0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sizin motorda da var sanırım, motor ne süre çalışmadan kalmıştı ?
@Ufuk Sönmez (16363) bey 2ZR motor sıralı enjeksiyon biliyorsunuz.
Biliyorum Tansu bey, ancak atkinson çevrimi ile 13:1 gibi bir kompresyon oranına sahip olduğu için termal tepkilerinin neticesinin DI motorlara benzer yapıda sonuçlar meydana getirmekte olduğunu ifade etmeye çalışmıştım, eksik kaldı.
Hava 1-4 derece iken istanbul’da gidiş dönüş videosu, yakıt tüketimi, kalorifer kullanımı ve şeylerle ile ilgili bir video daha hazırladım.
teşekkür ederiz, gayet güzel bilgi dolu bir video olmuş. Ben motor s4 moda gelmeden tam olarak gücünü vermediğini düşünüyorum. Hatta motor sesinden bahsetmişsiniz. Bence motor tam ısınmadan sessiz de çalışmıyor. Hatta belki vvt sistemi ile ilgili bile olabilir. Ben uzun süre bayır indikten sonra biraz elektrikle gidip ( 10 dk kadar ) motordan güç istediğimde çok kaba gürültülü ses alıyorum. Bir süre sonra motor sesi azalıyor, gücü aktarmada daha iyi işler çıkarttığını anlayabiliyorsunuz. Benim burada bahsettiğim yer tortum ilçesini geçip 70 80 gibi hızlarda elektrikle gittikten sonra güzelyayla geçidine çıkarken yaşanıyor. Özellikle hızlı çıkılan bir yer olduğundan ve çok dik bir eğim olduğundan sorun oluyor. Şehir içi bambaşka durumlar sözkonusu.. Soğuk motorda ses yüksek olması gayet normal,az yakacağım diye çeşitli sürüş teknikleri uygulamanıza gerek yok aracı normal kullanırsanız araç gerekeni yapar,fabrikada mühendisler kafa patlatmış koskoca bir yazılım yapmışlar,dikkat edilmesi gereken sadece ani gazlamalar ve hızlanmalar yapmamak olsun.Buarada 4 gün araba yattıktan sonra motoru çalıştırmadan yağ çubuğuna baktım. Hiç bir karartı görmedim. Demekki motoru durdurup belli bir süre beklenirse yakalanabilir. Metal olmasında ne olursa olsun. Karbon kirletmesi bence normal. [Metal tozu olacağını zannetmiyorum,sadece karbon birikmesidir,0w16 yağda daha az olacaktır yada hiç belli bile olmayacaktır,yağ değişimi öncesi engine flush yapmayı unutmayın.Servis den polen filtresi aldım. Bu sırada erzurum ikbal servisinde farklı kişiler ile görüştüm. Bakım da 0w-16 yağ koymak istediğimi söyledim. Hybrid için 0-20 kullandıklarını söylediler. Sonra ben kendi yağımı kendim getiririm dedim. Bakım çizelgesine müşteri kendi yağını getirmiştir diye not düşeriz dediler. Benim aklıma yattı. Çünkü servis parça sorumlusu ile görüşmemizde klavuzda yazıyorsa kullanılabilir denildi.
@Anıl Köksal Bayburt (3104) tam güç derken aslında demek istediğim şuydu, tesadüf ya, iki sürüşte de bu durumu yaşamadım. O yüzden bahsedemedim. Şimdi start deyip arabayı çalıştırıyoruz. Ben gaza basıp benzinli motoru da çalıştırıyorum. Neden? Çünkü ilk anlarda benzinli motor tekere çok az güç veriyor. Hani s1a ve s1b durumunda yaşanılan olay. Sürüyoruz biraz ama hala s2’deyiz ve motor ısınmamış daha. Elektrikle gittim 3-5dk. Sonra gaza basmamış lazım. Basınca benzinli motor çalışıyor ama ilk 3-4sn yine güç vermiyor, sonra vermeye başlıyor. İşte o duruma göre kıyas yaptım ben. Arabadaki en gıcık olduğum şey bu. S4 gibi motor çalışır çalışmaz tekere güç gitmiyor yani. Gürültülü çalışma olayı tamamen sıcaklıkla alakalı. Soğukken dizelden farksız gerçekten
Arkadaşlar emeklerinize sağlık, harika bilgiler. Bugün burası gündüz -15 derece. Benzinli motor sürekli çalışıyor, 1500 deviri geçtiğini görmedim Burası için üretilmemiş anlaşılan Yağ konusunda ise yardımcı olursanız sevinirim. Belki içinde süzülen şeyleri doğrudan alamam ama yağı bir miktar boşaltıp istediğiniz adrese gönderebilirim. Özel mesaj yada telefondan haberleşelim. 535 613 15 71Kurum temizliği için ben her 5000 km de enjektör temizleyicisi koyarım. Yağını zaten kısa zaman aralıklarında değiştiriyorum. Filtre yağ gibi malzemeler her seferinde değişir. Motor içi temizleyici de koymuştum. Ben gaz kelebeğinde, maf sensöründe veya karter havalandırmasında sorun görmedim. Aslında kurum için buji ve egr sökülüp takip edilmeli. Amerikadaki araçlarda egr sorunları nadir de olsa çıkıyormuş ( karnak car care channel )
Enjektör temizleyici nin kurum temizliği ile alakası yok,kurum temizliğini engine flush ürünleri ile yapabilirsin,egr ve valf temizliği için farklı ürünler var, liqui moly nin sitesini inceleyebilirsiniz,yağın içindekilerin metal tozumu yada kurum pisliğimi olduğunu anlamanın yolu çok basit,eğer varsa aracınız için üretilmiş mıknatıslı karter tapası ile sorunu çözebilirsiniz,metal tozu varsa mıknatıs yakalar,yoksada carbon kalıntılarıdır.Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2022, 14:09:52Ayriyeten o kadar soğuk bir yerde yaşıyorsanız kesinlikle 0w16 yağ kulllanmanızı tavsiye ederim,zaten soğuk çalışan bir motor ve aşırı soğuk,böyle bir durumda kurum oluşumu dahada fazlalaşır.
@Anıl Köksal Bayburt (3104) 5000km’de bir enjektör temizleyici mantıklı mı? Ben şahsen depo kapağından içeri benzinden başka bir şey dökmem.
Bu nedir? Neleri temizliyor?
Kitapçıkta 12v akü biterse başka araçtan takviye yapabileceğimiz yazmış. Ya tam tersi? Prius videolarında hybrid prius başka arabaya 12v takviye verdiğini izledim. Fakat bunu sigorta kutusundan yapıyor. Sanırım sebebi 12v akünün bagajda veya koltuk altında olması. Sigorta kutusu içinde bir plaka var. Artı ucu ona bağlıyor. Bizde akü kaput altında açık. O halde standart şekilde biz de başka arabaya takviye yapabilir miyiz?