0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anlayamadığım bir şey oldu. Otoparktan çıkıp 400m hiç motoru çalıştırmadan gidebiliyordum. Yani start deyip ICE hiç çalışmadan 400m sürüyordum. Daha dün yaptım bunu. Bugün piller 6 diş dolu olmasına rağmen otopark rampasında kaldım. Araba gitmedi. Çok azcık daha basınca ICE çalıştı. Sıcaklık etkisi değil bu. Dün de otopark aynı sıcaklıktaydı ve sıcaktı. Neden olmuş olabilir sizce?
Benim dikkatimi şöyle birşey çekti: HA içindeki en sağdaki tüp yanında ok ile gösterilen ICE çalışmadan önce EV limiti güç değerine yakın belli bir süre EV çalışırsa ICE devreye giriyor. İlle de oku geçmesi gerekmiyor. Bugün benim de başıma geldi. Siz otoparktan çıkmadan önce rampaya yaklaşırken ve rampaya çıkış anında yani uzun süreli üst sınıra yakın güç çekmişse yazılım bir şeklide ICE ı açmış olabilir. Daha önceki çıkışlarda üst limit biraz daha yukarıda ve siz de o değer yakın şekilde daha kısa süre kullanmış olabilirsiniz. Bu sefer ise üst sınıra daha yakın ve daha uzun süre o değerde kullanmış olabilirsiniz.
Sedat beyin söylediklerine katılıyorum. İce nin devreye girmesi sadece bastığımız gaza göre değil, birçok değişkene bağlı olarak hesap ediliyor. Eğer batarya dolu olarak otopark a girebilirseniz EV modu kullanın. Sıcaklık gibi bir sorun yoksa gaza bahsi geçen çizginin biraz daha fazlasına kadar basmanıza müsaade ediyor.
Genelleme taparsak, sıcaklık arttıkça bataryalar daha yüksek perfırmans gösterirken, faydalı ömürleri kısalır, sıcaklık düştükçe tam tersi. Akü teknik inceleme konusunda da sıcaklığa bağlı değişimleri paylaşmıştım.
-19 derecede sorun yoktu. Tek hissettiğim bataryayı kullanmak yerine ice ye devir çevirtmeyi tercih ettiği. Yani sabah prosedürü biraz değişti.
Balata veya el freni donma problemleri yaşamıyorsunuz sanırım?
Her iki koşulda da yazılım gücü kısıyor. Ama anladığım kadarıyla sıcak hava pil ömrü için ciddi etken. Bu şartlarda pillerin daha aktif soğuması neden planlanmamış acaba. -18??? Kolaylıklar dilerim. Balata veya el freni donma problemleri yaşamıyorsunuz sanırım?
Motor suyu 50 dereceyken stop ettim. 5 dk bekleyip çektim çubuğu. Makro lensim yok ama gözle baktığımda demir tozu hiç görmedim. Bir de akşam bakarım soğuk motorda. Bakımdan sonra 4000km sürmüşüm
Maşallah 4000 km yürümüş gibi değil. Kendi aracım hergün çalışırken bende demir tozu ( veya siyahlık her ne ise ) görmedim. Klavuzda aracı ısıtıp beklememizi söylüyor. Motor çalıştığında tozlar kayboluyor. Dün gün içinde aracı kullanmıştık. Saatler sonra bile baksam yine de bir kirlenme göremedim. Ne zaman araba bir süre yatıyor, soğuk motor marş yapmadan yağ çubuğunda garip bir karartı oluşuyor. Dün resmini bu yüzden çekemedim. Siz de eğer aracı birkaç gün kullanmadığınızda yağ çubuğuna bir bakın derim. Motorun soğuk ve uzun süre çalışmamış olması önemli. Tahminen sonradan motor yağı içine kurum gibi bir şey karışıyor. Yağ filtreden geçmediği zaman belli ediyor kendini. Bugün tekrar deneyeceğim.
Tam anlaşılmıyor ama bunlar mı?