0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ çubuğundaki max noktasının 1 cm üstü. 3.5 litreden de fazla. Koydukları yağ 3.5 lt zaten. 1 cm fazlalık tolere edilebilir mi edilemez mi? Bu ambele meselesinde ne kadar fazla yağ koyuyorlar ki böyle oluyor?Yağın ne kadar fazlası zarar?
Benim aracım atmosferik benzinli ama konuyla alakalı olduğu için soruyorum.0 km aldığımdan beri servise götürüyorum. Her bakımda fazla yağ konuldu. Hatta son 30000 km bakımında yağı kendim aldım özellikle tembihledim araç başında fazla koymayın diye 3.5 lt yağ koydular.3.5 lt koyduklarından eminim çünkü 4 litrelik bidonda yaklaşık yarım litre kalmış. (Aracım 1.33 life yağ kapasitesi filtre dahil 3.4 lt)Şu anda 33000 kmde ve yağ çubuğundan baktığımda yine 1 cmye yakın fazla ölçüm var.Yağa su karışması gibi bir sıkıntı da yok. Yanlışlık nerde yapılıyor olabilir. Servislerde yağ boşaltma prosedürü nasıl işliyor. 33000 kmdir 1 cm fazla yağ ile dolaşıyorum.
Filitre değişti değil mi?
Değişti. Yetkili servis. Servis elemanı ile aramda şöyle bi muhabbet oldu; yağ koyarken litreyi yukarı yuvarlayıp koyarız demişti. (3.5'i, 4'e yuvarlarız gibi.) Şaşırdım kaldım polemiğe girmedim. Ustaya işini öğretecek halim yok. Fazla yağ koydurmadım bu sefer ama yine fazlalık var. @Tokay Ceritoğlu (40552) abimin dediğinden başka bir seçenek gelmiyor aklıma. Yağ koyarlarken arabanın yanında değildim. Benim arabam atmosferik benzinli, bu konuyla alakası yok ama fazla yağ konulmasının direk konuyla alakası var. O yüzden maydonoz oldum konuya.Dizel araçlarda aynı servislere gidiyor, aynı ustaların elinden geçiyor.
yağın fazla olmasından motor ambeleye kalmaz,motor zayıfladığı zaman veya bir şekilde piston üstüne yağ çıktığı zaman ambele denen mesele olur kendinizi bu durumda düşünmenize gerek yok aklınızı boşa bulandırmayın
Ben yine tekrar edeyim de yanlış anlaşılma olmasın benim aracım atmosferik benzinli, kendimi bu durumdayken düşündüğüm için sormuyorum, konunun turbo dizellerde yağın yanmasıyla oluşan sonsuz bir döngü olmasıyla alakalı olduğunu biliyorum canlı örneğini gördüm bizzat. Serviste ve sanayide fazla yağ koyuyorlar veya yağ dolum prosedürünü yanlış uyguluyorlar. Fazla yağ doldurabiliyorlar. Fazla yağ her araca zarar. Fazla yağ basınçla turboya zarar verebilir.Ben ne kadar fazla yağ zarar verir diye soruyorum? Tolerans aralığı nedir? atmosferik benzinli/turbo benzinli/turbo dizel@Anıl Akca (35513) konuyu baltaladım kusuruma bakma
Bende'de aynı arac var yetkili servis banada ayni sekilde doldurdu. 50.000 de