0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aliexpress’ten foxwell fw601 almıştım. Wifi bağlantılı. Hiç sorun yaşamadım. Epey bi veri sunuyordu. carscanner ve motordata’nın ücretli uygulamalarını kullanıyordum. İkisi de çok iyi. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2021, 14:31:29@Sedat CANLI (50858) hocam benimki hangisi? Sayısal numaralar var seçme yerinde
Bluetooth adresine göre isimlendiriyor. Siz iki ayrı veritabanı göndermiştiniz. 96 E1 F0 içeren sizinkiler.
Aracımı geçen sene 20.000 de almıştım 14 ay oldu şimdi 45.000 de. 1 defa bakıma girdi.
Bu güne kadar hiç basınçlı su ile yıkamadım. Su ve köpük tutulursa bir şey olmaz ama sanayide motor toplarken oksitle çok uğraştığımdan cesaret edemedim Asperox ve biraz su ve bez ile görünür yerleri temizledim. Göğüs parlatıcısı sıkıp parlattım. İşe yarıyor.
Bu arada Tansu bey, yazınca aklıma geldi de, sizin aracın (hybrid) motor su devirdaim pompası elektrikli ve değişken geometrili, yani motor devrinden (veya motorun devrede olup olmadığından) bağımsız farklı devirlerde çalışabiliyor, bunu da göz ardı etmemek lazım.
Şöyle bilgi bulmuştum eskiden. Onu paylaşayım. 2zr-fxe için. EGR sistemi soğutma suyu ile sistemin içinde.
Sanırım bizim araçlarımızda ısı eşanjörü yok . Egr ve gaz kelebeğine su gidiyor ama priusdaki sistem gibi bir ekstra tank yok.
Evet haklısınız. Bu sanırım bu kodlu motorun toplam tasarımı. Farklı modellerde daha komplike ilaveler oluyordur. Prius toyota’nın önem verdiği ve en titiz olduğu hybrid modeli. Bizde dediğiniz gibi iki farklı sıvı yok dolayısıyla eşanjör de yoktur.
Prius ilk nesil hybrit başlangıcı ve ayriyeten Amerika pazarına yapılan bir araç özel olmak zorunda ülkemiz için o kadar ayrıntı beklemeyin,şuanda bizde satılan model ile Avrupa ve Amerika'da satılan modeller arasında motor modifikasyonu ve donanım olarak fark mutlaka vardır çünkü onlar özel insanlar
Ümit bey bizde arabalar sınırda satılıyor , baz fiyat 130 u geçince öyle bir vergi geliyor ki alınabilirliği kalmıyor , mantık sınırını aşıyor. Amerikada toyota yı scooter niyetine alıyor insanlar. Yine aldığımız arabalar fiyat olarak en ucuz arabalar. Türkiye için de amerika içinde durum aynı. Bizim memlekette donanımlar arasında 2 kat fiyat oynuyor. https://www.toyota.com/corollahybrid/2022/https://www.toyota.com/corolla/Corolla 20 bin dolar , hybrid corolla 23 bin dolar ..
Bir de avrupa ve amerika pazarında hybrid arabalarda radyatör önüne otomatik açılır kapanır panjur koyuyorlar. Bu clio dolu pakette bile varken motoru zor ısınan bir arabada neden koyulmaz ki. Bu kış köpük sosis alıp şehir içinde kullanırken radyatör önü tampon aralıklarına sıkıştıracağım.
hiç eğilip baktınız mı Tansu bey ? Sanki kapanan bir panjur var gibi ?
Büyük umutla altına yatıp baktım ama göremedim özellikle arkadaşın clio 1.33’ünde görünce bende kesin vardır dedim. Ama yokmuş