0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tansu Bey Merhaba,ICE kullanmak nedir?
%40 altına inince motorun aşırı verimsiz çalışması. İndirmemeye gayret etmeli. Multimedyadaki dişleri gruplandırayım dedim ama olmuyor. %50 bazen 3 bazen 4 diş oluyor. Ama bitince 300gr/kwh ile çok kötü verimlilikte pilleri %47’ye kadar çıkartıyor ve motor kapanıyor. 3 dişe inince fazla elektrikle gitmeden 4 diş yapmalı. //www.youtube.com/watch?v=7IFuhm2SdJE
Merhaba. ICE: internal combustion engine (içten yanmalı motor)Mesaj Birleştirildi: Eylül 17, 2021, 09:01:28Şarj %40 altına düşünce ICE çalışıyor. Bunu seyir halinde yaşarsak durum şöyle oluyor. Frene basınca şarj kesiliyor. Motor boşuna çalışıyor. Diğer hallerde şarj devam ediyor. Frene basınca neden şarj kesiliyor acaba
merhaba yakın zamanda corolla hybrit teslim alacağım. Alırken veya aldıktan sonra dikkat etmem gereken neler var ? Tecrübeki olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ?
Seyir halinde ya da dururken MG1 jenaratör. Fren anında ise MG2 jenaratör. MG1 ve MG2 aynı anda jenaratör olamıyor bu nedenle balata devreye giriyor. Bu anda MG1 jenaratör, MG2 motor olarak çalışıyor, ICE ürertiği enerjiyi balatalarda ısıya dönüştürüyor. Olabilecek en verimsiz mod.
Aracı teslim alırken bayiden alabildiğiniz en çok hediyeyi almak Bunun dışında herhangi bir dikkat etmeniz gereken bişey yok gibi,genel olarak aracın dışında kaportasında ezik,çizik,göçük varmı kontrol edebilirsiniz, zaten bayi görevlisi bu işlemleri sizinle beraber yapar, özellikle multimedya ekranına dikkat edin koruyucu bantları sökülmüş olmasın,onları siz çıkartın bazen onları sökerken çizik oluşabiliyor,Sürüş olarak ilk 1000 km ani gazlamalar ve ani fren yapmayın (ani gaz ve ani fren ,bu iki sürüş hybrit için dezavantaj)camlar kumandadan açılıp kapanıyormu kontrol edin eğer yazılımdan açılmamış ise çıkmadan açtırın.Aracınız şimdiden hayırlı olsun.
Yurt dışında bazı hybrid corolla ve diğerlerinde B modu yerinde M modu var. Manuel moda alıp vites seçimi sunuyor ama bunu nasıl yapıyor acaba. D modunda sürerken motor devrinin önceden belirlenmiş devirlerde olduğunu fark ediyorum ama manuel sürüş ile kontrol edilebiliyor demek. 3.10’da denemek için yapmış. //www.youtube.com/watch?v=N06JU9M1CJY
2.0 hibritlerde var evet, rejen seviyesine mudahale ediyor.
ICE çalışmıyorkende mi?
İce'ı MG1 çeviriyor,Hangi devirde cevirecegine karar veriyorsunuz.Yoksa klasik otomatik/manuel sanziman gibi performans a yonelik katkisi yok.
Daha önce yazdığım şeyler doğru olmayabilir Şyle ki dün sabah hava 10 derece iken ilk çalışma anında ICE durduğu yerde devreye girdi ve hemen sonrasında yokuş aşağı iniş sırasında hafif fren ile rejenerasyon yapabildim. Yani hem ICE çalıştığı için hem de frenleme ile pil doldurdum. Bundan şöyle eminim, frene basınca pil doldurma gücü yükseldi. Yani söylediğiniz durum sadece pil %40 altındayken geçerli.Benim pil %56 civarındaydı. Kafalar iyice karıştı
Sıfır rejen için vitesi N de kullanabilirsin,Hibrit ile uzun bir bilgisayarli surus yapmadim, yaparsam, burada eksik olan bilgiyi ekleyecegim.Yakin zamanda alma ihtimalim var, o zaman orjinal pc ile bu bilgileri paylasirim.Zaten hergun sakarya/bilecik yapicam. Bol bol test zamani olacak.
Seyir halinde D-N geçişleri sorun olmaz mı?
araç bir süre bayır çıktıktan sonra deviri yükseltmeden çıkmaya başlıyor. normalde gaza tam basıldığında 5500 çevirirken , bir süre sonra 4500 de kalıyor. Kendini koruma amaçlı olduğunun düşünüyorum.
Bugün daha önceden hissettiğim bir şeyi gördüm. Düz eğimsiz 200m mesafede, trafikten dolayı 5-7km hızla gittim. Durmadım ama çok yavaştım. Ekrandan da kontrol ediyorum. Pilerden çıkan güç çok düşük. 1-2kw ile araba yürüyor. Fakat pil seviyesi çok hızlı düştü. 100m’de %45’ten %40 altına düştü. Bu asla normal değil biliyorum ama sebebi ne bilmiyorum.
Bizim araç da piller her akşam 3 çizgide kalıyor. Tahminim %40 civarında oluyorlar. İce çalışırken stop ediyoruz. Şarj ederken stop etme demiştim ama tam uyum sağlayamadık.sizce batarya ömrünü bu durum etkiler mi ?