0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten normal şehir içi sürüşlerde %40 - 60 arası dolar. Uzun yolda %80Uzun yolda hafif yokuş aşağı, sadece elektrik ile 200km/h dahi yapabilir çünkü o şartlarda yüksek hp ihtiyacı oluşmaz.
Elektrikli mod ile giderken jeneratorde (MG1) boşa dönüyor,Tasarımı böyle yapılmış, MG1 de max 18000 devir cevirmeye izin veriyor.EV mod ile 67 km hiz ile giderken MG1 yaklasik 18000 devir e ulasiyor, o nedenle sistemin zarar görmemesi için, termik motor yinede çalışıyor.Bunu düşünür isek, asla 200 km hız ile EV gidemezsiniz.
Uzun yolda hafif yokuş aşağı, sadece elektrik ile 200km/h dahi yapabilir çünkü o şartlarda yüksek hp ihtiyacı oluşmaz.
Tekin abi,O sırada, MG2 elektrik üretir iken, MG1 de bu üretilen enerji ile termik motoru çevirdiginden,Bu sırada yakıt enjeksiyon (cutoff) olmadıgından devir yok gözüküyor olabilir mi?
Herhangi bir deney yapmadım henüz ancak işin teorisine baktığımızda hava sürtünmesine harcanan güç, hızın küpüyle alakalı. Yani 100km/h ile giderken hava sürtünmesini karşılayan yakıt miktarı, 50 km/h ile giderkenki yakıt miktarının 8 katı. Bu nedenle ne kadar yavaş, o kadar az yakar.Bir türlü fırsat bulamıyorum hybrid assistant ile denemeleri paylaşşacağım umarım
Hibrit bataryanın max çıkış gücü diye bir tanım vardı.Bu ülkemizdeki araclarin için yaklasık 25kW/h max geciyor.Yani siz EV surus yapaken, tüm koşullar uygun olsa bile, aküden 25 kW/h den fazla güc çekmeye başlarsanız termik motor devreye girerek, jeneratör üzerinden harekete başlarsınız.Burada hız ve devir şartı yok,
En verimli devir 2200 ama şehir içinde bu devirde kullanmak imkansız. Ancak pulse yaparsak o devri görürüz. Araçla seyir halinde 60km hızla giderken motor devri 2200 olmuyor. Daha düşük oluyor. 1400-1600 civarı. Toyota; madem motoru çalıştırdık, bari en verimli devirde çalışsın deyip 2200 devre sabitlemiyor aracı. Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2021, 09:32:28Tekrar baktım grafiğe de spesifik 2200 demek yanlış olur. Motor 1400’den sonra çok verimli. Zaten standart rölanti çalışma devri de bu civardaMesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2021, 09:44:01Bir de şunu unutmamak lazım. En verimli devir diye o devirde sürmek az tüketim anlamına gelmez. İhtiyacınız olan güçten fazlasını üretmek yanlış olur. Sarfiyatı artırır
Pulse glide tekniği ile az yaktırmak doğrudur ama o zaman da motor çok start stop yapıyor hocam. Belki normalde yapacağı start stopun iki katı olabilir bu sayı. Normal arabalarda misal en verimli devir 3000 olsun. Ama siz bu devirde sürerseniz 6,5lt yakarsınız. Fakat 2000 devirde sürerseniz daha az yakarsınız. Bunu söylemek istemiştim. Tabi burada geri dönüşüm enerjisi depolanmadığı için fazla üretilen güç depolanamıyor. Aynı zamanda rüzgar direnci de artıyor. Yakıt artıyor
70’den 50’ye 16sn’de düşüyormuş. Ben denemedim. 50’den 70’e de 16sn’de çıkmalı yazmışlar. Pulse glide için. Doğruluğunu bilmiyorum ama