0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Merhaba,Geçen günlerde bir videoda denk geldim. Sonrasında o videoyu bulamadım. Linkini de paylaşırdım.Corolla hybrid kontak kapadıktan sonra yolun ne kadarını elektrikle gittiğini oran olarak yazdı. Sanırım yakın zaman eklenmiş menüye. CHR da var bu özellik.Benim aracım 2019 passion x pack.Sizce 2019 modellere bu özellik upgrade edilebilir mi?
Videonun başında benzinli motorun gıcık eden uzun çalışması ve s1a durumunda tekerlere güç vermemesi durumu yine gözüküyor. Hatta pilleri bile minimum dolduruyordur. O sırada piller dibi görüyor.
Multimedya ekranında mı yoksa gösterge ekranında mı?Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 03, 2021, 11:42:51[/time]Videonun başında benzinli motorun gıcık eden uzun çalışması ve s1a durumunda tekerlere güç vermemesi durumu yine gözüküyor. Hatta pilleri bile minimum dolduruyordur. O sırada piller dibi görüyor. //www.youtube.com/watch?v=gVszH-49gTI
Bu arada tiplerimiz ne kadar benzer enseden görünce video benim sandım.
Yaklaşık 7000km oldu ortalamayı sıfırlamadım. Bunun 1600km’si şehir dışı, gerisi yoğun istanbul trafiği. Ekranda yazan 4,3lt. Gerçekte pompa sapması ile 4,6lt falandır. Uzun yolda güç istendiği yer derken kasıt nedir? Sürekli gazlama şeklinde gidiliyorsa zaten her araba yakar. Rampa çıkışlarda piller destek veriyor ama bittiğine rastlamadım henüz. Dağlık alanları bilmiyorum ama benim için gayet iyi değerler. 1.2 veya 1.5 turbo benzinli arabayla 7000km ortalamamım 8lt altı olmazdı. Şehir içinde çok kalıyorum. 500-600lt yıllık benzin tasarrufum var. (15bin km)
Forumda başka bir arkadaş daha vardı, yakıttan şikayet eden.. Ben sürüş karakteristiğinden olduğunu düşünüyorum tamamen.. Ben uzun süredir bakmadım uzun dönem ortalamasına ama @Tansu Kalafatoğlu (51740) ile benzer olduğunu tahmin ediyorum. Eğer çok kısa mesafe değilse ve dikkat ederek kullanırsam 3 lt rahat rahat yakalıyorum. Hatta geçen hafta maslaktan yeni havalanına gittim.. Trafik yoktu hiç.. 30 km, 30 dk da gitmişim.. 2,2 lt ile ..
Fehmi bey merhabalar,Sizin araçta bildiğim kadarıyla hybrit'ti 30 km yolu 30 dk'da gidebilmeniz için saatte 60 km/h ile gitmeniz lazımki hybrit sistem 60 km/h a kadar destekliyor ama sizin aracın bataryaları tam boş haldeydi herhalde ki 2.2 lt tüketim olmuş,yoksa dolu batarya ile 60 km/h da elektrik ile devam etmesi lazım,tabi yol şatları, rüzgar,yük oranları herşeyi değiştirir.
Bataryalar dolu olsa ne degisir ki?