Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1273 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #60 : Şubat 14, 2019, 16:13:10 »
evet motor kapağı da yoktu,her şey açıkta idi.
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 14, 2019, 16:13:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 14, 2019, 16:18:00 »
evet motor kapağı da yoktu,her şey açıkta idi.
Vision pakette Radyo CD varken üst paketlerde olmaması.
Vision pakete 195 65 15 jant verip 16 inç ve 17 inç opsiyon sunması gerçekten çok komik ve garip olmuş.
E160 da karter koruması ücretli satılıyordu şimdi motor kapağını satarlar.

@özkan Sakarya (35425)  abi aslında çok çok uygun eğer müsait durumu olan varsa kesinlikle Flame X Pack veya Passion paket alınmalı çünkü daha da çok artacaktır mart ayından sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9800
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 14, 2019, 16:43:52 »
Genel olarak kasada fazla bir değişim yok, full olan  2018 premium un özelliklerinden farklı olan detaylar---

Logo nitelik olarak  değişmiş, kapanmış mavi ton almış ,
Kasada çizgiler değişmiş,
Marşpiyer ayrı olarak monte edilmiş,
Yedek lastik yok,
Sunroof var,
Lastik inç Vision sürümde 15 inç olarak verilmiş,
Multimedya görünüm tamamen değişmiş, ( Ben beğenmedim Çünkü Şhin marka araçlara eski teyplere eklenen multimedyalara benzemiş )

Arka koltuklar daralmış ve üstten de 3 cm düşmüş,
Gösterge paneli değişmiş digital ve analog bir bütün olarak ele alınmış ,
Motor kapağı yok ,
Deri detaylar ve göğüs , kokpit kısmı güzel olmuş ancak tüm sürümlerde yok ( alt sürümlerde deri görünümlü plastik  )

Şimdilik aklıma gelenler bunlardan ibaret...

boş olan 1.6 Vision ( Hurda teşvikli )  ile 1.8 Hybrit Visison arasında 41.800 tl fark mevcut . Oldukça fazla ve çevre aşığı biri olarak aşırı ekonomik güç olduğunda düşünülebilir diyebiliyorum ancak farklı bir çok seçenek de var model ve marka olarak...Kazasız Belasız Sürüşler...
”İnanan kimseler iseniz yalnız Allah’a güvenip dayanın.”
 Maide suresi, 23

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 62 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 14, 2019, 17:11:30 »
Arka bagajı beğenmedim.Arka koltuğa doğru sağ ve sol yanlarda çıkıntı var.O neyin nesi öyle.Valizi arkaya doğru kenardan itemezsiniz.Arkası boşluk kalır.472 LT bagaj var.Önceline göre 22 lt artırılmış ama,o kalan boşlukta oda gider.
Ayrıca stepne kısmını kapatan halı parçasıda bana çok kalitesiz geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9800
  • 3 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 14, 2019, 17:34:26 »
.
”İnanan kimseler iseniz yalnız Allah’a güvenip dayanın.”
 Maide suresi, 23

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 14, 2019, 17:43:46 »
bu mesaj yanlışlıkla yazıldı yönetici arkadaşlar silebilir zahmet olmazsa...
Oğuz bey msj silmek istiyorsanız sizde düzenle değiştir kısmından girip silebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2019, 17:50:01
Evet ilk lasman yapıldığında bende beğenmediğini özellikle arkayı çok kötü yaptıklarını belirtmiştim burası düzeyli bir form saygı çerçevesinde herkes istediği yorumu yazabilir.
Aracı değerlendirme konusuna dönecek olursak aracın bazı değişiklikleri iyi ama genel olarak olmamış diyebilirim,ve  bütün araç üreticileri için söylüyorum paketler arasındaki bariz farklar artık ortadan kalkmalı yoksa bu fiyatlara bu araçları zor satarlar zaten milletin ekonomik durumu ortada bana kalırsa şuan için tedbirli hareket etme zamanı elimizdekinin kıymetini bilip sabretmek gerekiyor.
Bu fiyatlarla zor gözüküyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 14, 2019, 17:57:30 »

