0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Son gelen ve gelmesi olasi ufuktaki akar yakit zamlari goz onune alininca HYBRID in avantajlari daha da belirginlesecek. Litre fiyati bazinda LPG/Motorin ile karsilastirilarak yapilan hesaplamalarla fark aciliyor.
//www.youtube.com/watch?v=OO1P0GlVtzo
Elinize sağlık , anlatımlı daha iyi olmuş. yakıt tüketimi gerçekten çok az. Araç sizin sürdüğünüz çevreye uygun üretilmiş. Yakıt verimlimi bilmiyorum ama ben eco göstergede ki yeşil dolan barlar altında yer alan ince mavi çizgiye göre gitmeye çalışıyorum. Motor bölümünün en verimli çalıştığını gösteriyor gibi. hybrid asistand bende olmadığından bahse konu mavi çizginin ne kadar dolu olduğuna göre yakılan yakıta karşılık daha çok km gittiğimi tahmin edebiliyorum. İce nin deviri genelde 2100 - 2400 arasında iken ve gaza eco göstergesinin yarısı ile sonu arasında doldurduğumuzda oluyor. Keşke bu kadar gaz basarken bayır da çıkabilse. Bende bir deneme yaptım. Erzurumdan Şenkayaya geldim. 170 km yol 65 tl yakıt aldı. Ama bayırları çıkarken 37 kmh hıza kadar düştü. Süründürdü resmen..
Mavi tüp bende genelde power çizgisi sınırında oluyor. Çok da dikkat edemiyorum. Verimli çalışma şartlarında çalıştırmak güzel ama şöyle bir durum da var. Motoru verimli çalıştıracağız diye gerekli olmayan beygirleri kullanıyoruz. Yani bize 30 beygir yetecekken fazladan 50 beygiri kullanmak tasarruflu mudur?
camlar kapanana kadar elimi basılı tutmam gerekiyor.Bunun normali mi bu şekilde?
Arkadaşlar 45.000 bakımında anahtardan camları kapatma özelliğini açtırdım.Yalnız anlamadığım bir durum var, bunun normali mi böyle? Camlar açıkken kilit düğmesine birkaç saniye basılı tuttuğumda camlar kapanmaya başlıyor, elimi çektiğimde ise kapanması duruyor. Yani camlar kapanana kadar elimi basılı tutmam gerekiyor.Bunun normali mi bu şekilde? Ben her basılı tutunca camlar kapanmaya başlar, elimi çekince de kapanmaya devam edip tamamen kapanır diye umuyordum.
sabah 10’da gidiş. Akşam 17’de dönüş. Trafik bana göre eh işte yoğun. Çoğuna göre bu ne ya burada yaşanır mı dedirtecek cinsten. bu sefer sesli anltım da yaptım 😁 mahmutbey bayrampaşa 1,71 lt/100kmbayrampaşa mahmutbey 3,71lt/100km ortalama 2,71 lt/100km//www.youtube.com/watch?v=OO1P0GlVtzo
Sizin kullandığınız hızlarda tasarruf olamaz , çoğunlukla batarya ile gitme zorundasınız. Sizin koşullarda pilleri frenle doldurmak mantıklı olabilir. Ben genelde 80 90 100 gidiyorum. pillerle bu hızlarda gitmek mantıklı değil. sadece hızı korumak için batarya kullanılabilir. veya bayır aşağı inerken piller doldu ise sakin şekilde hızlanmak tasarruf getirir. Benim kullanımda güç gerekiyor. özellikle de bayır çıkarken. 100 ile tırmanmaya başlarsam 80 e düşüyorum. Hızın düşmesine müsade ediyorum. Bu kullanımda eco bölgesini sonuna kadar kullanıyorum. Bir tık fazla bassam üretilen enerji tam aktarılmayacak veya depolanamayacak. Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2021, 16:59:07Benim arabada da aynı şekilde çalışıyor. Demek ki hep böyle ..
İlk kalkışlarda çok yavaş pedala basmak ve ilk hareketi elektrik ile sağlayarak yüksek hızlara çıkmak bilinenin aksine çok iyi değil. Çünkü amacınız hızlanmak ise güce ihtiyacınız var demektir ve düz bir yolda pedala az basarak 50 km/h hıza çıkmak isterseniz pilinizi harcarsınız. Piliniz çok yüksek değilse (%70 civarı) böyle yapmayın. Pedala ilk basma anında üst eco bölgesine kadar basın ve pedalda ayağınızı sabit tutarak hızlanmayı bekleyin. Bu şekilde hızlanma anında benzin motoru devereye girecektir ve pili gereksiz yere boşartmamış olursunuz. Tabi bu 50-60 civarı hızlara çıkmak için geçerli.Bunu zamanla alışkanlık haline getirirseniz ortalama tüketim düşecektir.
Ben ilk kalkışlar en çok gücü istediği için pil ile kalkmayı tercih ediyordum..Dediğinize göre yanlış yapıyormuşum Bir de sizin dediğiniz şekil ile deneyeyim bakalım işe yarıyor mu Teşekkürler
Çok düşünmeniz bir şeyi değiştirmiyor hybrit araçlarda,çünkü siz ne kadar çabalarsanız hoca bildiğini okuyor yani araç ne yapacağına kendisi karar veriyor,sadece rampa inişlerinde ve duracağınız zaman fren pedalına nazik dokunuşlar yaparak hareket edin yeterli,onunda sebebi frenden enerji kazanmak için.
Bende yeni hybrid kullanıcısıyım. 3 hafta oldu aracı alalı. Bu başlıktaki yorumları okuyarak bilgi sahibi olmaya çalıştım ama telefondan takip ettiğim için paylaştığınız video ve fotoları görüntüleyemiyorum. Yanlız son birkaç gündür havalar soğudu ve aracı ilk çalıştırdığımda artık benzin devreye giriyor. Ve bugün pil sürekli 3 kademedeydi, klimada kapalıydı. Ara ara elektrik motor devreye girdi ama hiç 4 dişi göremedim. Buarada aracı sürekli 1500-2000 devirde kullanmaya çalışarak tasarruf yapmaya çalışıyorum çok teknik bilgiye sahip değilim. Yokuş aşağı gazdan ayağımı çekiyor hatta vitesi b ye alıyorum. Ama bugün nedense hiç 4.cü kademeye çıkmadı pil. Yarın tekrar deniyecem bakalım.
Merak ettiğm bir husus oldu, benim aracımda devir saati yok,siz de var mı yoksa charge-eco-power kadranından takribi mi söylüyorsunuz 1500-200 devri?
Gökhan bey hayırlı olsun yeni aracınız.. Sıcak ve soğuk pil performansını çok etkiliyor.. O yüzden biraz daha deneyimlemenizde fayda var.. Merak ettiğm bir husus oldu, benim aracımda devir saati yok,siz de var mı yoksa charge-eco-power kadranından takribi mi söylüyorsunuz 1500-200 devri?
çok teşekkürler. Aynen sürdükçe yavaş yavaş tanıyacam sanırım. Yorumlarıda okudum, sanırım pili dolma fırsatı olmadan sık sık devreye sokuyorum. Bu sebeple olur olmadık yerde motor devreye giriyor. Sürekli düşük devirde kullandığımdan sanırım. Yavaş yavaş alışcam inş. Bakalm