0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
//www.youtube.com/watch?v=vHc-_E8xWnM23:35 inci dakikadan sonra açıkladığı gibi , mg1 in hızı içten yanmalının hangi devirde dneceğine karar veriyor. Yani elektrikli bir cvt sistemi yaratmışlar. mg 1 , içten yanmalı motor ile aynı hızda dönebiliyor. Bu sırada elektrik üretmiyor. mg 1 , ters yönde dönerek düşük içten yanmalı devirlerinde gitmeyi sağlıyor. mg 1 e elektrik akımı verilmezse içten yanmalı motor sadece şarj için boşa dönebiliyor. yolda motor çalıştığı sürece mg 1 in mutlaka elektrik harcaması(Elektrik harcaması tabiri doğru değil, benzin motorunun ürettiği gücün bir kısmını MG1 alıp elektrik enerjisine dönüştürür. dikkatli dinlerseniz 'Generate power' diyor gerekiyor ki içten yanmalı motorun torku tekere gidebilsin. işin bu tarafı biraz garip olmuş çünkü içten yanmalı motor benim kullanımımda hiç stop etmiyor , böylece elektriği hem harcıyor hemde benzin yakıyor ama elektrik enerjisini sadece motorun torkunu alabilmek için kullanmış oluyorum. keşke elimde yazılımla oynama imkanım olsa. uzun bayır çıkışlarında resmen işkece ediyor bu araç bize. bukadar çok bağırmadan gitmesinin bir yolu yok mu ?bağırması bize garip geliyor çünkü bu araçlarda turbo yok ve atkinson döngüsü kullanıyor bu motorlar. Yani daha düşük güç üretiyor. Bundan 20 yıl öncesinin turbosuz motorları da bunlar gibi bağırıyorlardı.elimizde yazılımla oynama şansımız olsa, ne yaparsak yapalım 1.8 atkinson motordan o yokuşu çıkarken o bağırmayı azaltamayız. Ancak gaza az basarak kağnı gibi çıkartırız
Bilgilendirmeler için teşekkürler. Hibrit corollayı günlük kullananlara bir sorum olacak. İlk çalıştırma her şartta benzin motoru ile mi oluyor. Yani aracın aküleri dolu ise benzin motoru ilk marşta çalışıyor mu.yoksa aküler tükenince mi çalışıyor. İyi forumlar.
@Sedat CANLI (50858) peki; enerji monitöründe gördüğümüz bir durum daha var. Termik tekere ve pillere enerji sağlarken Elektrik motorları sadece pilleri şarj ediyor. Elektrik motoru tekere güç vermiyor. Belli ki mg2 boşa dönüyor (Çünkü tekerler mg2’ye direkt bağlı). Mg1 enerji üretiyor. Planet dişli bunu nasıl yapıyor?
Termik tek basina asla tekerleri ceviremez, o sirada MG1 in urettigi enerji ile MG2 donuyor.Techstream ile baglandiginizda ekranda gorulen gorselleri amper ve volt olarak gorebiliyorsunuz, bu durumda daha net bilgiler cikiyor.
Bu arabayı alacaklar;Dağ bayır kullanıyorsa,Soğuk iklimde yaşıyorsa,Çok uzun yol yapıyorsa,Sportif kullanıyorsa, almasınlar. Az bilinem bir durum soğuk iklim. Soğuk ülkelerde belki başka şekilde sorunu çözmüşlerdir bilemiyorum ama arabada pct yok. Çalıştırır çalıştırmaz fan soğuk üflüyor. Sıcak fanı açarsanız termik motor ısınana kadar ev modunda gitmiyor. Hava çok soğuksa, kalorifer de hep açıksa, temik motor erken soğuduğundan daha çok çalışıyor. Standart benzinli arabalar kadar motor çabuk ısınmıyor. Isınsa bile istediğim fan sıcaklığını vermiyor. Bunlar şehir içi kullanımda geçerli. Dolayısıyla soğuk iklimde aman aman bi tasarrufu yok. Diğer arabalardan bi tık az yakıyor sadece. Heleki işe yarın saatte gidiyorsanız motor sürekli çalışıyor olacak. Ya da yanınıza su torbası alacaksınız koltuk ve direksiyon ısıtma bu arabalarda şart. O zaman işler değişir
Yap bi koltuk ısıtma. Ben aşırı memnunum, geç bile kalmışım diyorum. Mazdadan beri yaptıklarım arasında en verimli olanı.
Hangi birine yapayım. Önde iki kişi arkada çocuk 3 taneyi kaldırır mı akü?
Hybrid’lerde açılır kapanır radyatör panjur sistemi var mı acaba? Birkaç yerde okudum ama??
Hybrid'ler şeklinde düzenleme yok.Üreticinin karar verdiği herhangi bir modelde olabiliyor ve genellikle aerodinamik katsayısını düşürerek yakıt tasarrufuna katkı sağlaması için uygulanıyor. Active Grill Shutter adıyla bazı markalara örnek; Mercedes hybrid'te var, RAV4 Hybrid, Honda CRV'de var.
Hybridlerde elektrikli su pompası var.Su soğutmalı EGR'ler zaten eşanjördür.Açılır Kapanır Radyatör Panjurlarının bunlarla ilgisi yok ama aerodynamiğin gelişmesine yardımcı olduğu kadar motorun çabucak ısınmasına da faydası vardır. Motor ilk çalıştırmada panjur sistemi check yapmak için 1 defa açılıp kapanır.Soğuk havalarda motor verimli sıcaklığa ulaşana kadar ızgaralar açılıp-kapanma işlemlerine başlamaz.Kış'ın buğu alınsın diye klima çalıştırılırsa, ızgaralar yine açılmaz, hava emişi ızgaralarının yukarısında kalan açık ince aralıktan yapılır ve yeterlidir. Hybrid araçlarda da "Ready" olduğu sürece elektrikli su pompası sürekli devridaim yapmaya devam eder.Motor ısındıktan sonra Fan devreye girmeden önce ızgaralar açılır, bu esnada Cd yükselir ve sonuç olarak motor soğutulur ve kapanınca Cd yine düşer. Yaz'ın Klimayı çalıştırırsanız Izgaralar sürekli açık kalır.Şemadaki e - f boruları ise muhtemelen İnvertörün soğutma eşanjörüne giriş çıkışlardır.//www.youtube.com/watch?v=6K4eh-BDR9g
Sistemimi anlattınız yoksa hybrid’lerde açılır kapanır panjur var mı dediniz anlamadım
Bazı Hybridlerde var bazılarında yok.Bazı konvansiyonel motorlu araçlarda var bazılarında yok.