0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugun işten gelirken hybrid bir corrolla beni sıkıştırdı. Ve önümde yağmurlu havada su atarak yol vermedi. Ama sonunda haddini bildirdim. 1.4 astra ya yuksek hızda dayanması imkansızdı. Arac sirket aracı ve o tip bir kullanmada ekonomikligi falan kalmaz. Sirkette altına ekonomik olsun diye vermiştir birde.
Benim kullanım ortalamamı hiçbir koşulda yakalayamamışlar. Anlaşılan Şenkaya yı hesap etmemişler
Sedat bey, yakıt harcamalarınıza ilişkin yeni verileri yüklemişsiniz. Son olarak 5.4 tüketim olmuş. Bende Çankaya'da oturuyorum ve aracı çoğunlukla Sıhhiye'ye işe gidiş gelişte kullanıyorum ve depoda ortalama 5.2 yakıt tüketiyorum.Ben dikkat etmeme rağmen aracın fabrika verilerine göre çok tükettiğimi düşünüyordum.Sizin yaz ayları ile şimdiki tüketiminiz arasındaki fark sadece kış koşulları nedeniyle mi yoksa farklı bir kullanım mı oldu?
20.000km oldu. 1,5 sene yaklaşık. Ortalamayı sıfırlamadım hiç. Yapılan yol sayacı 9.999’da kaldı. Acaba yakıt ortalaması hesaplamaya devam ediyor mudur? Veya hız ortalaması? Yoksa onlar da donmuş mudur?
Hocam ben excel yapıyorum. Harcağım her miktarı o günün dolar kuruna çevirip yazdım. Bizde para yerinde durmuyor. Böyle daha sağlıklı oldu. Fakat dolar da yerinde durmuyor. 55 dolara aldığımız obdlink adaptörü 70 dolar olmuş. Her şey zamlanmış yurt dışında da. Yaptığım her harcama dahil km maliyetim 0,20 dolar. Ciddi rakam. Ama bundan sonra aksesuar işini kestim. Aksesuar dediğim de park sensörleri, cam filmi, karter muhafaza, obdlink ve tablet ve ufak tefek araç içi şeyler
Alibaba'da bakınırken şöyle bir satıcıya denk geldim. https://www.alibaba.com/product-detail/wholesale-Hybrid-Car-Battery-for-sale_1700000821468.html?spm=a2700.shop_plser.41413.12.35034d70HMiUgG/ Çin firması olmasına rağmen şirket merkezi Ankara görünüyor. Hay-Zek elektronik dayanıklı tüketim vs. ltd. şti. olarak geçiyor. 1120 $ fiyat ile 202V 6.5Ah akü satıyor. Tek modül olarak da satış var ama en az 20 adet(https://www.alibaba.com/product-detail/Ni-Mh-6500mAh-202V-Replacement-Hybrid_1600063275775.html?spm=a2700.shop_plser.41413.14.35034d70HMiUgG) Gün gelir de birimize lazım olursa diye burada paylaşıyorum.Evet oldukça var. Artacaktır. Pillerin kalitesini bilmiyoruz tabi ama arttıkça detaylanacaktır. Ucuzlar da. 8 sene daha garantili aracım. Uzatmayla beraber tabi
Bu arada geçen okudum:Toyota Lexus marka araçlarda turbo motora hybrid uygulayacakmış,bu demek oluyor ki bir yada iki nesil sonraki Corolla araçlar da turbo hybrid olarak gelebilir.
Bazen pil çok hızlı azalıyor. Bu videoda biraz yakaladım. Şarj olurken bile 39’dan 38’e iniyor. 39’a çıkması epey sürüyor. Normalde daha kısa sürede 39’a çıkardı. Videodan önce %45’ten 40’a düşmesi de çok hızlı oldu zaten. Sebebi ne bilmiyorum. Tahminim; pil seviyesinin tam okunamaması sonrası doğru okuma yapması veya 12v aküyü doldurması olabilir. Elektrikli koltuk pedi de kullanıyorum. Sizce nedir sebebi?//www.youtube.com/watch?v=4S0j1PzxzNI