Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123410 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #440 : Ağustos 20, 2021, 18:58:30 »
Çok yokuş iniş ve çıkışta yeteri kadar tasarruf yapamıyorsunuz. Çıkarken çoğunlukla piller sabit kalıyor. Üretilen enerjinin aynısı kullanılıyor. Atkinson döngüsüyle çalışan motor zaten az yakıyor. Onun tasarrufunun haricinde peki bi tasarruf yok sizde sanırım

Benim bayram tatilinde ortalama tüketimim 4.3 litre oldu. Bayramda samsun ünye amasya civarında idim. Belki daha da az yakardı ama üstüne düşmedik , hanım kullandı , yüklü kullandık ve klimayı bazen çalıştırıp 1 saat durduğumuz oldu. Hatta klima hiç kapanmadı. Çocuk uyusun diye bir sürü gezdik falan..

Şuan oturduğum yerde ortalama tüketim 5.7 oldu. Bayram öncesi en çok 6 litre olmuştu. Araba hiç ısınmadan ve bayır inip çıkarak bu değeri yakıyor. Bir de ben çok basıyorum. Arabayı kullanmıyorum , kullanınca biraz hızlı sürüyorum.

Bayır konusunda çok haklısınız , araba dağlık yerde kullanılmak için yapılmamış. Biraz şehir içinde kullanılması uygun gibi.. Bayır çıkarken ideal bir tüketim için eko göstergeyi kullanabilirim. bu göstergede yeşil eko bölümünde tutarak bayır yukarı aşağı fark etmeksizin 6.5 litre ortalama ile dönebiliyorum. Bu durumda bayır yukarı 40 kmh hıza düşüyorum ve mesela şenkaya oltu yolu yarım saat uzamış oluyor. Normal bir parkurda şenkaya dan göle ye veya oltuya gidip gelince 9 litre gibi son ortalama görüyoruz. eğer sadece bayır yukarıya çıktıysak 11 litre oluyor. Arabayı kapatıp açınca bu son özet sıfırlanıyor biliyorsunuz..

sorun sadece yaşadığım yerde değil , erzurum şenkaya arasında gidip gelirken de 5.5 in altını göremedim. ki superb ile bu değer 5.9 idi. bu aracın en kötü huyu bayır çıkamaması. şehir içinde çok çok konforlu ve rahatım.

Bizim oturduğumuz yer tahmini 300 500 kişi yaşayan , cumartesi ve pazarları köylü gelmediğinde kimsenin sokaklarında gezmediği bir yer. yürüme mesafesi 10 dk da her yerine gidersiniz. sadece hanım hastaneye giderken 1.7 km yol yapıyor. arabayla gitsin istiyorum. sonra dönerken markete gidip ekmek yoğurt alsa ve geri dönse 200 metre yoktur evimiz. Bu şekilde soğuk kullanımda bile 5.7 gösteriyor. Bu iş avantajımız.

En nihayet verdiğim paraya bakarsak benzin 7 tl iken 500 tl aylık ortalama verirken şuan benzin 8 tl ama 250 tl ye bir ay bizi gezdiriyor.
Eğer batarya dolu ise ben bazen ekmek alıp geliyorum ve EV modu kullanıyorum. tüketim 0 litre oluyor.
Diğer bir avantajı ise batarya dolu kalırsa bayır yukarı bile olsa batarya gücü ile tam gaz gitmek , hızlanmak hoş oluyor..
Kalkışların batarya gücü ile yapılması ve park ederken , sokak arası gezerken pille gitmemiz büyük avantaj. Belki benzinin en çok kullanılacağı yerler bu tür yavaş gidilen yerlerdi..

Sonuçta hybrid bizim coğrafyamız için çok ideal olmasa bile yine de bize katkısı var. Konfor konusunda normal bir corolladan daha iyi olduğunu kesin söyleyebilirim. Teknolojik bir şey kullanmak ve gazı düşünerek açmak bir zevk. Birilerinin yanından sessiz kalkmak bir zevk. İçinde olanları bilmek , enerjinin dönüşümü ve bunu bilerek sürmek bir zevk. Sabah çalıştırmak ve hareket etmek ayrı zevk. Benim için de değişik bir alet oldu. Sürüş zevki tam eski usül değil ama daha farklı ve geleceği sürmek gibi bir hissiyatı var.. Bir yandan da hybrid güzel bir alet..

