0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erzurum gidiş 73 ortalama 4.9 litre / 100 km erzurum dönüş 84 ortalama 5.3 litre / 100 km Heretical modda gösterge batarya ile gittiğini mi gösteriyor yoksa gücü ice mi veriyor ?
Gücü tamamen ICE veriyor. Ama sedat bey daha iyi bilir. Elektrik motorları tork desteği sağlıyor gibi düşünüyorum. Yoksa motor 1400-1600 devirde 110km hızla gidebilecek yetenekte mi bilmiyorum. Sonuç olarak aşırı verimli bir durum ortaya çıkıyor
Batarya dolu iken gazı tam bırakmazsak , mesela yarım basarsak değişik bir moda giriyor. ice durmuyor , araç bataryadan gitmeye çalışıyor. ice 1000 devirde dönüyor. Tahminim araç aküleri belli bir seviyede tutmaya çalışıyor. Fazla şarj aldığında ( fazladan kasıt max %70 ) bir miktar bataryaları bitirmeye odaklı bir sürüşe geçiyor. ice bu sırada daha az devir çeviriyor veya batarya daha düşük seviyedeki çevirdiği kadar devir çevirmiyor. daha çok elektrik enerjisini kullanıyor. Fakat eko göstergesine göre konuşursak eco bölgesinin yarısını geçirmemek gerekiyor.. farklı bir sistem...
Yüksek demek istediniz sanırım.Bu arada corolla E210 kasanın yüzey alanı 1.98 metrekare diye hatırlıyorum. Hesaplamalar için ihtiyacınız olursa, Sürtünme kuvveti Fs=ro(hava yoğunluğu) x V2 x A x Cd x (1/2).ro hava yoğunluğu sıcaklık ile azalır. 15 derecede deniz seviyesinde yaklaşık 1.22 kg/m3 tür. V2:hızın karesi. (m/s birimi) A: sürtünme alanı yani ön yüzeyin büyüklüğü diyebiliriz (m2 birimi) Cd: sürtünme katsayısı (şekile tasarıma bağlı)
Ankara’dan döndük. 4lt/100km tüketim oldu. İlginç olan Bolu Dağı inişi pillerin durumu. Bahsettiğim şey yaşandı. Piller inişte tam kapasiteye geldikten sonra düzlükte boşalmaya başladı. 5dk sonra akım alma CCL çok az arttı. Belirti desek yeridir. Sıfır olmuştu çünkü. Akabinde tam yarım saat sonra eski haline dönebildi. Bu esnada akım verebiliyordu. İlginç bir koruma yöntemi
Sanzimanin yapisi geregi,Toyota hibritler sadece benzin ile asla ve asla gidemezler.MG2 yani elektrik motoru, hic bir kavrama olmadan, sabit oran ile tekerlege bagli,Bizim, benzin ile gidiyor dedigimizde aslinda, Benzin motor, MG1 i calistiriyor, MG1 elektrik uretirken, olusan ters kuvvet ile, benzin motor tekerlere kismen guc veriyor,MG1 in urettigi elektrik ilede MG2 hareket ediyor.Bi arkadas 2.0 yapamayizmi demis,İstersen turbo tak, MG1 in karsit kuvveti degismeyeceginden,MG2 in gucu degismeyeceginden,Benzin motor boşa döner, performans ayni kalir.
Tam olarak öyle değil. Elektrik motorlarının elektrik üretip üretmeyeceği elektronik olarak kontrol ediliyor. Mg2 teker devrine doğrusal oranlı dönse bile hiç güç harcamayabilir. Üretmeyebilir de. Benzinli motor gezegen dişliler sayesinde tekere güç gönderebilir. Elektrik motorları olmadan sistem çalışmaz, bu başka bir konu. Üstteki büyük dişli tekere bağlı içinde diferansiyel olan. Sol alttaki mg1 ve altından ICE bağlantısı var. Ortada aktarma dişlisiSağ alttaki de mg2Yolda 70 ile sabit hızda giderken mg2 hızlı tekerler kadar dönse bile çok az tekerleklerden güç alıyor. Elektrik üretiyor. Mg1’e yolluyor. Mg1 dönmesini gerektiren enerji böyle sağlanırken benzinli motor tüm gücünü tekere aktarabiliyor. Yani mg1 elektrik harcarken benzinli motor tekere güç veriyor. Bu geçişler olabiliyor. Tam tersi de olabiliyor. Vs vs
Acaba yanlismi biliyorum diye tekrar baktim,MG2 sadece ve sadece yavaslamada jenerator gorevi gorur diyor.Aracta gaz pedalina hafif dokunulsa dahil, MG2 tekere güc veriyor diyor.Sadece "i" ile baslayan satir zaten tek basina yeterli,
Hibrid asistan, ticari amaçlı bir uygulama ne kadar basarili bilemem,Ben orjinal cihaz ile tum degerlere bakiyorum.
yani dururken fren kullanmak , hızlanırken bir miktar devir çevirtmek verimlilik açısından iyi midir ?