım. Sedat beyin söylediklerine kesinlikle katılıyorum, bu sözler üzerine batarya eklemek, plug in e çevirmek mantıksız geliyor. Japonlar araçlarını öyle bir yapıyor ki hem yapısal olarak sınırda hem üstüne düşünüp düzeltme payı bile yok. Edit : yalıtım hariç !! Motor yalıtımını yaptıktan sonra arabadan zevk almaya başladım. Sonunda bayır çıkarken yeterince itiş gücü alıyorum ve motor sesi almıyorum. Diğer türlü basmaya korkuyordum..
Günümüzde her araca uygun LPG kitleri mevcut hatta işi abartırsanız ve biraz mühendislik yapılırsa dizelde dahi LPG kullanmak mümkün ama dizelde tek başına LPG kullanmak mümkün değil mazot ile karıştırarak vermek gerekiyor hemde LPG yüksek sıkıştırma gücüne yatkın bir yakıt heleki CNG daha yatkın,önemli olan düzgün montaj o yüzden düzgün montaj yapıldıktan sonra ve birazda Afr bilginiz varsa ayar konusunu her türlü çözersiniz,çözülmeyecek tek iş ölümdür videoda olduğu gibi bugün değil yıllar önce pirius hybrit te uzun süre sorunsuz LPG kullanmış birisi yeni aldığı Corolla hybrit aracada LPG takmış ve kullanıyor, aynı şekilde candan mühendisliğin yapmış olduğu uygulamalar mevcut,önemli olan doğru montaj ve doğru üründür.
Bunlar reklam Ümit bey. Kimse malım kötü demez. Sorunlardan bahsetmez. İnternet ortamı çaktırmadan reklamlarla dolu. Candan mühendisliğe de güvenmiyorum, diğer inceleme yapanlara da.. Var olmaları için reklam yapmaları gerekiyor. Youtube veya google güzel paralar verirseniz kanalınızı ve videoları öne çıkartıyor. Biz de gerçek kişileri değil onları izliyoruz. Göz önündeler çünkü. Bize gösterdikleri yüzlerinin arkasında yaptıkları anlaşmalar var. Herşeyi söyleme ihtimalleri yok. Zaten parayı da izlenmeden değil, yapılan anlaşmalardan kazanıyorlar. Kullanıcıları ve parayı yönetmek için kullanılan bir arayüz haline geldi. Bence bir tüp uygulaması çok zor değil. Her arabaya uygundur. Sonuçta kiti satarken belli çalışmalar yapılıyor. Anlatmaya çalıştığım şu; araba üreticisi yapmadıysa yeni bir eklenti yapmak arabaya iyi değil. Bunları bilen ben bile eğer uygun bir süre idare edecek kadar sağlam kalırsa tüp düşünürüm. Günlük kullanılan arabalar arasında en az yakıt tüketen aracım bile km de 1 tl yakıyor. Ciddi tasarruf yapacaksa, araba kısa sürede bozulmayacaksa tüpün getirdiği bir tedirginlik olmayacaksa neden takılmasın. Yeterki biri bana atkinson çevrimine göre ayar yaptım, su boru bağlantılarını paslanmaz kullandım, antifirizi orjinal koydum, kablo bağlantısını ara bağlantı ile yaptım, manifold deliklerini şu açıda şu kalınlıkta koydum, enjektör olarak sizin arabaya bu gider, geçişlerde veya devir verdiğinde ayarı şöyle yaptım desin. Bunları yapacak ustanın elini öperim. Yağını bile yarı bakım zamanda değiştiren ben sizce sorunlu bir işe girebilir miyim ?
İlk çalıştırmada 30-40km hız arasını geçince benzinli motor çalışır. S2 konumuna kadar çalışır sonra durur.