0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mekanın cennet olsun Mavi Gözlü Dev.
Bazı dış güçlerin süregelen bir çalışması olduğu ortada. Bu, Atatürk'e karşı yapılan bir çalışma gibi görüne de, temelinde emperyalist yaklaşımlar için gerçekleştirilen şeylerdir. Emperyalizmin temelinde de sömürme vardır. Bunda da hissettirmeden yapmak esastır günümüz dünyasında. Bu yüzden kılık değiştirmek de yöntemlerden birisidir. Örneğin bir deşifre Arabistanlı (bu ifade bile ilginç) Lawrence.
Size katılmakla birlikte bunun sadece dış güçlere bağlı olduğunu düşünmüyorum. Lawrence bunu sadece dış güçlerin marifetiyle değil ülke içinde satın aldığı politikacılar (veya o zamanın devlet büyükleri/sahipleri) ile başarmıştır. Dış güçler bir ülkeyi eğer güçleri yetiyor ise savaşarak alır. (Suriye, Afganistan, Irak) yada içeriden siyasetçi veya politikacıları satın alarak ülkeyi dışa bağımlı hale getirerek başarırlar. Birinci seçenek Türkiye için hiç bir zaman geçerli olmayacaktır. Bayrağın üstündeki renk hala kırmızıdır-kandır- ancak içeriden yıkma işi biraz daha zaman geçerse başarılı olacak gibi. Ben lise yıllarımda iken Coğrafya kitaplarımızda gururla şunu okurduk. Türkiye dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden birisidir. Şimdi Venezüella dan et, Polonya dan Mısır ithal ediyoruz. Neyse az kaldı... Bize Atatürkün kurduğu ülkeyi ondan bir adım ileriye taşıyacak lider lazım.
Heykelleri yıkablirsiniz resimleri yakabilirsiniz ama bilmediğiniz şey bu millet vefalıdır asla silmeyecektir kalbinden....