Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #460 : Ağustos 22, 2021, 14:59:02 »
Aliexpress’ten foxwell fw601 almıştım. Wifi bağlantılı. Hiç sorun yaşamadım. Epey bi veri sunuyordu. carscanner ve motordata’nın ücretli uygulamalarını kullanıyordum. İkisi de çok iyi.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2021, 14:31:29
@Sedat CANLI (50858)  hocam benimki hangisi? Sayısal numaralar var seçme yerinde

Bluetooth adresine göre isimlendiriyor. Siz iki ayrı veritabanı göndermiştiniz. 96 E1 F0 içeren sizinkiler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Ağustos 22, 2021, 14:59:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Ağustos 22, 2021, 19:02:13 »
Bluetooth adresine göre isimlendiriyor. Siz iki ayrı veritabanı göndermiştiniz. 96 E1 F0 içeren sizinkiler.

Bu gece çanakkale yolunda 4 saat süreceğim. Aksilik olmazsa uygulama açık süreceğim. Dönüş de olacak. Hemen sonra bir de ankara yapacağım. Bunların videoları olacak. Uzun yol tüketimi diye video yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '19
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Ağustos 23, 2021, 08:57:29 »
Arkadaşlar Merhaba,

Hybrid motor temizliği nasıl yapılır. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz.

Aracımı geçen sene 20.000 de almıştım 14 ay oldu şimdi 45.000 de. 1 defa bakıma girdi.

Bu hafta tekrar bakıma girecek.

Şimdiye kadar kaputu 3 - 4 defa cam suyu koymak için açtım. Onun dışında da hiç açmadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #463 : Ağustos 23, 2021, 09:28:59 »
Aracımı geçen sene 20.000 de almıştım 14 ay oldu şimdi 45.000 de. 1 defa bakıma girdi.
Bu güne kadar hiç basınçlı su ile yıkamadım. Su ve köpük tutulursa bir şey olmaz ama sanayide motor toplarken oksitle çok uğraştığımdan cesaret edemedim :)
Asperox ve biraz su ve bez ile görünür yerleri temizledim. Göğüs parlatıcısı sıkıp parlattım. İşe yarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #464 : Ağustos 23, 2021, 10:12:56 »
Bu güne kadar hiç basınçlı su ile yıkamadım. Su ve köpük tutulursa bir şey olmaz ama sanayide motor toplarken oksitle çok uğraştığımdan cesaret edemedim :)
Asperox ve biraz su ve bez ile görünür yerleri temizledim. Göğüs parlatıcısı sıkıp parlattım. İşe yarıyor.
Köpük ve motor heleki hybrit aracın motoru Anıl bey motora kesinlikle köpük vurmanızı tavsiye etmem,motor temizlemek için olan köpükleri dahi sıkmayın,motor temizlemede en etkili yöntem uçucu özellikte olan sıvılardır,onlarıda hava ile püskürtmek en zararsız olanıdır,zira bütün kimyasalların plastik ve kauçuk üzerinde aşındırıcı özelliği vardır,hortumlar ve tesisat kablolarına zararları olur,bu tür sıvıları hızlı bir şekilde püskürtüp arkasından hava tutmak en iyi yöntemdir ve bu işlem yapılırken motor kesinlikle soğuk olmalı,asperox kullanmanızıda tavsiye etmem onunda yağ sökücü olduğu kadar aşındırıcı özelliği var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #465 : Ağustos 23, 2021, 11:06:32 »
Ben arabayı aldığımda 12bin km’de idi. Kaput altı pırıl pırıldı. Muhtemelen yıkadılar. Ama nasıl yaptılar bilmiyorum. Gürses’e sorarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Ağustos 23, 2021, 13:52:51 »
Özellikle işaretlediğim soketlere (ve ulaşabildiğiniz tüm soketlere) abartmadan kaliteli bir "mum sprey" sıkın, 15-20dk. bekledikten sonra, motor temizleyici püskürterek (ben divortex full clean kullanıyorum) bir süre bekleyin, dilerseniz çok sert olmayan bir fırça (yine Divortex'in uzun saplı fırçasını kullanıyorum) ile ulaşabildiğiniz yerleri fırçalayarak, basınçlı olmayan su ile durulayın, bez ile kuruladıktan sonra mümkün ise basınçlı hava ile kalan nemi uzaklaştırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #467 : Ağustos 25, 2021, 17:26:59 »
daha evvelde yazdığım gibi arabamı bir daha servise götürdüm,motorda hiç bir sorun çıkmadı,  servis elemanlarıyla birlikte deneyişte yaptık,  bir kaç tavsiye aldım, bunların doğrultusunda dikkatli  !!!hassas :-\ ve sakin olarak , arabayı hrpalamadan :blink:  kullanmaya başladım, yokuş olmayan yerlerde 2.2-2.5 arasında , bir kaç gündür rampalı yerlerde sürekli gezmek mecburiyetindeyim buralarda 4.4/_4.6/_4.8 lere kadar benzin sarfiyatını indirebildim, ve şİmdi meMnun olmaya başaldım arabamdan, satsam bundan daha iyi dah az harcayacak bir otomobilde sanmıyorum olacağını, toyota Hybride li  yaşama tekrar hoşgeldim. :alkis: :D :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #468 : Ağustos 25, 2021, 21:27:35 »
@Salim Özkaymak (47830)  ne tavsiye etti servis elemanları?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2021, 00:53:33
Bu arada 1.8 motor bilindiği gibi atkinson döngüsü ile çalışıyor. Gerçek bir atkinson motor değil ama emme supaplarıyla ona benzer bir piston konumu-patlama anı yapıyor. Değişken zamanlamalı supaplar sadede emmede görev yapıyor. Egzoz supapları sabit.