Yani tam olarak hybrid i kullanamıyoruz demeyelim. ::)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Ağustos 20, 2021, 18:58:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Ağustos 20, 2021, 22:39:34 »
@Anıl Köksal Bayburt (3104) bazen neden hybrid aldım diyorum ama sonra elimin altında oyalandığım ve farklı bir alet olması hoşuma gidiyor. Hanım “sen kendine oyuncak aldın” diyor bazen :)

@Sedat CANLI (50858) hocam yazın sıkıntı yok ama kışın pandemide 2-3 gün soğukta yatan arabada 1 diş düştüğü oluyordu. Wikipedia’a nimh piller için az da olsa kendi kendine boşalma durumu olduğu belirtilmiş. Özellikle ideal çalışma sıcakları dışındaysa, soğuk havada. Geçen kış çok bakamadım ama bu kış assistant ile dikkatli bakacağım. Yazın böyle bir durum olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Ağustos 20, 2021, 23:10:36 »
@Sedat CANLI (50858) hocam yazın sıkıntı yok ama kışın pandemide 2-3 gün soğukta yatan arabada 1 diş düştüğü oluyordu. Wikipedia’a nimh piller için az da olsa kendi kendine boşalma durumu olduğu belirtilmiş. Özellikle ideal çalışma sıcakları dışındaysa, soğuk havada. Geçen kış çok bakamadım ama bu kış assistant ile dikkatli bakacağım. Yazın böyle bir durum olmuyor.
[/quote]

Aslında her pilde az da olsa kendi kendine boşalma olur ama bu çok çok azdır. 1 diş düşmesi tam sınıra denk gelmiş olabilir. Benim HA verilerimde de maks. %1 lik düşüşler mevcut. kışın 7 gün bekleyen araçta dahi hava 2 derece sıcaklıkta iken bile hiç düşme olmadığı veriler var. https://www.hybridturk.com/ha/ buradan 44:44:44:44 olana bakabilirsiniz. Hatta sizin verielri de yükledim. onlarda dahi dşüş pek yok. arada kopukluk olanlar var sanırım. bir tek onlarda tutarsız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #443 : Ağustos 21, 2021, 00:24:40 »
Ben de biraz dikkat edeyim.

Assistant uygulamasını nadir açıyorum. Kopukluk o yüzden. Aracı eşim de kullanıyor. İstanbul’da bir yere yetişme çabasından çoğu zaman uygulamayı kullanamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Ağustos 21, 2021, 00:43:14 »
Asistant uygulaması nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Ağustos 21, 2021, 08:52:55 »
Hybrit'te var asistans uygulaması,aracın pil durumunu ve diğer yakıt tüketimi vs birçok işlevin takip edebildiği bir uygulama.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #446 : Ağustos 21, 2021, 09:09:50 »

Bi android uygulaması. Obd ile bağlanınca daha fazla sayısal veriler görebiliyoruz.

https://youtube.com/playlist?list=PL3X8lqrr4P2HUsOhbsk41euKUzHtdZylu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #447 : Ağustos 21, 2021, 09:39:08 »
Bi android uygulaması. Obd ile bağlanınca daha fazla sayısal veriler görebiliyoruz.

https://youtube.com/playlist?list=PL3X8lqrr4P2HUsOhbsk41euKUzHtdZylu
Benzinli modellerde çalışıyormu.?
Hybrit te tecrübe etmiştim ama benzinlide hiç denemedim oluyorsa 2020 1.6 da deneyebilirim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #448 : Ağustos 21, 2021, 11:12:40 »
Benzinli modellerde çalışıyormu.?
Hybrit te tecrübe etmiştim ama benzinlide hiç denemedim oluyorsa 2020 1.6 da deneyebilirim.

Çalışmaz. Tablo şuydu.

https://hybridassistant.blogspot.com/p/cars.html?m=1

Ama tire assistant ile araba durur haldeyken lastik basınçlarını görebiliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #449 : Ağustos 21, 2021, 21:43:52 »

video da himh den lithium pillere geçiş var. sizce şarj ile ilgili bir düzeltme yapmış mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #450 : Ağustos 21, 2021, 22:41:08 »
Çalışmaz. Tablo şuydu.

https://hybridassistant.blogspot.com/p/cars.html?m=1

Ama tire assistant ile araba durur haldeyken lastik basınçlarını görebiliyoruz.

Hocam bu uygulama ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz, ya da özel konu başlığı var mıdır?

Yani nasıl bağlıyoruz, neyle bağlıyoruz, nereden bağlıyoruz, ne görebiliyoruz, ayarlarda değişiklik falan da yapılıyor mu, araca bir zararı var mı vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #451 : Ağustos 21, 2021, 23:06:51 »

video da himh den lithium pillere geçiş var. sizce şarj ile ilgili bir düzeltme yapmış mıdır ?

Swap işleri çokça yapılıyor. Özellikle plug-in hybrid araçlarda pilleri büyütüyorlar. Tabi yazılım desteği de veriyorlar.

Bu video pil değişikliğinde yazılım desteği verilmemişse bence sorun olur. Araç farklı bir pil tepkisi değerlerini görünce arıza verecektir diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2021, 23:11:51
Hocam bu uygulama ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz, ya da özel konu başlığı var mıdır?

Yani nasıl bağlıyoruz, neyle bağlıyoruz, nereden bağlıyoruz, ne görebiliyoruz, ayarlarda değişiklik falan da yapılıyor mu, araca bir zararı var mı vs.

Obdlink markalı obd2 adaptörü ile araca bağlanıyoruz. Android Telefon veya tablet ile. Müdahale edilebilen tek yer pil fan hızı. Pili daha uygun sıcaklıklarda tutmak için seçenek sunuyor. İstenmezse de müdahale etmiyor. Bunun haricinde her şey sadece izleme.

