0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim merak ettiğim bir şey var işin tekniğini bilen arkadaşlar varsa lütfen cevaplasın: İleride benzin ve dizel araçlar lpg yöntemi gibi hibrit veya elektirikli araca dönüştürülebilir mi?
Hersey mümkün ama su an icin cok pahali. Ileri de uygun fiyatlara da düsebilir ama buna en az 10 yil var diye düsünüyorum. Tesla Model S'e V8 motor takan bile var.
Arka 2 tekere elektrikli motor takılarak hibrite dönüştürülenler var. Aynı zamanda ABD'de eski araçları motor, batarya ve convertor kullanarak ful elektrikli yapanlar da var.Bu video uzun bir seri. İlginiz varsa diğer bölümleri de izleyebilirsiniz.//www.youtube.com/watch?v=Kg1TLvYyG6Q
@Sedat CANLI (50858) bey, sizde hybrid asistant uygulaması var. Diğer arkadaşların da tecrübeleri var. Bir şey merak ediyorum. Araçlarımızla düz eğimsiz yolda en verimli hız aralığı nedir bakabildiniz mi? Yani çevre yollarında her zaman yavaş sağdan seyir az tüketim anlamına gelmeyebilir. Belki 60 yerine 80-90 ile gidilse daha tasarruflu gidilir. Bunun gibi aynı yolda farklı hızlarda seyir yapıp deneme yapabildiniz mi?
Hibrit araçlar için en düşük yakıt tüketimi 40 km hızdır.Üzerine çıktıkça tüketim artmaya başlar.
Hibrit aractada, 50 km hizlada, elektrik motoru ile hareket daha fazla olacak,Termik ise, şarj için devreye girecektir. Buda tüketimi oldukça düşürecektir.
Bir de şunu eklemek istiyorum. Hız sabitleyicinin yakıtı artırdığını düşünüyorum. Daha doğrusu kendi kontrolümde daha az yaktırıyorum. Çünkü araç önümde rampa iniş olduğunu bilmiyor. Rampa inişi ben görünce hemen elektriğe geçiyorum. Böylece rampa aşağı inerken zaten pilleri dolduracağım için, rampa iniş öncesi benzin tüketimimi kapatıyorum. Tam tersi de durum var. Rampa çıkarken kademeli hız azaltıyorum. Gibi varyasyonlar var.
Güzel bir parkur var muhitimde. Akşam yasakları kalksın. Trafik yokken 9-10 km’lik parkurda sırasıyla 40’tan başlayarak hız denemeleri yapacağım. Ekrandaki seyahat özetindeki değerleri yazarım burayaMesaj Birleştirildi: Şubat 20, 2021, 10:57:31Devamlı elektrik ile gidemiyoruz ama. Bilindiği gibi sadece termik motorlu araçlarda 80-90 veya 100 ile gitmek, 60 ile gitmekten daha az yakıt yaktırabilir. Sürtünme de dahil bu hesaba. Merakım o yüzden. Motor devri kadar motor yükü ve verimliliği çok önemli burada
Yok ben daha ekonomik kullanıyorum tekin bey. Hız sabitleme 110’da iken ankara yolundaki yokuşları 110 ile çıkmanın anlamı yok. 3 ay önce gidip geldik 5 kişi ile. 110 ile yokuş çıkmak istetince devir 4000-5000 lere çıkıyor. Ben kademeli 85-90’a kadar düşürüyorum. Devir 3000-3500’den yukarı çıkmıyor.Buradan anladığım manuel gaz pedalı ile termik motor 85 90 yokuşu çıkıyorsunuz -kendi sürüşüm ile, yokuştan önce elektriğe geçerim. Fakat burada manuel elektriğe geçerim diyorsunuz, yokuştan önce 85 90 ile elektrikle gidebiliyor mu? gidebiliyorsa cruise ile aynı şeyi yapabilmesi gerekmez mi?-hız sabitleyici ile; yokuş başına kadar termik çalışır. İnişte hız artmaya başlayınca termik kapanır. Jeneratör artar. Piller dolar. Piller dolduktan sonra boşa enerji heba olur. Depolayacak yerimiz yok çünkü. Bu konuda yapacak bir şey yok..