Bu arada Tansu bey, yazınca aklıma geldi de, sizin aracın (hybrid) motor su devirdaim pompası elektrikli ve değişken geometrili, yani motor devrinden (veya motorun devrede olup olmadığından) bağımsız farklı devirlerde çalışabiliyor, bunu da göz ardı etmemek lazım.

@Anıl Köksal Bayburt (3104)

Şöyle bilgi bulmuştum eskiden. Onu paylaşayım. 2zr-fxe için.

EGR sistemi soğutma suyu ile sistemin içinde.

1 - genleşme tankı, 2 - soğutma suyu pompası, 3 - giriş borusu ve termostat, 4 - gaz kelebeği gövdesi, 5 - kontrol valfi, 6 - EGR valfi, 7 - EGR borusu ve soğutucu. a - radyatöre doğru, b - radyatörden geri, c - ısıtıcıdan geri, d - ısıtıcıya doğru, e - ısı eşanjöründen geri, f - ısı eşanjörüne doğru

————————————

Kontrol valfi etkin görevde. Motor ile ısı eşanjörlerü arasındaki akışın düzenlenmesi, kalorifer çalışırken motor ısınana kadar motordan geçen suyun azaltılması, motor suyunun daha çabuk ısınmasında görevli.

————————————

a - soğutma suyu sıcaklığı 5-65 ° C / b - soğutma suyu sıcaklığı 65-88 ° C / s - soğutma suyu sıcaklığı 88 ° C'nin üzerinde

1 - soğutma suyu pompası, 2 - EGR valfi, 3 - gaz kelebeği gövdesi, 4 - EGR soğutucusu, 5 - ısıtıcı radyatör, 6 - ısı devridaim ısı eşanjörü, 7 - kontrol vanası (kapalı), 8 - motor, 9 - radyatör, 10 - termostat (kapalı), 11 - kontrol vanası (açık), 12 - termostat (açık )

————————————

Akım uygulandığında vana kapalı konumda tutulur. Sargıya güç gelmediğinde ve pompa çalışırken, valf, soğutucu akışının etkisiyle açılır ve akış durana kadar açık kalır.

1 - gövde, 2 - yay, 3 - valf, 4 - çekirdek, 5 - sargı, 6 - rotor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #469 : Ağustos 26, 2021, 08:48:52 »

Şöyle bilgi bulmuştum eskiden. Onu paylaşayım. 2zr-fxe için.

EGR sistemi soğutma suyu ile sistemin içinde.

Sanırım bizim araçlarımızda ısı eşanjörü yok . Egr ve gaz kelebeğine su gidiyor ama priusdaki sistem gibi bir ekstra tank yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #470 : Ağustos 26, 2021, 09:30:48 »
Sanırım bizim araçlarımızda ısı eşanjörü yok . Egr ve gaz kelebeğine su gidiyor ama priusdaki sistem gibi bir ekstra tank yok.

Evet haklısınız. Bu sanırım bu kodlu motorun toplam tasarımı. Farklı modellerde daha komplike ilaveler oluyordur. Prius toyota’nın önem verdiği ve en titiz olduğu hybrid modeli. Bizde dediğiniz gibi iki farklı sıvı yok dolayısıyla eşanjör de yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #471 : Ağustos 26, 2021, 11:10:46 »
Evet haklısınız. Bu sanırım bu kodlu motorun toplam tasarımı. Farklı modellerde daha komplike ilaveler oluyordur. Prius toyota’nın önem verdiği ve en titiz olduğu hybrid modeli. Bizde dediğiniz gibi iki farklı sıvı yok dolayısıyla eşanjör de yoktur.

