0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çubuk hep doğrusal olmak zorunda. .
Videoyu izledim , bir yerden sonra uyku bastırdı. Ben en çok 22hp ye şaşırdım. sabit hızla giderken çok az güç gerekiyor imiş .
Yanlız değilmişim
Şimdi oturdu kafamda. Keşke daha önceden çubuğun düz olması gerektiğine uyansaydım. TeşekkürlerTeker sürtünmesi ile rüzgar kuvvetini yenecek kadar güç gerekiyor. Bunlar daha da azalırsa daha düşük güçle de yürür. Benim hybrid alma sebeplerimden biri konvansiyonel araçlardan artık sıkılmak, farklı şeylerden tat almaktı. Gücü sürati ve gazlamayı seven biri değilim ama bu tarz oyun gibi fizik hareketlerini izlemek çok zevk veriyor. Toyota hybrid synergy drive gerçekten çok değerli bir mühendislik.
Corolla 2021de bu değer nedir peki?
Videoda ne hikmetse altyazılar silinmişti. Tekrar ekledim. @Hakan Öztürk (3676) bey, toyota hybrid olarak prius’a öncelik veriyor. Onda sürtünme dirençlerini kısmak için çabalamış. Ortaya çirkin bir araba çıkmış Dediğiniz gibi son 10 yılda genel sürtünme değerleri bir nebze düştü. Prius 0,24cd, corolla 0,28cd değerinde. Suv ve hb araçlarda daha fazla. Tabi bunda ön yüzey alanı da önemli. Aslında tüketim için yegane düşünülmesi gereken bir alan. 90’lı yıllarda 0,35’lerde olan sürtünme katsayısı şimdi 0,30’un altında. Mercedes’in araçları büyük hantal gibi gelebilir fakat eski w140 bile 0,31cd, w222 kasa s klas prius gibi 0,24 sürtünme katsayısına sahip. Çok önemli
Değinildiği için genel bir bilgi vereyim, aerodinamide Sürtünme Katsayısı (Cd) tek başına belirleyici bir değer değildir, adı üstünde katsayıdır ve hareketli ön yüzey alanı (a) ile çarpıldığında anlam ifade eder. Yani 0,30Cd bir aracın hava sürtünmesi, ön yüzey alanı daha az olan 0,32Cd değerine sahip bir araçtan daha düşük olabilir.
Atom fiziğine de profesörlüğe de nalet olsun diyorum:D Hocam maşallah meslek nedir, meraktan soruyorum sakıncası yoksa?
maşallah hocam, hangi üniversite?
Hocam allah korusun. Forum için büyük bir kazanımsınız.
Estağfurullah, hep beraber bilgi paylaşıyoruz.