0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sedat hocam ben bunu çekmişim Sağ üstte ve sol attaki videolara dikkat. Aynı motor sıcaklığı, aynı pil seviyesi ile aynı yerde başlayıp aynı yerde bitirdim. Sol alt: pulse glideSağ üst: sabit hızSağ alttaki daha sıcak motorla yapılmış. Onu saymıyorum. //www.youtube.com/watch?v=3aVqycJZhm4Aynı yolun dönüşü. Şartlar aynıSol üstte pulse glideSol altta sabit sürüş Yine sabitte daha az yakmışım. Video sonunda sabit sürüşte daha az süzülme yapmama rağmen//www.youtube.com/watch?v=HYqSvn6JKP4
Bir gün aynı yolu 70-50km arası pulse glide ile gittim. Sonraki gün hız sabitleyici ile 60 ile sürdüm. Hız sabitleyici ile sürünce daha az yaktım. Ben pulse glide’ye çok inanmıyorum. 70’e çıkıp sonra hızın 50’ye düşmesi ve akabinde tekrar 70’e çıkmak verimli değil. Sabit hızda daha verimli gidiyor. Motor en verimli devir yük aralığında çalışmasa bile
Arkadaşlar selam, konu ile alakalı değil gibi ama hibritlerin motor kaputlarının sacının malzemesi farklı mı? Benim 2019 vision kuş gibi hafif ama hibrit baya ağır geldi.
Pulse-Glide raylı sistemlerde etkili bir tasarruflu kullsnım yöntemi. Ancak raylı sistemlerde üretilen enerji öncelikle araç üstü sistemlerde (buraya kadar otomobil ile aynı) fazlası, hat üstünde aynı etapta ihtiyaç duyan araç tarafından kullanılıyor.
İçten yanmalı motorda ICE’yi verimli aralıkta çalıştırıp süzülmeyi anlarım. Ama elektrikli bir arabada hızlanıp yavaşlamak nasıl bi fayda getirir ki? Hızlanırken akü’deki enerjinin yola aktarımında enerji kaybı var. Onu süzülerek aynı şekilde geri alamazsınız. Yani elektrik motoru zaten sürekli verimli halde çalışıyor. Yola aktardığı enerji kadar güç tüketiyor. Yani az kayıplarla yapıyor bunu. Neden hızlanıp yavaşlasın ki
Power’da hızlanırken piller tekere güç veriyor. Akabinde süzülmeyi de elektrikle yapacaksak piller bir süre sonra biter. Süzülmede elektrik destekli gidersek, harcağımız enerjiyi yerine nasıl koyacağız? Pulse’de ICE mi koyacak?
Ana kriterleri uyguluyoruz. Bir süre sonra bende “ya o kadar da uğraşamam” durumu oluştu. Eğer pulse glide daha az yaktırıyorsa da uğraşamayacağım gerçekten. Yoldan kopuyor insan. Zaten istanbul’da o kadar düz, boş ve serbest yol da yok. Hızlan yavaşla yaparsam arkadaki çeker vurur beni burada kırmızı’dan sarıya döner dönmez hareket etmedi diye adam vuruldu geçen sene. Bu arada çok yumuşak frenlemede araba düşük puan veriyor. Bir tık daha sert yapınca yüksek puan veriyorMesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2021, 10:57:03Bu arada lpg fiyatları malum. Dizel araba skalası da çok az. İnsanlar ya lpg’li ya turbo benzinli alıyordu. Lpg avantajlıydı. Şimdi en az yakan hybrid oldu. Benzinli dream almaya gidip hybrid alıp çıkmıştım. İyi ki almışım diyorum. Bir de şu sıfır mercedeslerden daha az mtv versek süper olacak. Bu mtv’ye rağmen yine kârdayım. 80 kuruş ilâ 1 tl km yakıt yakıyor benzinliler veya lpg’liler. Ben sıkışık trafikte 4,5lt ile yani 45 kuruş’a geziyorum. Yıllık 15.000km’de 6-7bin tl kârım var. Bununla mtv farkını da öderim, sigorta kaskoyu da yaparım.
İstanbul’da trafikteki araba sayısı %10-15 azaldı sanırım. Ben normalde evden işe dur kalk 10km gidiyorum. Bugün pazartesi olmasına rağmen yolun ilk kısımları boştu. Mahmutbey aksaray arası
Buarada 2019 hybrid'ler, ocak mtv skalasında 4 yaş olarak hesaplanacak dimi? Yeni zam ile birlikte 3032tl yapıyor(141.600'ü geçenler skalasında)