Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #860 : Mart 24, 2022, 21:02:17 »
Hangi servis bu? Darısı bizim servislere

İstanbul Kar plaza

@Anıl Köksal Bayburt (3104)  gf6’dan ziyade ben servisler arasında en yeni standartlara uygun yağı aradım. Gf-6b bulsaydım o servisi seçerdim. Zaten hiçbir servis 0w16 koymuyordu.

Açıkçası hem dışarıda satılan yağlara güvenemedim hem de yağ serviste koyulsun başım ağrımasın dedim. Yağı tem de satıyordu ama ne bileyim işte. Belki onların ithalatçısı sıkıntılıdır vs.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #860 : Mart 24, 2022, 21:02:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #861 : Nisan 08, 2022, 10:53:32 »
Araç enerji ekranı ile hybrid assistant’ı karşılaştırarak 3 video çektim arkadaşlar. Varsa eksiklerimiz, bilmediklerimiz konuşmak güzel olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #862 : Nisan 09, 2022, 10:23:46 »
teşekkürler hocam ilgiyle izledim.

şehir içi 300kmde 3.9 idi ortalamam. şehir dışı toplam 240 km git gel yaptım yine 3.9 yaktı. çok memnunum tüketimden. şehir dışı 100 110 bazen 120 gittim batarya doldukça batarya destekli süzülme yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #863 : Nisan 09, 2022, 13:00:58 »
Güzel değerler. Keyifli sürüşler…

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #864 : Nisan 10, 2022, 13:32:13 »
şu motor açmak dedikleri şeyi yapmaya gerek var mı? yüksek hızda kullan biraz motor açılsın falan diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #865 : Nisan 10, 2022, 14:53:21 »
şu motor açmak dedikleri şeyi yapmaya gerek var mı? yüksek hızda kullan biraz motor açılsın falan diyorlar.
Yüksek hız değil arada devirli kullanın aracı,motor uzun süre belirli deviri geçmezse sağır kalır,devamlı düşük devirlerde araç kullanmak motor için iyi değildir,herşeyden önce sistemde kurum birikmesine neden olur,arada bir müsait yollarda kısa süreliğine Redline yapıp bırakmanız yeterlidir uzun yolda fırsat buldukça üst devirleri yoklamak iyi olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #866 : Nisan 10, 2022, 19:46:03 »

Hybrid için yanlış. Gaza fazla bastığınızda bataryayı da bitiriyorsunuz. Gereksiz boşaltma ve doldurma ile ısıtıyorsunuz. Motor için sağlıklı olanı söyleyim : bakım  :tamam:

Bugün 26 bin deki aracımın boğaz kelebeğini temizledim. Az miktarda kurum vardı. Ki ben tek yerden benzin alır, en iyi yağı kullanır, enjektör temizleyicisini her 5000 km de katarım. Ona rağmen kurum vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #867 : Nisan 10, 2022, 20:51:21 »
Hybrid için yanlış. Gaza fazla bastığınızda bataryayı da bitiriyorsunuz. Gereksiz boşaltma ve doldurma ile ısıtıyorsunuz. Motor için sağlıklı olanı söyleyim : bakım  :tamam:

Bugün 26 bin deki aracımın boğaz kelebeğini temizledim. Az miktarda kurum vardı. Ki ben tek yerden benzin alır, en iyi yağı kullanır, enjektör temizleyicisini her 5000 km de katarım. Ona rağmen kurum vardı.
Boğaz kelebeğinde kurum oluşmasının diğer sebibide hava filtresinin görevini tam yapmadığını işaret eder,kurum sadece yağ buharından oluşmaz,hava filtresinden kaçan tozlar yağ buharı ile birleşerek kelebek klepesinden başlayıp manifold boyunca ve siboblarda yapışarak kurumların yoğunlaşmasına ve sertleşmesine sebeb olurlar,
Size tavsiyem kaliteli hava filtresi kullanmanız olur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #868 : Nisan 11, 2022, 14:58:33 »
Boğaz kelebeğinde kurum oluşmasının diğer sebibide hava filtresinin görevini tam yapmadığını işaret eder,kurum sadece yağ buharından oluşmaz,hava filtresinden kaçan tozlar yağ buharı ile birleşerek kelebek klepesinden başlayıp manifold boyunca ve siboblarda yapışarak kurumların yoğunlaşmasına ve sertleşmesine sebeb olurlar,
Size tavsiyem kaliteli hava filtresi kullanmanız olur.

:) yazmayı unutmuşum, her hafta hava filtresini temizlerim. Toyotanın 40 bin ömür biçtiği filtreyi de 20 binde orjinali ile değiştirdim. Yani hava filtresi kaynaklı değil.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #869 : Nisan 11, 2022, 16:50:13 »
:) yazmayı unutmuşum, her hafta hava filtresini temizlerim. Toyotanın 40 bin ömür biçtiği filtreyi de 20 binde orjinali ile değiştirdim. Yani hava filtresi kaynaklı değil.  :tamam:
Her hafta temizlemeniz yada 20 binde değiştirmeniz bişeyi değiştirmez,önemli olan filtrenin süzebildiği toz miktarıdır, ayrıca hava filtresi için 20 bin çok uzun bir km,her 10 bin bakımında değiştirmenizi tavsiye ederim,servis 40 bin biçiyor demeyin servis bakım maliyetini düşürmek için o kadar km öneriyor,orjinal diye kaliteli olacak değil,daha kalitelilerini almanızı tavsiye ederim inanın çok fark ediyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #870 : Nisan 11, 2022, 16:51:54 »

