0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aşırı soğuk iklimde ihtiyaç olabilir amenna ama Türkiye şartlarında (orta anadolu, güney, kuzey ve batıda) ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum. Bunun haricinde soğuk iklimde hemfikiriz.
Ulaştırma Bakanlığına ben de küçük birşeyler yazdım gönderdim. Hatta motor hacmi küçük ancak kendisi güçlü motorlardan az vergi alındığından devletin kaybının olduğunu bile yazdım. Benimde tuzum bulunsun.
Hava girişini azaltmada amaç ısıl verim ise yukarıda belirtildiği gibibazı durumlarda işe yarayabilir ancak, sakıncaları da olur yüksek ısılarda. Aerodinamik gelişim amaçsa, etkisi kesinlikle vardır (Kadjar'da da vardı benzer, otomatik panjur). Hava girişi bırakmakta fayda var, ayrıca Karaköy'den uygun renkte (siyah) malzemeler bakılabilir görsel açıdan bana göre. Aslında manyetik çalışan flap yapılabilir.
Siyah bulamadım. Siyahlar kauçuk malzemeydi daha doğrusu. Hem pahalıydı hem de fazla esnekti. Bu poliüretan köpükler daha sert. İyi sıkıştı. Belki siyaha boyarım hafta sonu. Motor hava girişi açık. Okla gösterdiğim yer. Diğer tıkadığım yerler radyatör ve kaput altı hava girişi. Amaç motorun soğumasını önlemek. İstanbul içinde motorum 90 dereceye çok çok nadir geliyor. %95 oranda yolculuğu 60-70 derece ile bitiriyorum. Kışın özellikle. Soğuk hava girişi azalırsa motor bloğu da az soğur. Termostat açacak düzeye bile gelemiyor ki su sıcaklığı. Motor sürekli soğuk şekilde verimsiz çalışıyor. Baharda zaten çıkaracağım. Uzun yol da yapmıyorum kışın. Motorun çok ısınma ihtimali o yüzden yok. Zaten hava girişini kesmeme rağmen motor 95 dereceyi görüp termostat açarsa anında sıcaklık düşer yine.
Aslında sizin de önlem almaya çalıştığınız termik verim yüzünden hybridlerde oldukça düşük viskoziteli yağ tercih ediliyor. Sürekli dur-çalış ile motor ideal sıcaklığında her zaman bulunamıyor.
Doğu ve iç anadolu bölgesi’ndeki arkadaşları düşünemiyorum.
Arabayı çalıştırıyorum, 13 - 15 km boyunca aşağı iniyorum. Gaza bastığım yer yok. Gideceksem bile batarya yetiyor. Zaten batarya doluyor ve devir arttırmaya başlıyor. Motor ise hemen hiç ısınmıyor. Üstüne devir çeviriyor. Isınmak için kaloriferi açtığımda ise daha garip bir durum oluyor. Isınmak için çalışıyor fakat batarya dolu olduğundan benzinli motor güç vermiyor. Ben de panjur yapmak isterdim ama ciddi düşünmek plan yapmak gerek. düzgün çalışan bir sistem kurmalı. Mühendis de olmadığımıza göre vazgeçiyorum.
Koltuk ısıtma pedi alın bence ben kızım ve kendimde kullanıyorum. Hava 5 dereceyken bile kalorifere ihtiyaç duymuyorum.
2 önemli sıkıntımız var , ön bölümün aşırı sinek böcek ile dolması ve sıcaklığı korumak amaçlı bir panjur. Ben şuna inanırım. Kafa yorulunca yapılamayacak bir iş yok. Çok zorlanacağımızı düşünmüyorum. Proje olarak değerlendirilir. Fakat bir gerçek var , bugün dolar 15 tl oldu. Parçayı almak yaptığımız işe değer mi tartışılır. Isıtıcı ped bende almıştım , şuan kullanıyoruz memnunuz
O panjurun çok bir artısı olmaz,benzinli motor çalıştığı zaman zaten kapalı döngü çalışıyor termostat kapalı konumda olduğu için radyatöre su gitmiyor,o panjur ancak araç termostad açtıktan sonraki süreçte işe yarar,Araba sadece elektrikte gitsin diye çaba sarf etmezseniz normal araç (hybrit olmayan) gibi kullanırsanız zaten benzinli motor devreye gireceği için çabuk ısınacaktır, ayrıca kalorifer derecesini 22 ve üzerinde tutarsanız zaten otomatik olarak benzin motoru çalışacak.
Kafama takılan bir şey var. Sıcaklığı korumak istemenin amacı, içeriyi ısıtabilmek mi, yoksa motorun soğuk olması sebebiyle verimsiz çalışması gibi bir durum mu var?Dün akşam eşimden aldığımda hararet göstergesi ortadaydı. Binip 30 kilometre yol yaptım. İlk 5 kilometresi sıkılık trafikte motor neredeyse hiç çalışmadı, hararet göstergesi de anında aşağı düştü. Kaloriferi 20'den 21'e çıkarınca motor çalıştı. Çok da üşümediğim için geri 20 yaptım, durdu. 30 kilometrenin sonunda yakıt tüketimi de 2,7 L/100 gösterdi. Soğuk havada motor çalışmadan elektrikle gittiğimizde motorun soğumasının bir zararı mı var?Fark yaratacak kadar bir zararı olsa Japon bunu düşünürdü gibime geliyor.
Arkadaşlar Merhaba,2 konu hakkında bilgi rica edeceğim. 1. Havalar soğudu araba ilk çalıştırmada direk benzinle çalışıyor. Hareket etmek için bataryaya geçmesini beklemek gerekir mi? Direk benzinli motorla ilk hareketi yapabilir miyiz.2. Bazı durumlarda batarya boşken arabayı park etmek gerekebiliyor. Bu durumda araba park halinde bataryayı dolduruyor. Batarya doldurma işleminde arabayı kapatırsak sorun olur mu?
Anlayamadığım bir şey oldu. Otoparktan çıkıp 400m hiç motoru çalıştırmadan gidebiliyordum. Yani start deyip ICE hiç çalışmadan 400m sürüyordum. Daha dün yaptım bunu. Bugün piller 6 diş dolu olmasına rağmen otopark rampasında kaldım. Araba gitmedi. Çok azcık daha basınca ICE çalıştı. Sıcaklık etkisi değil bu. Dün de otopark aynı sıcaklıktaydı ve sıcaktı. Neden olmuş olabilir sizce?