• Aracın malzeme kalitesi ve işçiliği çok iyi. Önceki Corolla'ya göre özellikle çok ilerleme var.
  • Konsola erişim güzel. Konsolun kalitesi tuşların dizilimi ve tokluğu iyi
  • Full pakette bile koltuklar elektrikli değil, sadece bel desteği elektrikli, onun dışında ileri geri ve yükseltme manuel(!).
  • Baş mesafesi 1,76 sınır, ben 1,74-75 boyundayım kafamın değmesine az kalmıştı. Uzun boylular için arka taraf klostrofobik. (Sunrooflu modelde, Kocaeli Kaya Plaza'da boş paket araç yoktu 5 aracın hepsi Flame ve Passion serisi Otomatik vites) Ancak diz mesafesi güzel orada bir dezavantaj göremedim.
  • 175 bin liralık araçta bagaj amortisörü olmaması biraz garip geldi.
  • Direksiyon çok güzeli gerek tasarım gerek işlevsel olarak, gerçi tuşlar biraz kafa karıştırabilir  :)
  • Güz Bronzu rengi çok güzel bence tutar.
  • Corolla Hatchback 3. çeyrekte geliyormuş. 1.2 Turbo Benzinli motorda geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 748 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Şubat 14, 2019, 18:07:13 »
@Oğuz Kaan  DEMİR (46320)  sizin dediginiz multimedya sistemi audi de var toyotadakini örnek olarak verdiğiniz multimedya ya pek benzetemedim açıkçası.  Bana göre herşey çok güzel olmuş özellikle baz paket olmasına rağmen mds sunulması fakat şöyle bir şey var baz pakete 195 65 15 teneke jant olması açıkçası çok kötü oldu. E160 kasa 2013 2014 2015 2016 makyajsız da baz paket olduğunu anlamak için krom cam çıtasının olup olmadığına bakarak anlaşılırdı onu da kimse bilmez makyaj geldiğinde baz paket olduğunu iyice sırıttı led stop yok bagaj kapağı tasarım eski makyajlı kasada bariz belliydi  şimdi ise  15 inç jantlar ile sırıtacak allahtan arka led stop var fakat onda da farklılık var  led ışık çizgisi yok üst paketlerde CD girişini kaldırdınız tamam da radyo neden yok ? Ayrıca baz donanım da teyp nasıl olacak acaba cd girişi nereden olacak muhakkak torpido da değişiklik olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '20
  • 2012 kere teşekkür etti
  • 2537 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 14, 2019, 19:37:55 »
- Kasa olarak bir önceki ile aynı kasa, sadece makyaj var.

- Kasada, makyajdan ziyade en önemli değişiklik, ön kapının yaklaşık 5cm geriye doğru çekilip A sütununun genişletilerek %20 çarpışma testlerinden 5 Yıldız + Superior aldığı sonuçlarını göreceğiz.

- Ön kapı arkaya doğru kaydırıldığı için de, arka yolcu diz mesafesi artık eskisi gibi olmayacak.

- Arka koltuk altındaki pil paketi sebebiyle, koltuk-tavan mesafesi biraz daralmış gibi ama hala yeterli mesafe var, genel olarak iç mekanda herhangi bir sıkışma veya yetersizlik söz konusu değil.

- Farklı donanım paketleri olması iyi bir şey, ulaşılabilmesini kolaylaştırıyor fakat bu hacimde sedan bir araçta kapılarda yumuşak kaplamaların sadece en üst donanımda kullanılması hoş değil.

