0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2 gün önce Corolla Dream Hibrit aracımı teslim aldım.
Hayırlı olsun. Ben arabayı sabah çalıştırıyorum. yaklaşık 15 dk kadar kendi kendine çalışıyor , ısınıyor ve camlar açılıyor. Klimayı 20 dereceye ayarladık. Öncam ve arka cam ısıtmalar , klima açık olarak çalışıyor. Genellikle stop etmiyor. Bu çalışma sonrası gittiği km ile 1.5 - 2 km . Ortalam tüketim şuan 6.2. Ben memnunum , hanım memnun.. Aracımızı aldığımızdan beridir yakıt tüketimimiz sürekli düştü. Sürüşüne alıştığımız için düşmüş olabilir ama daha çok bakım sonrası düşüşler olduğunu gözlemledim. Yavaş hızlarda gitmiyorsanız pilleri kullanarak gitmeye çalışmak bana göre mantıksız. Araç zaten bütün geçişleri kendi yapıyor. Diğer bir konu ise pil ömrü. Batarya ile kullanmak , şarj ve deşarj döngüsünün fazla olması bataryaları ısıtıyor.. Bence koltuk altında ki sıcak havayı aktif olarak boşaltan bir fan sistemi kurulmalıydı. altıncı maddede söylediğiniz mavi tüpe çok dikkat ediyorum. Çoğunlukla gaza maksimum basmamız gereken yeri tarif ediyor. Bu çizgi ne kadar dolu olursa okadar elektrik kullanılıyor diyebiliriz.
@Gorkem Arıkan (27123) süzülmeyi illa pil seviye ekranında tüm okların kapandığı ana denk getirmek gerekmiyor. O çok zor. Göstergedeki şarj-eco-power panelinde ne mavi şarj ne de yeşil gaz yanmayacak şekilde de ayarlayabilirsiz. Pil ekranındaki çok hassas. O kadarına gerek yok zaten yapılamaz.
Bugün öğlen yemeğe giderken süzülmeyi denedim sanırım başarılı oldum; hızım sabit iken eğimsiz düz yolda enerji döngüsü ekranında ne şarj oluyordu ne de aküden tekerlere güç aktarımı oldu. Fakat bu yalnızca şehir dışında ve trafiğin az veya akıcı olduğu bölgelerde gerçekleştirebilir gibi.
Böyle bir şey mümkün mü? Yani kaç bin kilometredir kullanıyorum, araç vitesteyken ve hareket halindeyken enerji döngüsü ekranında herhangi bir yöne doğru okların çıkmaması gibi bir duruma hiç denk gelmedim. Sadece araç dururken oklar da duruyor (hatta pil üç diş kaldıysa veya soğuk motoru ısıtıyorsa dururken de çıkıyor). Bir de araç hareket halindeyken vitesi N'ye aldığınızda duruyor.Her türlü şartta her türlü kullanmayı denedim. Yanlış yaptığım bir şey mi var?
Bora Bey, biri öğlen denk geldi birini de akşam yine boş sayılabilecek yolda yapabildim hatta arkadaşta vardı yanımda benimle baya da bir dalga geçti artık senin arabaya binilmez iyice sakin kullanıyorsun diye ama cidden şakası bir yana çok zor bir durum ki gerekte yokmuş o kadarına ama olurda eğer uzun yolda yapabilirsem video çekerim
Ya benimde bir sorum olacak arkadaşlar ama uygun başlık bulamadım, kusura bakmayın. 2019 corolla hybrid dream sahibiyim. Forumdaki arkadaşlar saolsun, usb ile versiyon yükselterek applecarplay yükledim ve sorunsuz kullanıyorum. Fakat harita açtığımda, yol tarif seslendirmesinin sesi kısık. Heryeri arayıp taradım bulamadım. Özellikle şarkı falan açıksa hiç duyulmuyor. Applecarplay de haritalar açıkken o seslendirmenin ses ayarını nerden yapıyorsunuz? Şimdiden çok teşekkürler.
Bir gün aynı yolu 70-50km arası pulse glide ile gittim. Sonraki gün hız sabitleyici ile 60 ile sürdüm. Hız sabitleyici ile sürünce daha az yaktım. Ben pulse glide’ye çok inanmıyorum. 70’e çıkıp sonra hızın 50’ye düşmesi ve akabinde tekrar 70’e çıkmak verimli değil. Sabit hızda daha verimli gidiyor. Motor en verimli devir yük aralığında çalışmasa bile
Glide sırasında gaz pedalından tamamen çekiyor musunuz yoksa hyball 0 da olacak şekilde basıyor musunuz? Ben hyball 0 şeklinde basınca 1 e 2 süreyle pulse glide yapıyorum, yani 10 saniye pulse, 20 saniye glide (hafif pedala basarak hyball u 0 yaparak). Pulse sırasında ice devir 2000 i geçirmiyorum. Bu şekilde hız sizinki gibi 50-70 değişiyor. 60 sabit gitmeye göre daha az yakıyorum.
Evet süzülmeyi doğru yapıyorum. Zaten özellikle denedim bunu. 2000-2100 devirde hızlanıp akabinde süzülüyorum. Saniye tutmadım. Hybrid assistantta topu ortada tuttum. Ya da göstergede de aynısını yapabiliyorum, ne şarj ne gaz durumu. Mantık olarak şu var. Sabit hızla giderken özellikle hız sabitleyici ile, araba pil seviyesini de ayarlıyor. Ve bizi durduran tek şey rüzgar ve teker sürtünmesi. Pulse glide ile hızlan yavaşla yaparak fazla enerji dönüşümü yapıyoruz. Sürekli kinetik kazan, harca, kazan, harca. Bu esnada kayıp miktarı artıyor. Sabit hızda bu yok. Her ne kadar 60 ile giderken devir 1000-1100 olsa bile. Zaten bir süre sonra piller %60 olunca heretical moda giriyor. Ama pulse de hızlanma yaparken bu olmuyor. Araba fazla efor sarfedip o hıza çıkmaya çalışıyor. Bilmiyorum belki ben beceremedim. Siz uygulamalı video çekebilirseniz iyi olur aslında