0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hangi servis bu? Darısı bizim servislere
şu motor açmak dedikleri şeyi yapmaya gerek var mı? yüksek hızda kullan biraz motor açılsın falan diyorlar.
Hybrid için yanlış. Gaza fazla bastığınızda bataryayı da bitiriyorsunuz. Gereksiz boşaltma ve doldurma ile ısıtıyorsunuz. Motor için sağlıklı olanı söyleyim : bakım Bugün 26 bin deki aracımın boğaz kelebeğini temizledim. Az miktarda kurum vardı. Ki ben tek yerden benzin alır, en iyi yağı kullanır, enjektör temizleyicisini her 5000 km de katarım. Ona rağmen kurum vardı.
Boğaz kelebeğinde kurum oluşmasının diğer sebibide hava filtresinin görevini tam yapmadığını işaret eder,kurum sadece yağ buharından oluşmaz,hava filtresinden kaçan tozlar yağ buharı ile birleşerek kelebek klepesinden başlayıp manifold boyunca ve siboblarda yapışarak kurumların yoğunlaşmasına ve sertleşmesine sebeb olurlar,Size tavsiyem kaliteli hava filtresi kullanmanız olur.
yazmayı unutmuşum, her hafta hava filtresini temizlerim. Toyotanın 40 bin ömür biçtiği filtreyi de 20 binde orjinali ile değiştirdim. Yani hava filtresi kaynaklı değil.
Silindirden geri emme manifolduna kaçan gazlarla alakalıdır. Söküp bakmak lazım. Emme manifoldundan boğaz kelebeğine (ters yönde) gaz akışını engelleyecek mekanizma var mı yok mu acaba
Manifoldun içinde klape yok. Bence geri tepme nedeniyle oluyor kurumlar. Açıp temizlemesi zor değil. Ben aracın motor sesinin de bu sistem nedeniyle yüksek olduğunu düşünüyorum. Pürüzsüz çalışmıyor, sanki dizel gibi patlamaları ardarda duyabiliyorsunuz. Tabi bu nedenle de rahatsız edici bir gürültü çıkartıyor. Ben de sesi hiç sevmem. Belki haftaya egr borusunu da sökerim. Merak ediyorum ne durumda diye.
Bizdeki 2zr fxe motorun yağ pompası elektrikli mi, bilen okuyan gören var mıdır?
Zincir sisteminden tahrik alan mekanik tip.
Arkadaşlar corolla hybrid'i plug in hybrid'e çevirmiş örnek var mı hiç yurt dışında falan? ilerde böyle bir dönüşüm gelir mi nasıl benzinli aracı lpgli yapıyorlar bu hybrid'e de bir priz falan ayarlayamazlar mı mühendisler?YouTubedan baktım prius için örnekler var ama corolla hiç görmedim