0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hybrid aracı kimler tercih etmeli? Kullanımlarının %95'i yoğun trafiği olan şehirlerde yaşayanlar.Bu durumda Yeni Honda Civic (Insight) te olduğu gibi Corolla'da da 1.5 Türkiye için üretilenlerde uygulanabilirdi.Hem maliyet hemde vergi anlamında çok uygun fiyatlı olurdu.
Uzun yolda da destekleyici olarak çalışıp tüketime etkisi oluyor mu Tekin abi?
Fiyat uygun olsa alacaksın, uzun yollar için taktıracaksın lpgyi, evladiyelik bineceksin. Ama benzinli ile arasındaki fiyat farkı ve mtv farkı çok çok çok fazla hiç değmez. 1.6 sı alınıp lpg ile aradaki fiyat 15-20 senelik yakıt parası olur.
Mutlu dogru diyorsun,Ancak İstanbulda gırtlak trafikte, 10Lt LPG/100Km tuketir iken,Bu 5Lt benzin/100Km tuketiyor.Sehir ici avantaji tartisilmaz, uzun yolda cazibesi yok gibi.
Bırak fazla yaksın Ahmet abi, tam otomatik advance 94bin tl, hibriti 170bin tl. Üstüne bir de 1.8 mtv si ödenecek. Hiç mantıklı tarafı yok.170bin tl ye senin 3 harflilerden alınır.
Yorumunuzda ben de sizinle aynı fikirdeyim. 70.000TL fark verdikten sonra sıfır yakıt tüketimi yapması lazım ki hesap kitap yapıp almayı düşüneyim. 1.8 vergi olayı hususunda da kimi 1.6 vergi diliminden giriyor diyor ama resmi bir bilgi henüz bulamadım.Yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum. 94 bin tl otomatik advance nerede acaba otomatik touch bile 102.000 TL. Onu da geçtim Touch modeli hurda teşfikiyle bile 94.000'e alamıyoruz:))) Ben de corolla almayı planlıyorum 1 aydır. Bu sebeple fiyatları takip ediyordum.Yorumunuzda görünce gözlerim pörtledi.Acaba indirim mi geldi diye:)))) Şu an yeni kasayı bekliyorum.Fiyat ve kalitesine göre alıp almamaya karar vereceğim.
Hastayım hocam kafa gidik yanlış söylemişim. 94 den hurda teşviki bayilerden alanlar oldu touch otomatiği. Sonra bayiler tok satıcı olunca fiyatları yükselttiler.
Uzun yolda da destekleyici oluyor fakat atkinson motor normal benzinli kadar güç üretmediğinden tüketim düşük çıkmıyor.Fabrika verisine aldanmayın. Uzun yolda gidilen arazi koşulları, sürat ve yük durumuna göre 5 - 6L çıkıyor ki zaten normal benzinliler de bu kadar harcıyor.Neden 1.8LUzun yol ara hızlanmalarda ve yokuş tırmanışlarında 1.5L Atkinson Hybrid oldukça fazla kafa şişirdiğinden beygir artışı ancak hacim büyülterek gerçekleştirilebiliyor. Bu da Türkiye açısından daha pahalı maliyet ve yüksek vergi anlamına geliyor.Bu sebeple Hybrid'ler yoğun trafiği çok yüksek olan şehir içi kullanımı ağırlıklı olanlar için uygundur. Tabii 160 - 170 bin gibi rakamıda iyi analiz etmek gerekecek.
1.0 benzinli Polo'nun 100 bin liraya dayandığı şu devirde bazı arkadaşlar sıfırı 160 bine 1.8 ağzına kadar dolu hibrit araca pahalı diyebiliyor. eminim bu arkadaşlar yarın vw hibrit aracına 300 bin lira isteyince vw'i yere göğe sığdıramayacaklar. bu dünya böyle işte.Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2019, 19:01:14bu arada beğenmediğiniz araç Türkiye'de üretilip 97 ülkeye ihraç ediliyor. vw gibi çin ve Meksika çakması değil.
Yoo, ona da pahalı derim ki pahalı.170 lira senin için çerez parası olabilir. Çoğumuz için ev parası. O paraya illaki araç alınacaksa da 2. el 3 büyüklerden alınabilirken C segment bir araç almak bilemiyorum... Tercih meselesi.
mutlu bey, 170 bin tl elbette çerez parası değil ancak ben aracımı sıfır almadım, 2. el ve uygun aldım. ve 240 tl ile 1100 km uzun yol yaptım. şehir içi de özenli kullanmama rağmen ortalama 4.0- 4.5 litre yakıyorum. otomatik vites 1.5 tonluk bir suv için bence mükemmel değer. önceki aracıma göre benzin sarfiyatım yarı yarıya azaldı. en kötü c sınıfı aracın 100 binden başladığı şu piyasada ağzına kadar dolu, malzeme kalitesi d sınıflardan iyi, dizel araçlardan az yakan bir araç için yüksek bir fiyat değil. bu yorumumu ilk hibrit aracını Türkiye'de piyasaya süren diğer araç fiyatlarını görünce tekrar okumanızı tavsiye ederim. elbette bunlar tercih meselesi. Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2019, 19:20:20tss güvenlik paketi için bile alınası bir araçtır bana göre.
Peki abi atkinson motor elektrikte değilken,normal motora göre daha mı sesli çalışıyor?