0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün enteresan bir durum oldu. Konunun da üstüne geldi. Ready konumuna gelip 1dk aracı çalıştırdım. Motor zaten çok soğuk değildi. %42 pil doluydu. Hareket ettim. 100m sonra durdum stop ettim. Sonra yine ready yapıp hareket ettim. Benzinli motor çalışmadı önce. Elektrikle gittim. Hafif rampa çıkış vardı, gaz verdim benzinli çalıştı. 200m sonra düze çıktım ve rampa aşağı indim. Hem de epey yokuş bir yerden indim. Bu süreçte benzinli motor s2 pozisyonunda sıcak olmasına rağmen kapanmadı. O 200m hafif yokuşta benzinli motor çalışmasına rağmen gaz pedala çok basmadığım için elektrik motorla gitti. Piller azaldı tabi. Yokuş aşağı frenle dik rampa inmeme rağmen motor kapanmadı. Şarj %47 oldu da en son kapandı. Sinir oldum. Bunun sebebi ne ki? Sıcak motor, şarj az değil rampa iniyorum ama benzinli motor çalışıyor
bazen bana da oluyor , ekranda sadece elektrik harcadığını söylüyor. içten yanmalı motor eko nun ortasını geçmeyince 1000 devir de çakılı kalıyor. Fakat ilk başta stop edip pille giderken sonradan böyle bir hamle yapması mantıksız geliyor. ( belki ısınma için demiştim ve klima ile alakası olmadığını kesin anladım. ) mg1 kilidi için kaç ohm direnç lazımsa, nereye konulacak takmaya, şuanda içten yanmalının devirini sınırlamaya hazırım
Şarj yüzdesini nereden görüyorsunuz? Benim tek görebildiğim 8 dişli bir batarya ikonu.
Hybrid asistant ekibi bir videoda şundan bahsetti. Ama ben tam anlamadım. Olayı anladım da neden böyle bir şey yaptıklarını anlamadım. Devri 2000’de tutup elektrik motoruyla hızlanmak daha mı verimli oluyor? Acaba motor gücünü teker yerine jeneratöre mi yönlendirmişler çözemedim. Ayrıca hibritlerde rubber band etkisi yok diye biliyorumWe've been quiet lately because we were working on something big.Everybody knows the infamous "rubber-band" effect of the Toyota eCVT system.With some clever programming of the car ECUs, we've been able to fix it.Have a look at the attached video:The car is accelerating but when the petrol engine goes to 2000 RPM, it won't increase any further and additional power is provided by the HV battery.The result is the complete removal of the "rubber-band" effect and a sensible additional electric boost.We called it "E-Turbo".Before publishing this update, it's mandatory to test it thoroughly and extensively, so we are searching for candidates willing to verify it on their own car.Candidates can reply to this message or write to hybridassistant@gmail.com.Selection ends next Thursday.//www.youtube.com/watch?v=VP01_oqPamM
1 nisan şakasıymış.
Tecrübe ettiğim kadarıyla aracı çalıştırdığımız zaman gaza basıp benzinli motoru hemen devreye alınca ve 30-40sn bekleyip hareket edince, geçen bahsettiğim, rampa inerken benzinli motoru gereksiz yere çalıştırma problemi yaşanmıyor. Araç benzinli motorun ilk çalışmasında tekerlere güç vermediği zaman bile olsa çalışmaya devam ediyor. Hatta benzinli motor çalışsa bile özellikle hafif yokuşlarda pilleri kullanarak gereksiz yere pilleri bitiriyor. Akabinde pilleri doldurmak için çalışıyor. Mesela rampa aşağı çalışması gibi.
OO Hayırlı olsun, OBDlink gelmiş. Şimdi daha çok ve etkin şekilde tecrübelerimizi paylaşabiliriz.Benzinli motoru mümkün olduğu kadar güç altındayken çalıştırmak verim açısından önemli. ilk çalışmada duruyorken çalışması, ya da yokuş aşağı inişlerde çalışması, her ikisi de verimsiz. Pil %40 civarına indiği an her halükarda benzin motoru çalışıyor ve 47-48 lere kadar kapanmıyor. Yavaş trafikte, ya da yokuş aşağı iniçlerde bu duruma düşmemek için, mümkünse öncesinde şarjı yüksek tutmak iyi olabiliyor.
2.2 çok iyi bir değer. Tebrikler. motor sıcak olmasa tahminim 4 litre civarı bir ortalama ile seyehat edecektiniz. Benzinli motoru ısıtmak için çalıştırılmasını bekliyor. çalışınca yüke bindiğinden kısa sürede ısınıyor. pil ile gidebilecekken kesinlikle benzin harcamıyor. Motor ısınıncaya kadar yüksek devir çevirmiyor. hızlanana kadar devir yükselmiyor. Aslında arka planda epeyce bir iş yapıyor , düşünülmüş ve mükemmel çalışan bir sistem yaratmışlar. Bu nedenle , bunları bildiğimden arabanın eksileri gözüme batmıyor.
aracı çalıştırıp benzinli motoru çalıştırıp 30sn bekleyip hareket edince %47-48’lere kadar pil dolumu için beklemiyor hocam. Ama direkt yola çıkıp da ilk benzinli motor çalışmasında bekliyor. Ben o yüzden ready yapıp benzinli motoru çalıştırıp 30sn bekleyip hareket etmeye başladım
Hanım acemi , yeni araba kullanmayı öğreniyor. İkimizde aynı yolu aynı şartlarda gittiğimizde hanım daha az yakıyor. Bu inanılmaz durum , hanımın hybrid sistem hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmamasına rağmen oluyor Fark ise hızdan kaynaklanıyor. ben 80 km gibi hızlarda gitmek istiyorum. bayırda zorlamasam bile , elektrik ile gitmeye çalışsam da hızlı gitmek her zaman fazla yaktırıyor. hanım genelde 60 km gibi hızlarda gidiyor. bazen 50 bile hızlı gelebiliyor. Demekki sadece hybrid sistemi kullanmak değil yavaş gitmek de çok önemli .benim rekorum 3.2 iken hanım 2.9 litre ortalama ile sakin sürüşün ve beni geçmenin tadını çıkartıyor.
İlk videom. Kışlık lastikler 34psi. 60 derece motor başlangıç sıcaklığı. Dış sıcaklık 10-12 derece. Neredeyse dura kalka ilerlediğim rampa çıkış anları ile 2.2lt/100km performansı. //www.youtube.com/watch?v=byPKUrDTgMcMesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2021, 12:51:11Tecrübe ettiğim kadarıyla aracı çalıştırdığımız zaman gaza basıp benzinli motoru hemen devreye alınca ve 30-40sn bekleyip hareket edince, geçen bahsettiğim, rampa inerken benzinli motoru gereksiz yere çalıştırma problemi yaşanmıyor. Araç benzinli motorun ilk çalışmasında tekerlere güç vermediği zaman bile olsa çalışmaya devam ediyor. Hatta benzinli motor çalışsa bile özellikle hafif yokuşlarda pilleri kullanarak gereksiz yere pilleri bitiriyor. Akabinde pilleri doldurmak için çalışıyor. Mesela rampa aşağı çalışması gibi.
2.2 litre süper.Esimin arabasi 2.2 litre degil, 22 litre tüketiyor En sonunda, ben de bir hibrit ismarladim.
MAX hızı 180km/h olan bi araba,Ve deutschland autobahn