0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün uzun yol yapma fırsatı buldum. Hybrid araçlar uzun yola çok uyumlu değil. Eğer 60 70 gibi hızlarda gidecekseniz güzel bir ekonomi yapabilirsiniz.
Bugün uzun yol yapma fırsatı buldum. Hybrid araçlar uzun yola çok uyumlu değil. Eğer 60 70 gibi hızlarda gidecekseniz güzel bir ekonomi yapabilirsiniz.sadece eco bölümünün yarısına kadar gaza basarak 1300 devirde gidilebiliyor. biraz eğim sizden yana ise batarya ile gazı çekip basarak piller ile gidebiliriz. En büyük ekonomiyi de pille yol alarak yapıyor. Ama sabretmek lazım. bayır çıkarken saçımı başımı yoldum. Motor bağırmadan normal bir hızda bayırları tırmanma şansı yok. Çok gürültü oluyor. çok titreşim alıyor , konforu etkiliyor. sizde var mı bilmiyorum ama 1300 1500 devirlerde değişik bir uğultu yapıyor. yolculuğun bir kısmını sadece 3.5 litre ortalama ile gittim. Yakıt memnun etti. toplam yolculuğumu 4.3 litre ortalama ile bitirdim. Bunun da sebebi doğu bölgesinden gelmem. ilk hareketimde 5.5 ortalama ile erzurum a gelebildim , bu nedenle toplam ortalamam yükseldi. tepe bayır çıkamıyorum. motor 4000 devire gelsin istemiyorum. eco bölgesinden çıkıp pwr bölgesinin ilk tıkına kadar basıyorum. genelde 3000 devirlerde kalıyor. Bu noktada motor sesi hala kabul edilebilir seviyede. fakat bir tık daha iyi gitsin , azcık daha hızlı çıkayım derseniz motor yok yere bağırıyor. Neden yok yere diyorum ? çünkü pillerden güç almıyor. gaza neredeyse sonuna kadar basmadıkça elektrikli motorun gücünü hissettirmiyor. Tamam basayım da çıkalım şu yokuşu diyorum ama benzinli motor son devire dayanıyor. Gaza basmaya çekiniyor insan. Halbuki motor gücü ile çıkmaya çalışırken 60 a düşüyor ama elektrik gücü gelince 100 ile çıkabiliyorsunuz. Demek istediğim biraz daha düşük devirlerde daha çok elektrik desteği olmalıydı. Her aracın bir huyu vardır. Bu hybridlerde siz arabaya uyacaksınız ki rahat edesiniz. Sabırlı olmak şart. sakin davranmak gerek. hızlı kullanmaya gelmiyor. hız arabası hiç değil. bayır canavarı da değil. Keşke şanzıman , pil gücü üzerinde yazılımsal bir oynama yapabilsek..
Hakikaten ses çok kötü. Ülkemizdeki araçlara koymuş olsalardı sese dayanamayıp sökerdik herhalde
Videodaki gibi olmamakla birlikte C-HR Hybrid'lerde sonradan eklenmiş bir ses var.
Evet gicik bir ses.Ama elektrikli veya hibrit arabalarla beraber farkli problemler ortaya cikiyor. Gözleri görmeyen veya az gören kisilerin yolda karsidan karsiya gecerken ses cikartmayan arabalar yüzünden cok zorlandigini biliyoruz. Ayni zamanda bu kücük cocuklar icin de önemli. Araba sesini duymazsa yola firlayabilirler. Önemli olan saglik ve can güvenligi.
Ses çok gıcık olmuş bizdeki modellere koymuş olsalardı kesinlikle kapalı konumda olurdu,bunun yerine otomatik korna sistemi olabilirdi.Sökülmesine gerek yok,kapatma tuşu koymayı unutmamışlar.
Benim merak ettiğim bir şey var işin tekniğini bilen arkadaşlar varsa lütfen cevaplasın: İleride benzin ve dizel araçlar lpg yöntemi gibi hibrit veya elektirikli araca dönüştürülebilir mi?