0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bişr şeyi çok merak ettim. Bu aracın egzoz muayenesi nasıl oluyor? Muayene istasyonuna geldik durduk. E benzinli motor çalışmıyor ki. Şimdi denedim, P'ye alıp gaz veriyorum ötüyor. N'ye alıp gaz veriyorum ötüyor gaza basmayın diye.Benzinli aracımda adam gaza bastırıp 2000-3000 devirde sabit tutmamı söylerdi. Bunu bırak devir yükseltmeyi, motor çalışmıyor bile.Nasıl olacak?
Hybrid araçlar egzost emisyon kontrolünden muaflar.Fakat bilgi olarak: Start düğmesine basıp aracı Ready yapın. Vites P (Park) konumunda, Gaz pedalına sonuna kadar bastığınızda motor çalışır ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde ise motor stop eder.
soğuk memlekette ve dağda bayırda tasarruf yapamazsınız diyen arkadaşım öyle haklısın ki şehir içinde 7 litre ortalama ile geziyoruz..
Hybrit araç kullananlar eski alışkanlıklarınıza (1.6 benzinli atmosferik motor) devam ediyorsanız tabiki hybrit fazla yakar,kullanım inceliklerine dikkat ederseniz çok başarılı sonuçlar elde edersiniz,Yani şöyle;İlk kalkışta aşırı gazlama benzin motorunu anında devreye alır,rampa çıkışlarda yüksek hızlarda çıkmak yine benzin motorunu devrede tutar,bunlar daha çok çoğaltılır hybrit teknolojisi şehir içi sakin kullanım içindir,ayak bileği hareketlerine dikkat etmek gerekiyor gaz pedalına sakin basmak lazım,aynı araç ile 7 km'lik rampalı test güzergahını %70 elektrik motoru ile geçtim ve aracın neler yapabileceğini test etmek için gaz pedalına hiç acımadım,ona rağmen çok düşük tüketim elde ettim.
Ben demiştim. Biraz daha açabilir misiniz? Yer neresi?
@Anıl Köksal Bayburt (3104) teşekkürler. Peki bu kadar soğuk ve rampalı yerde hybrid 7lt yakıyorken dizel veya benzinli otomatik bir araç kaç yakar? Superb benzinli miydi?
Yaşadığım yer Erzurum şenkaya ilçesi. Burayı haritada dahi bulmanız zor. tek girişi olan , olabildiğince yayla havası hakim bir memleket.. 15 km boyunca sürekli ve ciddi eğimli bir bayırı çıkmanız gerekiyor ki Şenkaya ya ulaşın. Her ne kadar çok çok soğuk olmasa da -22 derece civarında soğukları gördük.
Bir yabancı sitede görmüştüm , piller %40 ile %80 arası doluyor imiş. Sanırım gösterge tam dolu gösterdiğinde yüzde 80 oluyor. Benim amacım ise bataryaları korumak amaçlı biraz şarj edip bırakmak. İlerleyen yıllarda kesinlikle eminim ki telefon pili değiştirir gibi bu hücreleri de evimizde değiştiririz biz
Yaşadığım yer erzurum şenkaya ilçesi. Burayı haritada dahi bulmanız zor. tek girişi olan , olabildiğince yayla havası hakim bir memleket.. 15 km boyunca sürekli ve ciddi eğimli bir bayırı çıkmanız gerekiyor ki şenkaya ya ulaşın. Her ne kadar çok çok soğuk olmasa da -22 derece civarında soğukları gördük.Aracımı hanım için aldım . gittiği mesafe 2 km . sonra akşam 2km gidip ekmek alıyor ve dönüyor. bu döngüde araç s1 fazını bile tamamlamıyor. hybrid sürüş tarzını kullanmak imkansız. aracın ısınmasını genelde beklemiyoruz , camların donunu açmak için bekliyoruz. klima kapalı oluyor. ama motor sürekli çalışıyor. kullanım klavuzunda yazdığı gibi soğuk havalarda benzinli motor sürekli çalışıyor. pil ile gitmek çok mümkün değil. ayrıca akşam şarj ediyorum ( p konumunda bir miktar bekliyorum veya bayır çıkıp inerken bataryayı dolduruyorum ) sabah olduğunda şarj seviyesi sanırım soğuktan dolayı yine azalmış oluyor. hanımın zaten şarj ile işi yok.. çocuk dışarı çıkacaksa motor içeriyi ısıtıncaya kadar sürekli çalışıyor. veya buğu önlemeyi açınca klima çalışıyor.. bim marketine gitmek için 15 km bayır aşağı iniyoruz. inerken zaten şarjı hemen doluyor ve motor freni yapmaya başlıyor. çıkarken ise hızlı çıkmak isterseniz ilk 5km içinde piller bitiyor ve 140 nm lik benzinli motora kalıyorsunuz. tabiki sürekli 4000 üstü devirlerde çıkmak gerekiyor...normal çıkmak isterseniz biraz arabayı tanımak gerekiyor çünkü bazı yavaş virajlardan sonra elektrik desteği ile hızlanıp sonra sakince çıkabilirsiniz.yada arabaya uyup gazı sabitleyip bırakırsanız zaten pili torku araç ayarlayıp sakin sakin çıkıyor. ama hiç öyle şehir içindeki gibi stop edip pille gitmiyoruz. bende süperb vardı. 200 nm torku 1500 devirde veriyordu. yakıt olarak şehir içinde 12 litre civarı yakıyordu. toyota yine de tasarruflu denilen tsi motordan daha az yakıyor. toyota dan birazcık daha performans isterdim. lakin farkındayım , iktisat arabası ve bu paraya bu kadar batarya performansı..