0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.5 daha az yakıyorsa fabrika verilerinde şehir dışı yakit tüketimi hybrid de nasil daha az gösteriliyor.
100 km boyunca durma kalkma hızlanma veya hız düşürme olmayacaksa birim benzinden daha çok enerji çıkartan daha az yakacaktır.
O yüzden çoğunlukla otto çevrimi ile çalışıyor. Kısmen de atkinson çevrimi çalışıyormuş diyorlar.
1260 devirde motor çok verimli çalışırken 224 gr/kwh. Şarj %60 üstünde olsaydı motor devri daha da düşerdi.
En verimli ICE rengi turkuaz ama bazen gri de gördüğümü hatırlıyorum. O an için girip BSFC değerine bakmadım ama size denk geldi mi? BSFC 220'nin altına düşüyor mu acaba? 1 kg benzin 12.77 kWh enerji ihtiva ediyor. 220 gram ise 2.81 kWh. Buradan hesaplarsak 220 g/kwh %35 verim demek. %40 verim için 1kWh mekanik enerji için 2.5 kWh'lik benzin harcamak lazım, yani BSFC değeri 196 g/kWh. Oldukça iddialı bir değer.
Gri renk gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam 216 gr/kwh idi. Ama hybrid asisstant sahipleri bile o rengi belirtmemişti. Belki çok çok az görüldüğünden. Uzun yolda sabit hızda bile birkaç kere görüyorum sadeceMesaj Birleştirildi: [time]Şubat 07, 2022, 09:50:18[/time]Gri rengi farklı düşünüyor da olabiliriz. Belki hesaplayamadığı durumlarda renk gri oluyordurMesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2022, 16:34:58Grupta 1.5 corolla ile 100km sabit hızla gidilse kaç yakar diye sordum. 4-5 litre arası cevaplar gelsi. Daha çok 4,5-5 arası cevap geldi.
siz hız sabitleyici ile 100 km hızda yaptığınız testte 3.9 gibi bir değer elde etmiştiniz sanırım
En son yakıt ortalamam 6.6 oldu. Ciddi gazlasam veya hızlı gitsem daha da artardı. (50km)Diğer araçların ne yakacağını hesap etmek zor. Tüm şartlar eşit olduğunda bakmak lazım. Benim aklıma gelen bir konuda ufak bir araştırma yaptım ama teknik bilgiye ulaşamadım. Atkinson otto çevrimi yaparken bana göre en önemlisi hacimdir. atkinson motorun kilit özelliği patlama sonrası enerji kazanımı yüksek ve sıkıştırma az olduğundan enerji kaybı daha az. 1.5 motorda aynı oranda kazanım var mıdır ? Tartışılır.
//www.youtube.com/watch?v=x_Rzksd4JII
Gerçekten büyük şarj farkı ortaya çıkmış
B modu kullanılmamalı.Klavuzda da yazılmış.. Fakat sizin için Benim yolumda 12km kadar aşağı iniş var. Bu demek oluyor ki benim bataryaları hemen doldurmamak için bir fırsat olabilir. Tek sorun ice nin çok fazla devir çevirmesi oluyor.
Makul bir yaklaşım. Atkinson'dan ziyade Hybrid'teki sistem Miller diyebiliriz aslında. Ek kuvvet gereksinimi durumunda yardımcı ünite bataryadan güç alıyor mevcutta. Tabi kapasitör de olabilir. İç mekanik mantık ise aynı. Sıkıştıtma zamanındaki silindirin yaratacağı ve piston, piston kolu, krank ile iş zamanındaki silindire yaratacağı direnç ve dolayısı ile enerji kaybını azaltmak için, piston kol açısı belli nokraya gelene kadar emme supapını açık bırakarak, silindir içi basıncı bir süre engellemek. Tabi burada emme sistrmine piston hareketi ile geri basılan hava-yakıt karışımının da nasıl kullanılacağı önemli. Özetle, 2.0c bir ünitede silindir iş yaparken 1.5cc, egzoz zamani ise 2.0cc olarak davranıyor. Hacim farkını emme supap açık kalma süresi belirliyor.Genel mantık ise sıkışma zamanında, karşı kuvveti en aza indirecek piston kol açısını yakalamak. Otto çevrime sıkışma anındaki her silindir pistonu, iş anındakilere engel.Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2022, 18:11:38Bu arada Egea Hybrid Otomatik de üretilmeye başlanmış.
Dynamic force her türlü harika bir motor. Eski veya çok km yapmış prius’laron emme manifoldu temizleme videoları var. O geri kaçan hava yakıt yanında yanmış gazlar da kaçıyor emme’ye. Soba borusu gibi temizliyorlar sonra. //www.youtube.com/watch?v=_F-PQVSCa0c
Muhtemelen emme kanal yapısı da farklıdır, biriktirme kabı falan.