- Tüm markalar için geçerli olan, Hybrid araçların olmazsa olmaz konusu ise şudur;

Elektrikli Koltuk Isıtma

Soğuk Kış günleri her ne kadar kaloriferi açtığınızda termik motor daha uzun süreli devreye girip çıksada, ekonomi öncelikli Hybrid sistem, konvansiyonel motorlar kadar hızlı ısıtma kapasitesine sahip olamıyor, özellikle kısa veya orta menzilli sürüşlerde biraz serin kalıyorsunuz, bu sebeple Hybrid araçlarda elektrikli koltuk ısıtma sistemi en azından ön koltuklarda standart olmalı diye düşünüyorum.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 225 kere teşekkür etti
  • 182 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 14, 2019, 19:57:43 »
Üst versiyonlarda dokunmatik 8" multimedia var içerisinde radyo neden olmasın. Radyo da vardır. Usb girişi ve aux bağlantısı olduktan sonra cd ye gerek var mı?

Baz versiyonda basit radyo görüntüsü o panele yakışmamış. Keşke onda da 7" özelliği azaltılmış dokunmatik ekran koysalardı.

Bu arada bazı markalarda bu tablet tarzı multimedia var. Yeni trend bu. Mercedes yeni trende geçti ilerde diğer araçlarda bu tablet trendinden gösterge ile bütünleşik multimedya sistemine geçerler.

Bu arada donanım seçeneklerine baktığımda navigasyonla ilgili bir açıklama göremedim. Ya standart yada hiç koymayı düşünmemişler. Ayrıca otomatik park seçeneği de yok.

Bununla birlikte dijital gösterge paneli güzel olmuş. Ancak full versiyonda kör nokta asistanı bile opsiyonel olarka sunuluyor. 

Sunroof birçok araçta var ancak corolla'da tavanda çok yer kaplayıp basıklaştırmış. Keşke sunroof yerine cam tavan koysalardı da tavan havadar olsaydı.

Hybrid ile 1.6 motor arasında en fullerinde 23 bintl civarı fark var. Fabrika verilerine göre 1.6 motor 100km de 7lt, hybrit 3.5lt yakıyor. Bu durumda 100 bin km de arada ki farkı anca amorti eder. Hele birde lpg takılırsa daha uzun km sürmek gerekir. Hybrid seçeneğini çok satmak istiyorsan daha cazip fiyata vermelisin ki millet alsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1273 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 14, 2019, 20:10:12 »
şeklen benzerlik olsa da hem motorda hem kasa da daha farklı bir döneme geçiyoruz,1.6 benzinli motorda e160 a göre emisyon d den c ye geçiyor,tork 1 nm azalıyor,ancak co2 salınımı daha düşük oluyor,bakımlar 15.000 km,motor yağı 0w-20 oluyor,0-100 değeri 10 saniyeden 9.7 saniyeye düşüyor ve yakıt 0.1 lt/100 km azalıyor,hybrid ise başka boyut,ötv devam ettirilirse ve 1.8 mtv sorunu çözülürse yeni bir ivme yakalanabilir,finansman kolaylığı olmalı ve alım gücü arttırılırsa corolla yine ilk 3 arasında olacaktır.bu fiyatların mart sonuna kadar sürdürüleceği söyleniyor.bakım fiyatları ve hybridin yedek parça fiyatları hakkında yaşayıp göreceğiz.ne olursa olsun hybrid heyecan yarattı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 14, 2019, 21:17:40 »
Hibrit olması güzel. Geri kalan özellikler her markada fazlasıyla var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 14, 2019, 21:29:04 »
1.6 mtv 1800 TL,  1.8 mtv 3200 TL . Arada 1400 TL fark var. Hybrid alırken 30-35 bin TL fazla vereceğim. Üstelik ş.arası kullanırken (60 km nin üzerindeyken) hybrid ile hybrid olmayanın arasındaki yakıt sarfiyat farkı fazla olmayacak(Toyota bayiindeki satış temsilcileri ş.arası fark çok olmaz diyor. CHR Hybrid ş.arası 4 litre diyor.Ama daha fazla yakıyor). Birde Hybrid teknolojisi bizde çok çok yeni. Toyota sağlamdır diye düşünürken, Honda nında sağlam olduğu, fakat civic lerdeki göçükleri düşününce firmalara çokta güven olmayacağını düşünüyorum. Hybrid deki teşvik mtv dahil yeniden düzenlenmeli. Yoksa çevreyi falan kimse düşünmez. 1.6 sı varken Hybrid ini almanın anlamı yok gibi.
Ben tüccar değil, eğitimciyim (Mahmut Hoca).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 14, 2019, 21:40:40 »
Aracı bugün öğlen Osmaniye Özdemirler plazada inceleme fırsatı buldum aracın ön ve arka tasarımı harika olmuş premium bir havası var.
*Ön logonun yeni halini begendim
*Jantlar gayet şık araç  jant korumalı dunloplarla geliyor.
*Arka davlumbazlar plastikten yapılmış
*Kapı kolları sürtünmeyi azaltmak için biraz küçültülmüş cok basit duruyor
*Aracın gostergesi güzel duruyor direksiyon eski kasayla aynı gibi multimedya ekranın yeri güzel olmuş  dokunmatik tuşları kaldırmışlar ön konsolun üstünde kullanilan malzeme cok iyi duruyor gayet yumusak ancak alt taraflar cok sert plastikten yapılmış
*2018 corollasa ön kapı üstleri yumuşak malzemeyle kaplıydı şimdi sert plastikten yapılmış
*Koltukların şekli güzel ancak kumas ve renk secimi tuhaf geldi.
*Ön yolcu tarafinda göğüs yolcunun dizlerine dogru gelip sert bir şekilde aşağıya iniyor dize degmesede gorsel olarak guzel durmuyor
*Torpido küçültülmüş
*Sanruf gayet büyük ve güzel duruyor
*Bagaj iyi ancak yedek lastik artık yok
*İc mekanda özellikle havalandırma  cikislarinda ve yönlendirmelerinde parca kalitesi artmış
*Alicisina hayırlı olsun....