Bizim araçların parçaları prius prime ile aynı gibi. Ben de internette gördüğüm kadarını söylüyorum ama alt takım genelde aynı. ( o arabalarda da travers bağlantıları metal )
Bir proje olarak 1.8 litre yerine 2.0 hybrid motorların pistonlarını kullanırız diye düşünmüyo değilim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #472 : Ağustos 26, 2021, 11:17:37 »
Prius ilk nesil hybrit başlangıcı ve ayriyeten Amerika pazarına yapılan bir araç özel olmak zorunda ülkemiz için o kadar ayrıntı beklemeyin,şuanda bizde satılan model ile Avrupa ve Amerika'da satılan modeller arasında motor modifikasyonu ve donanım olarak fark mutlaka vardır çünkü onlar özel insanlar >:(
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #473 : Ağustos 26, 2021, 11:34:38 »
Prius ilk nesil hybrit başlangıcı ve ayriyeten Amerika pazarına yapılan bir araç özel olmak zorunda ülkemiz için o kadar ayrıntı beklemeyin,şuanda bizde satılan model ile Avrupa ve Amerika'da satılan modeller arasında motor modifikasyonu ve donanım olarak fark mutlaka vardır çünkü onlar özel insanlar >:(

Ümit bey bizde arabalar sınırda satılıyor , baz fiyat 130 u geçince öyle bir vergi geliyor ki alınabilirliği kalmıyor , mantık sınırını aşıyor. Amerikada toyota yı scooter niyetine alıyor insanlar.
Yine aldığımız arabalar fiyat olarak en ucuz arabalar. Türkiye için de amerika içinde durum aynı. Bizim memlekette donanımlar arasında 2 kat fiyat oynuyor.
https://www.toyota.com/corollahybrid/2022/
https://www.toyota.com/corolla/

Corolla 20 bin dolar  , hybrid corolla 23 bin dolar ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 398 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #474 : Ağustos 26, 2021, 12:39:24 »
Ümit bey bizde arabalar sınırda satılıyor , baz fiyat 130 u geçince öyle bir vergi geliyor ki alınabilirliği kalmıyor , mantık sınırını aşıyor. Amerikada toyota yı scooter niyetine alıyor insanlar.
Yine aldığımız arabalar fiyat olarak en ucuz arabalar. Türkiye için de amerika içinde durum aynı. Bizim memlekette donanımlar arasında 2 kat fiyat oynuyor.

Camry de 25bin dolar.. 2 bin daha verir camry alırım  :D
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #475 : Ağustos 26, 2021, 12:51:15 »

Evet haklısınız,zaten daha öncede her seferinde yazdım bizdeki vergi politikası yüzünden boş yağ tenekesi gibi araçlara biniyoruz,millet olarak sorgulama meziyetimiz olmadığı için bize dayatılan bütün herşeyi kabul ediyoruz,ülke olarak üreten konumda olmayınca (tüketimde birileri tarafından hat safhada olunca) vatandaş vergi yükünün altında eziliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #476 : Ağustos 26, 2021, 13:24:21 »
Prius sürtünme katsayısı 0,24cd mesela. Sedan corolla 0,28. Tasarımı bile özel ama çirkin.

Bir de avrupa ve amerika pazarında hybrid arabalarda radyatör önüne otomatik açılır kapanır panjur koyuyorlar. Bu clio dolu pakette bile varken motoru zor ısınan bir arabada neden koyulmaz ki.

Bu kış köpük sosis alıp şehir içinde kullanırken radyatör önü tampon aralıklarına sıkıştıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #477 : Ağustos 26, 2021, 13:39:44 »
Bir de avrupa ve amerika pazarında hybrid arabalarda radyatör önüne otomatik açılır kapanır panjur koyuyorlar. Bu clio dolu pakette bile varken motoru zor ısınan bir arabada neden koyulmaz ki.
Bu kış köpük sosis alıp şehir içinde kullanırken radyatör önü tampon aralıklarına sıkıştıracağım.
hiç eğilip baktınız mı Tansu bey ? Sanki kapanan bir panjur var gibi ?  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #478 : Ağustos 26, 2021, 14:59:13 »
hiç eğilip baktınız mı Tansu bey ? Sanki kapanan bir panjur var gibi ?  ::)

Büyük umutla altına yatıp baktım ama göremedim :( özellikle arkadaşın clio 1.33’ünde görünce bende kesin vardır dedim. Ama yokmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #479 : Ağustos 26, 2021, 21:52:19 »
Büyük umutla altına yatıp baktım ama göremedim :( özellikle arkadaşın clio 1.33’ünde görünce bende kesin vardır dedim. Ama yokmuş
Clio için çokta iyi bir özellik değil Renault parçası çabuk bozulan bir araç bide kapalı kalırsa sıkıntı çıkarır,
Sizin araç için olsa güzel bir özellik olur motorun çabuk ısınmasını sağlar ama yok işte malesef bize herşeyi kısıyorlar.
Niye yok diye sorsanız yağ konusuna verdikleri cevabı kesin alırsınız,
"İklim koşulları" .
TOYOTA CORONA 3S FE