Araçtaki elektrik motorlarının gücü, şarj yüzdesi, pil sıcaklık ve fan durumu, benzinli motor evreleri, frenden kazanılan enerji, hızlanma yavaşlama ivmeleri, tork bilgileri, süzülme durumu, anlık yakıt tüketimi bir sürü şey gösteriyor. En son çok detaylı grafiklerden ve tablolardan oluşan bir dosya hazırlıyor.

Ben bu uygulama ile yakıt tüketimimi daha azalttım. Onun haricinde pek işe yaramaz :) araba ile eğlenmek için güzel oyuncak hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #452 : Ağustos 22, 2021, 01:00:41 »
Biraz bakındım da obdlink marka olanı yok, çok pahalı bir şey de değilmiş. Farklı markalardan alsam olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Ağustos 22, 2021, 09:01:15 »
Biraz bakındım da obdlink marka olanı yok, çok pahalı bir şey de değilmiş. Farklı markalardan alsam olur mu?

Hybrid assistant’ı yapanlar farklı markalar için yazılımın sorunlu çalıştığını söylüyor. Diğer yabancı forumlarda da farklı cihazla bağlantı yapınca bir çok veriyi göremediklerini belirtmiş.

Burada obd adaptörleri yazılmış.

http://hybridassistant.blogspot.com/p/obd.html?m=1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #455 : Ağustos 22, 2021, 12:46:50 »
https://urun.n11.com/alan-tarama-cihazi/obdlink-mx-obd2-tarayici-teshis-tarama-araci-P501775079

2000 tl cik ::)

Öhömm... Obd adaptörü diye aratınca çıkanlar 70 80 liraydı. Dedim bişey değilmiş :)

Çöp demek ki onlar, boşa heves etmeyeyim bari.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #456 : Ağustos 22, 2021, 12:59:12 »
https://urun.n11.com/alan-tarama-cihazi/obdlink-mx-obd2-tarayici-teshis-tarama-araci-P501775079

2000 tl cik ::)

:) bu siyah olan wifi özellikli. Iphone için yani. Uygulama sadece android’de var. O yüzden bunun sadece bluetooth olanı yeterli.

N11’de baktım da 760₺ ve daha üstü fiyatlarda satan varmış. Eskiden yoktu. Ben aliexpress’ten 50dolar’a almıştım. Vergisi kargosu bana 490₺’ye gelmişti. Hala 50-55$ civarı satılıyor aliexpress’te

Öhömm... Obd adaptörü diye aratınca çıkanlar 70 80 liraydı. Dedim bişey değilmiş :)

Çöp demek ki onlar, boşa heves etmeyeyim bari.

Çöp değil de bu marka neredeyse obd protokollerinin hepsini karşılıyor. Uygulama da bunu istiyor. Chip hızlı olunca veri okuma ve sorunsuz bağlantı kurma imkanı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #457 : Ağustos 22, 2021, 13:17:38 »
bende bir obd alacağım. basit wifi li olacak. assistan çalıştırması şart değil. Mesela yağ ile su sıcaklığı göstersin yeterli. Ama protokolden korkuyorum. Elimde bir tane vardı , şuan elm bağlantısı oluyor ama ecu bağlantısını yapamıyorum. Sebebini bilemedim , tekrar alayım dedim.

iphone kullandığımdan , eğer elinde wifi li olan varsa alışveriş yapalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #458 : Ağustos 22, 2021, 13:45:43 »
Ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, yönlendirmesi sayesinde yakıt açısından faydası oldu. Hatta düzenli kullanıp verileri yükleyebileceğim ve sonrasında değerlendirme ve karşılaştırma yapabileceğim bir platform da kurdum. Tansu bey de sağolsun kendi verilerini paylaşıyor. Burada yakıt tüketimi nelere bağlı grafikler üzerinden değerlendirme yapmak mümkün. Eğer siz de alacak ve kullanacak olursanız, sizin verildrinize de talibim. 😃
Daha öncr de yazdığım gibi platformun adresi https://hybridturk.com/ha
Burada hem benim hem de Tansu bey'in verileri mevcut.
Ayrıca Tansu bey youtube kanalında hybrid assistant ile ilgili deneyim videoları da paylaşıyor. Tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #459 : Ağustos 22, 2021, 14:25:55 »
bende bir obd alacağım. basit wifi li olacak. assistan çalıştırması şart değil. Mesela yağ ile su sıcaklığı göstersin yeterli. Ama protokolden korkuyorum. Elimde bir tane vardı , şuan elm bağlantısı oluyor ama ecu bağlantısını yapamıyorum. Sebebini bilemedim , tekrar alayım dedim.

iphone kullandığımdan , eğer elinde wifi li olan varsa alışveriş yapalım.

Aliexpress’ten foxwell fw601 almıştım. Wifi bağlantılı. Hiç sorun yaşamadım. Epey bi veri sunuyordu. carscanner ve motordata’nın ücretli uygulamalarını kullanıyordum. İkisi de çok iyi.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2021, 14:31:29
@Sedat CANLI (50858)  hocam benimki hangisi? Sayısal numaralar var seçme yerinde