0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Tansu Kalafatoğlu (51740) Bey, piller li-ion, sanırım bu tip için biraz daha sınırlar esnetiliyor ni-mh pillere göre. En azından gözlemlediğim kadarıyla böyle.
Li-ion araçlarda pillerin sınırları daha farklı sanırım. Yazılımsal olarak yönetimi değişik olabilir. Mtv keşke hiç olmasa !
10-15 kere cimer’e yazdık. 1,5 milyonluk mercedes e serisi arabalar küçük motorlarından dolayı 2200 tl vergi ödüyor. Hem de motorlar güçlü. Ama daha güçsüz corolla hybrid motoru 3800 ödüyor dedik. Kasko bedeli değerinin yüzdesi oranında mtv olsun dedik. Ama hep cevap olarak fikirleriniz yasa çalışması yapılacağı zaman değerlendirilecektir oldu. Sizler de yazabilirsiniz. Birlikten kuvvet doğar
Ulaştırma Bakanlığına ben de küçük birşeyler yazdım gönderdim. Hatta motor hacmi küçük ancak kendisi güçlü motorlardan az vergi alındığından devletin kaybının olduğunu bile yazdım. Benimde tuzum bulunsun.
Hocam hazine ve maliye bakanlığı’na yazar mısınız? Kanunun ilk muhatabı orası. Ulaştırma değil aslında. Vergi bu çünkü.
bende hazine ve maliye bakanlığına yazdım, adalet arıyorum başlığı ile, aracımın 5, 6 katı pahalı ve 5, 6 katı daha fazla yakıt yakıp, karbon salınımı ile çevreye zararlı 170-250 beygir gücündeki alman otoları alan zenginlerin benden az vergi vermesi adaletsizliktir ana temalı uzun uzun döşedim. Bir şey olacağından değilde içim bi hafifledi yolladıktan sonra. Buarada aracımın ilk tescili 6.ay 2019 gözüküyor. 1-3 yaş aralığına mı giriyorum yoksa 4-6 mı?
Sizin araç 0cak 2022 de alt dilimden ödeyecek,3 yaşını geçiyor.
Alt dilime geçiyor ama öyle bir zam geliyor ki bu senekinden daha fazla ödeyeceğiz. Temmuz'da 1776 ödemiştim, Ocak'ta bir alt dilim olmasına rağmen 1800 küsur olacak.
Mtv’ye %25 zam geldi. İlk tescil 141.600 altı olanlar; 4.445 TLİlk tescil 141.600 üstü olanlar; 4.851,25 TLben ilk gruptayım. 3556’dan 889 TL zamlanmış.
Evet yeniden değerleme oranında değil, %25 zam gelmiş. Biz de 3 yaş olan araçlarımıza, bir alt dilime düşmekle birlikte yıllık 3.476 lira vereceğiz.
Sizce etkisi olur mu? Bugün yaptım
Şaka dimi?
Hayır. Zaten prius’larda motor sıcaklığına göre açılıp kapanan otomatik bir panjur vardır. Corolla’ya koymamışlar. Google’da aratırsanız çok sayıda benim yaptığım uygulamayı görürsünüz. Birkaç örnekMesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2021, 14:57:52