0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaynak da belirtirsen tamamdır Anıl.Önemli bir konudur.İlk dizel yakıtı yanlı hatırlamıyorsam fıstık yağıydı.Bu arada günümüz motortlarında benzinli-dizel farkında, gömlekli ve gömlekiz olarak da farklar oluşmakta.
Kaynak konusunda üzgünum abi cunku facebook uzerinde birisi yorum yapmis
Benim 86 model Ford münibüsü her gün 2.viteste stop ediyorum dizel motorda kontağı kapatsakta stop etmeme sorunu sadece yağ çıkmasından olmaz,birçok neden vardır bu nedenlerden biride yakıt hattı üzerinde bulunan stop müşürü eğer arızalıysa araç stop etmez çalışmaya devam eder ama normal bir çalışma değildir bu vitese atarsınız gaz işlevsiz kalır,sadece turbodan dolayıda olmaz sibobları çalıştıran piyano mili üzerinde yağ kanalları vardır zayıflayan motorda üste fazla yağ çıkar ve silindir içine emilir,o emilen yağ yakıtla birleştiği zaman motor yüksek devir çalışmaya başlar eğer o anda düzgün müdahale yapılmazsa araç yapı yakıp bitirene kadar veya daha erken zamanda kol çıkartır ,o anda yapılması gereken hemen sağa çekip emniyetli bir şekilde el frenini çekip frene sonu kadar basarak 4. Viteste stop etmek en mantıklısı olur neden 4 diyecek olursanız çünkü 4. Viteste şanzıman devreden çıkar direk motoru defransiyele bağlar 4. Vites düz bağlar .
Bu konuda @Hakan Öztürk (3676) abim güzel bir video bulmamı istemişti. Kusura bakma hakan abi gecikmeli oldu 1.5 DCI da yaşanan videoyu sizler ile paylaşmak istedim.//www.youtube.com/watch?v=WTq972wPRuo
O bir cm fazlalığı neye göre ve nasıl ölçtünüz,3,4 lt veya 3,5 lt birşeyi değiştirmez fazlada olmaz.