2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5400
  • 5 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 14, 2019, 22:13:43 »
merakla hibrit corollaya lpg taktıracak olan arkadaşı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 14, 2019, 22:28:24 »
Multimedya konsola gömülü olmayınca pek hoş olmamış .Salatalığa kelebek konmuş gibi duruyor. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • Japanese Man-Youtube Channel
  • Kilometre: 5000
  • 224 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 14, 2019, 22:33:58 »
merakla hibrit corollaya lpg taktıracak olan arkadaşı bekliyorum.
valla aynı soru işareti bende de var :D
Corolla 2019 ve üstü modeller icin her sey-> Facebook Corolla2019+ Grubunda!
2019 Corolla Vision 1.6 Valvematic
2014 Corolla Advance 1.4 D4D
2011 Auris 1.33 Dual VVT-I

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 14, 2019, 23:10:05 »
Bu yeni multimedya sistemi Apple CarPlay veya Android Auto destekliyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 131 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 14, 2019, 23:39:12 »
Yaklaşık 4 senedir yaris hibrit kullanıyorum. Memnunum ama ortalama aracım şehir içinde 4 lt - 5 lt arası yakıyor. Şehirler arasında da aynı değerleri yakıyor. Yaris mtv bu sene altı aylık 562 tl. Yani senelik 1124 tl. Fakat bu fiyatlara kesinlikle corolla hibrit almam hiç bir avantajı yok. Hesap ortada zaten... Mtv teşviki olursa belki hedefi tutturabilir.
Hibrite lpg takmak yerine benzinli olanı alıp lpg takmak daha mantıklı bence. Ben lpg sevmedigim için hibrit tercih ettim. Gayet de memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 748 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Şubat 14, 2019, 23:54:11 »
Bir ayrıntı var kimse farketmedi sanırım 19.30'da özge ulusoy ile serdar bey araca bindiğinde serdar bey multimedya ya basması a rağmen iki üç kere ekran tepki vermedi ayriyetten dokunmatige dokunduğunda da :)