0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aklıma şey geldi, elektrik motoru dururken tork üretebiliyor mu ? yani mg 1 in durması iyi bir şey gibi görünse de gücü aktarmak için bir miktar dönmesi daha avantajlı demekki. Sizler de uzun yolda bin küsürlü devirlerde giderken titreşim uğultu alıyor musunuz ? Rahatsız etmiyor mu ?
Mg1’in dönmediği konumda gezegen dişliler mg1 dişlisinin etrafında dönüş yapıyor. Bu durumda dişliler arasında sürtünmeden enerji kaybı olabilir. Haklısınız. Az da olsa bir enerji kaybı olur Ters modda mg1 ters döndüğü için kayıp üstte duruma göre daha fazla. Hepsinin beraber döndüğü durum ise gaza yüklendiğimiz durum. Tek bir dişli gibi hareket ediyor ve dişliler arasında sürtünme olmuyor. Ama bu fazla gaza basmadan dolayı yakıt harcatır Ayrıca MG1 de döncektir ve mg1 in iç sürtünmesi ilk duruma göre çok daha fazla olacaktır. Çünkü mg1 çok yüksek rpm değerlerinde dönecek ve boşta dönse bile (yani üreteç ya da motor görevi görmeden, üstünde bir tork oluşmadığı durum) dönme hızına bağlı kayıp olacaktır. Üstünde tork oluşup, mg2 yi beslediğinde (ya da ters modda yani m2 den beslendiği durumda) inverter üstünden akıp geçtiği için orada da kayıplar olacaktır. Hele bir de pillerle etkikeşim varsa, bir de oradan kayıp gelir... En güzeli mg1 in dönmediği durum 😃
Araç kapalı otoparkta değilse ve ilk çalıştırmadan hemen sonra kalorifer açılıyordu ev modu devre dışı kalabilir.
Soğuk motorda hava 13 deredenin altındaysa araç çalışır çalışmaz benzinli motor çalışır. 13 üstündeyse benzinli çalışmaz. Arabayı sürüp stop edip öğlen çalıştırınca motor suyu nispeten ılık olduğu için ya da hava 13 derecenin üstüne çıktığı için benzinli çalışmaz
Piller %60 ve üstündeki sürüşlerde araba bariz az yakıyor. Yani 6 diş üstü olursa.
Sürekli aracın batarya durumunu kontrol etmek aküye şarj gidiyormu yok ev modunda mı çalışıyor tarzında ekrana bakmak bi tık sürüş keyfini kaçırıyor gibi:)
6 diş dolu olduğunda daha değişik bir sorun çıkıyor çünkü ışıklarda dururken şarj alıyor. Batarya doluyor ve ısınıyor. Sonrası malum Ben dikkat ederim mesela bayır çıkmadan önce mutlaka dolu olması için ice yi çalıştırıyorum. Yada şarj olacaksa biraz yavaş gidip batarya seviyesini düşürüyorum. Benim tavsiyem eco alanını tam doldurun, okadar gaza basın. Sedat beyin dediği gibi bir sürüş ekonomi ve konfor elde edersiniz.