0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Paylaşım için teşekkürler Sedat Bey. Paylaştığınız veri gösteriyor ki piller boş bile olsa mg1 elektrik üretmiyormuş. Öyleyse Profesor Jean D.Kelly ya yanlış bilgiler veriyor ya da şanzıman farkından dolayı böyle söylüyor. Tekin Beyin paylaştığı videoda anlatıyor...
Şanzıman farkı bildiğim kadarıyla sadece aynı doğrultu üzerinden, bir dişli aracılığıya daha az yer kaplaması için yan tarafa alınması ve çark oranlarında ve motor güçlerindeki farklılıklar. Temel çalıma prensibi aynı. Kelly sanırım şunu karıştırmış: normalde MG1 benzin motorundan gelen gücü jeneratör olarak elektriğe çevirdiği için MG1 de aslında bir jenaratör, hatta ortalamada MG2'nin rejenerasyondan ürettiğinden daha fazla elektrik üretebiliyor, ancak B modunda jenaratör görevi görmüyor.
Biraz araştırım ve sistemin çalışmasından benim anladıklarım:B modunda rampa iniyorsanız ve piller yeterince şarjlı değilse;-MG1 ve MG2 jenaratör moduna geçerek pilleri hızlı bir şekilde şarj etmeye başlar. (Yani Tekin Beyin bahsettiği üzere B modu pilleri daha hızlı şarj eder tezi doğru gözüküyor) Bu esnadaMG1 ve MG2 den akım çekileceği için elektro motor kuvvet etkisiyle araç yavaşlamayabaşlar.-B modunda rampa iniyorsunuz ve piller yeterince şarjlı ise;-MG2 jenaratör moduna geçerek elektrik ürettiği için aracı biraz yavaşlatır. Üretilen elektrik MG1 e verilir. Tekerler> MG2 şeklinde gelen hareket MG1vasıtasıyla benzinli motora aktarılır ve araç kompresyonyaparak daha da fazla yavaşlaması sağlanmış olur. Bu sırada benzinli motor tüketim yapmaz.Bu noktada tam anlayamadığım kısım şu ki; MG1 MG2 de üretilen elektrik ile dönerek mi benzinli motorun dönmesini sağlıyor yoksa MG2 de üretilen elektrik MG1 in kilitlenmesini sağlayarak mı benzinli motorun dönmesi sağlanıyor. Sedat Bey herhangi bir kilit mekanızması yok demiş doğru ancak MG1 in rotorunu elektriksel olarak kilitleyebilmek mümkün. BöylelikleMG2 den yani tekerlekten gelen gücü doğrudan benzinli motora aktarmış olursunuz. Benim anladıklarım bunlar. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
MG2 nin urettigi elektrik ile, MG1 besleniyor motor olarak çalisiyor,Hareket enerjiside termik motor tarafindan sönümleniyor.
Tayfun Bey uzun uzun yazmıştım ama gönderirken bağlantı zaman aşımına uğradı tüm yazdıklarım silindi, tekrar cevaplamaya üşendim doğrusu...Anıl Beyin gönderdiği videodaki şahıs diyor ki B modu hakkında bilgi elde edebilmek için baya bir uğraştım. Teknik eğitimler sırasında B modu hakkında fazla bilgi verilmiyormuş. Farklı ülkelerde bizim gibi B modu hakkında fazlaca paylaşımlar yapıldığını araştırınca görebilirsiniz. Gizemi oradan geliyor yani. Dokümanda Toyotanın teknik eğitim notu yazarı kim bilmiyorum.
Video'da da zaten söylüyor, Battery mod olarak algılandığı için pili daha iyi doldurur algısı oluşuyor.
Tayfun benim sanırım
Özür dilerim yanlış yazmışım. Evet sizi Tayfun yapmışım .