0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30km’lik yolda hiçbir şeyi değişmez. 30km’yi 30dk’a giderken sistem her türlü şekilde karma sürüş yapar. 30km hızla benzinli motor da çalışabilir, 70km hızda çalışmaya da bilir. Bu arada uzun yolda bir şey dikkatimi çekti. 113km hız ile giderken gaza basmasam bile benzinli motor çalışıyor genelde. Sınır 113 gibi yani. Altına inince gaz basmıyorsak benzinli motor çalışmıyor. Fakat bu sınırın çok nadir de olsa 117’lerde dolaştığını da gördüm. Ama genelde 113km/s
MG2 nin kaç Kwatt güç çektigine bakmak lazım, pil max 25 Kwatt verebiliyor.
MG2 53 KWatt çekebiliyor ama dediğiniz gibi pil 25 KWatt verebildiği için, 53'ün 25 ini pilden alıyorken geri kalanını MG1'den direkt olarak alıyor. Yani MG1 benzin motorundan şarj ederken ürettiği 28 KWatt'ı MG2 kullanıyor. Yani benzin motoru çalışmıyorken (EV modundayken) MG2 maksimum 25 kWatt güç verebiliyor. Bu da düz yolda sabit hızda yaklaşık 90 km/h civarına denk geliyor. 110 km/h ile giderken de EV ile gidebiliiyorsunuz ancak ya çok hafif bir eğim vardır, ya da 25 kWatt yetmediğinden hızınız yavaş yavaş azalır.
Fehmi bey merhabalar,Sizin araçta bildiğim kadarıyla hybrit'ti 30 km yolu 30 dk'da gidebilmeniz için saatte 60 km/h ile gitmeniz lazımki hybrit sistem 60 km/h a kadar destekliyor ama sizin aracın bataryaları tam boş haldeydi herhalde ki 2.2 lt tüketim olmuş,yoksa dolu batarya ile 60 km/h da elektrik ile devam etmesi lazım,tabi yol şatları, rüzgar,yük oranları herşeyi değiştirir.
Öyle zaten. Süzülürken hızı azaltmayacak kadar aşağı eğim varken baktım buna. Yoksa o hızlarda sadece elektrik motoruyla eğimsiz yerde gitmek mümkün değil. Ama aşağı eğimde bile süzülürken 113’ten sonra benzinli motor çalışıyor her türlü. Bu arada facebook grubunda bir arkadaş muğla sıcağında arabanın içi 40-50 derecelerdeyken piller yarı doluyken ayağını gazdan çekince bile ev moda geçmediğini belirtti. Daha sonradan video foto da atacak. Paylaşırım. Muhtemelen pil sıcaklığından oluyor bu durun. Fan filtresi de doluysa eğer.
Ben 113' un 119 oldugunu hatirliyorum. 120 'den itibaren sadece benzinli motor ile seyir yapilabiliyor diye bir bilgi ve tecrube hafizamda kalmis.
Size bu yolu çektim. hayatınızdan 15 dakika çalacağım //www.youtube.com/watch?v=I1pt9lnlp4otüketim ortalaması da bu şekilde oluyor. Sadece aşağıdan yukarı çıkınca yakıt ortalamasıdır. Genel ortalama hala 6 litre.. //www.youtube.com/watch?v=1TnLOJSSFY8
Ben asıl şunu sorayım , anlık olarak bataryaya hiç elektrik gitmeden mg1 de elektrik üretip mg2 de harcandığı oluyor mu ?
Peki arkadaşlar tork sağlayan motor benzin mi oluyor yoksa elektrik motoru mu ? Ben bir obd cihazı alsam hybrid asistanı kullanabilir miyim ?
29 derece güneş altında klimanın çalışması. 23,5 derece auto ayarlı. 10sn’de bir 0,5kw’a kadar değişmen elektrik tüketiyor. //www.youtube.com/watch?v=m-4R2EXQn9Y
Peki,Batarya dolu ise, bu degere göre enaz 30 dk motor çalışmadan, aküden besleyebilmeli,Oluyormu??
Siz daha iyi bilirsiniz ama klima kompresörü basınç sağlayabilmek için yüksek devire ihtiyaç duyar yolda giderken kıranktan gelen gücüde kullanıyor,yerinde sadece akü beslemesi ile içeriyi soğutması biraz geç olur uzun döngüde sadece pil ile kısa süre çalışır diye düşünüyorum,klima açınca termik motorda devreye girmiyor mu yani,bu konuda bizide aydınlatırsanız çok sevinirim,çünkü yakında 2020 1.6 corolladan sonra şimdide Hybrit almayı düşünüyorum bu araç hakkında ne kadar bilgi edinirsem o kadar iyi.
Yaris te 144 volt 6.5 amperCorollada 201 volt 6.5 amper batarya var.