Silindirden geri emme manifolduna kaçan gazlarla alakalıdır. Söküp bakmak lazım. Emme manifoldundan boğaz kelebeğine (ters yönde) gaz akışını engelleyecek mekanizma var mı yok mu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #871 : Nisan 11, 2022, 19:09:36 »
Silindirden geri emme manifolduna kaçan gazlarla alakalıdır. Söküp bakmak lazım. Emme manifoldundan boğaz kelebeğine (ters yönde) gaz akışını engelleyecek mekanizma var mı yok mu acaba

Manifoldun içinde klape yok. Bence geri tepme nedeniyle oluyor kurumlar. Açıp temizlemesi zor değil. Ben aracın motor sesinin de bu sistem nedeniyle yüksek olduğunu düşünüyorum. Pürüzsüz çalışmıyor, sanki dizel gibi patlamaları ardarda duyabiliyorsunuz. Tabi bu nedenle de rahatsız edici bir gürültü çıkartıyor. Ben de sesi hiç sevmem.

Belki haftaya egr borusunu da sökerim. Merak ediyorum ne durumda diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #872 : Nisan 11, 2022, 20:28:35 »
Atkinson olduğundan dolayı geri tepmesi zaten olması gereken bir şey. Bu yüzden kurum oluşması da bence normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #873 : Nisan 11, 2022, 21:54:29 »
Manifoldun içinde klape yok. Bence geri tepme nedeniyle oluyor kurumlar. Açıp temizlemesi zor değil. Ben aracın motor sesinin de bu sistem nedeniyle yüksek olduğunu düşünüyorum. Pürüzsüz çalışmıyor, sanki dizel gibi patlamaları ardarda duyabiliyorsunuz. Tabi bu nedenle de rahatsız edici bir gürültü çıkartıyor. Ben de sesi hiç sevmem.

Belki haftaya egr borusunu da sökerim. Merak ediyorum ne durumda diye.

Başka başlıkta arkadaşın boğaz kelebeğini mi sökmüştü servis? Onu sökünce rölanti ayarı tutmamıştı sanırım. Orası biraz hassas.

Bu arada motor ısınınca aslında sessiz çalışıyor. Yani ilk çalışmaya göre epey sessizleşiyor. Yoksa otto yeni nesil motorlar kadar sessiz değil. Geçen yanımda 1.3 tce clio geçti. Motor sesini duymadım bile. Sanki elektrikli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #874 : Nisan 14, 2022, 15:41:46 »
Bizdeki 2zr fxe motorun yağ pompası elektrikli mi, bilen okuyan gören var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #875 : Nisan 14, 2022, 16:27:19 »
Bizdeki 2zr fxe motorun yağ pompası elektrikli mi, bilen okuyan gören var mıdır?

Zincir sisteminden tahrik alan mekanik tip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #876 : Nisan 14, 2022, 18:08:42 »
Zincir sisteminden tahrik alan mekanik tip.

Teşekkürler. Her stop çalışmada önceden yağlama olmuyor yani. Kötüymüş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #877 : Nisan 22, 2022, 00:09:58 »
Arkadaşlar corolla hybrid'i plug in hybrid'e çevirmiş örnek var mı hiç yurt dışında falan? ilerde böyle bir dönüşüm gelir mi nasıl benzinli aracı lpgli yapıyorlar bu hybrid'e de bir priz falan ayarlayamazlar mı mühendisler?

YouTubedan baktım prius için örnekler var ama corolla hiç görmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #878 : Nisan 22, 2022, 08:32:59 »
Arkadaşlar corolla hybrid'i plug in hybrid'e çevirmiş örnek var mı hiç yurt dışında falan? ilerde böyle bir dönüşüm gelir mi nasıl benzinli aracı lpgli yapıyorlar bu hybrid'e de bir priz falan ayarlayamazlar mı mühendisler?

YouTubedan baktım prius için örnekler var ama corolla hiç görmedim
Ben de hybrid corollayı almadan yıllar önce izlemiştim o videoları. Arabayı aldıktan sonra anladım ki bu aracı prize bağlamanın bir artısı olmayacak. Çünkü pil kapasitesi düşük. Tam şarj tavsiye edilen birşey değil. Tamamı dolu olsa ve EV modda gitsek bile 1 - 2 km ancak elektrikle gidebilir. Bu durumda da elektrik motorları ve piller yine ısınacak ve olumsuz geri dönecektir. Güç gerektiğinde ise piller dolu olsa bile içten yanmalı çalışacaktır. Benzinin en çok yandığı zaman soğuk motor olduğundan bize yine zarar olarak dönecektir. Elektrik masrafını saymıyorum.. Pillerin kapasitesinin sadece %40 ı kullanılıyorken tam kapasite kullanmaya çalışmak da işime gelmiyor ( eğer mümkünse ) batarya epeyce pahalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #879 : Nisan 22, 2022, 16:40:43 »
priuslarda bataryayı değiştiriyorlar ya da ek batarya koyuyorlar sadece ev modda 80 km falan gidiyormuş. mevcut batarya değişim zamanı geldiğinde böyle bir imkan olsa değerlendirmek isterim.