Gönderen
Konu: Atatürk Köşesi... (Okunma sayısı 236701 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
« Yanıtla #29 : Eylül 13, 2006, 00:36:20 »

Parola 61 Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba
(Gizli Üye)
« Yanıtla #30 : Eylül 14, 2006, 23:04:12 »

(Gizli Üye)
« Yanıtla #31 : Eylül 18, 2006, 15:59:04 »
Atatürk hakkında aşağıdakilerden hangisini biliyorsunuz?
Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı`nın `İçimizden Biri Atatürk` adlı yazısından alıntıdır) Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu
Bir geometri kitabı yazdığını.
Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu
Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur,
Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz".
BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz
Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi.
Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim"
Yıl 2000,
ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk' tür.
Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"
Yıl 1938,
Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı :
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu
Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var. Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var;
700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üstteğmen Kara Fatma
Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını
Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan, her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu
Mimber` adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini
Yıl 1996,
Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır.
Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm"
Yıl 2005,
Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr.Johns`un önerisi
"Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter"
Milletimi şimdiye kadar söylediğim sözlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum ."
M.Kemal ATATÜRK

(Gizli Üye)
« Yanıtla #32 : Eylül 21, 2006, 20:17:57 »

(Gizli Üye)
« Yanıtla #33 : Eylül 22, 2006, 10:02:52 »
Dağhan arkadaşım gerçekten çok güzel bir köşe oluşturmuşsun. Baştan sona okudum ve çok duygulandım. Ama bazı arkadaşlarımızın bu kadar şanlı bir tarihe sahip bir milleti küçük görmesine dayanamıyorum.

(Gizli Üye)
« Yanıtla #34 : Eylül 23, 2006, 04:03:05 »
Atatürk'le ilgili görüşlerin bulunduğu bir sitede, yakın zamanda biri şöyle yazmıştı :
'Senin fazladan bir nefesin için, ben ömrümü vermez miydim...'

(Gizli Üye)
« Yanıtla #35 : Eylül 27, 2006, 20:12:15 »
Izmir kurtuldu, cok tatli bir yorgunluk,Ankara'ya hareket edecekler. Trene binerler kompartımana cekilirler. Ertesi gun kompartimanin kapisini calar yaveri, acar yorgun, bitkin, kravatini yikamaktadir Atatürk.Yaveri "ya paşam bu ne hal hic uyumadiniz herhalde niye boylesiniz"der. "Ya çocuk kompartimanima yastikla battaniye koymayi unutmussunuz. Kolumu yastik yaptim agridi setremi yastik yaptim usudum bende uyumadim kalktim"der. Yaveri;"aman pasam! Birimize haber vereydiniz hemen size bir yastikla battaniye getirirdik"der. Ve bir ulke kurtarmaktan donen komutan tarihi bir cevap der ki "Gec farkettim hepiniz en az benim kadar yorgundunuz. Hiçbirinize kıyamadım.Önemli olan benim uyumam degil milletimin rahat uyumasi". ATAMIZ SAYESİNDE NE KADAR RAHAT UYUYORUZ Kİ HALA UYANAMADIK !!! 

Auris'11 A/T Passat B8'15 TSI
(Gizli Üye)
« Yanıtla #36 : Eylül 27, 2006, 23:06:20 »
kardeşim Dağhan eline sağlık

(Gizli Üye)
« Yanıtla #37 : Eylül 28, 2006, 02:02:46 »
mükemmel bir konu olmuş ellerine sağlık hepsini okudun gözlerim doldu. tekrar teşekkürler. benden de 25 mb lık ATATÜRK fotoları. içinde 450 kadar çok güzel fotolar var. hepsi birbirinden güzel. http://rapidshare.de/files/34692307/atatuerk.rar.html şifre: toyotaclub link in sonunda atatuerk diye yazmış aslında o atatürk' dü. sapıtmış rapid. tarafımdan herhangi bir yanlış yoktur.

(Gizli Üye)
« Yanıtla #38 : Eylül 29, 2006, 00:39:00 »
Yıl, 1933; mevsim, kış. Yer, Ankara tiren istasyonu. Akşam üstü. Gazi, yurt gezisine çıkacak, gar dolup taşıyor onu uğurlamaya gelenlerle. Gazi tirene bineceği sırada bir köylü kalabalığı yararak koşa koşa onun yanına ulaşmayı başarıyor, ayaklarına kapanıyor. Yaverleri, ilgililer köylüyü tutup götürmek istiyorlar. "-Bırakın!..." Kendisi eğilip kaldırıyor köylüyü. "-Nasılsın yurttaşım?" "-İyiyim Paşam, iyiyim." "-Senin iyiliğine memnun oldum. Benden ne istiyorsun?" "-Hayır Paşam, bir şey istemiyorum." "-Niçin geldin öyleyse?" "-Seni gördüm, kendimi tutamadım, ayaklarına kapanmak istedim." "-Yok, sen benden bir şey istiyorsun, söyle bana yapacağım." "-Sağlığından başka bir isteğim yok Paşam." "-Ben biliyorum senin istediğini, sen benimle kucaklaşmak istiyorsun." Köylü yoksul, üstü başı dökülüyor, üstelik giysileri kirli. Gazi, sarılıyor köylüye, kucaklıyor onu, bağrına basıyor, yanaklarından öpüyor. O sırada orada kalabalık arasında bulunan Feridun Cemal Erkin diyecektir ki: -"Etrafıma baktım, herkes mendili çıkarmış ağlıyordu." (...) O, Cumhuriyet'in 3. yıldönümünde tribünlerden inip, çevresindeki asker çemberini kaldırtıp, yaverini de uzaklaştırıp halkla birlikte, ellerini iki vatandaşının omuzlarına dayamış yürürken duyduğu mutluluğu tatmak isteyecekti hep. Halk nasıl da kendiliğinden onu incitmemek için arada bir boşluk bırakmıştı o gün. Epeyi yürümüşlerdi öylece. "-Artık otomobile binseniz..." demişti birileri. Onlara dönüp demişti ki: "-Sen belki ömründe sevmişsindir. Fakat hiç sevildin mi? Bundaki zevk hiçbir şeyde yok. Hele âşığın Türk milleti olursa!..." Ve eklemişti: "-Beni bu zevkten biraz daha ayırmayın..." (...) Aradan yıl geçecek... Cumhuriyet'in 12. yıldönümü için dövizler hazırlanmış: "Atatürk bizim en büyüğümüzdür", "Atatürk bu milletin en yükseğidir", "Türk milleti asırlardan beri bağrından bir Mustafa Kemal çıkardı" ,,,,,,,,böyle sürüp gidiyor. Atatürk, bunları tek tek gözden geçirmekte ama, hiçbirini beğenmeyerek hepsinin üstünü çizmekte... Kalemi eline alarak asılacak dövizi kendi yazacak: "Atatürk bizden biridir."
Alıntı...

(Gizli Üye)
« Yanıtla #39 : Ekim 01, 2006, 00:21:47 »
Son zamanlarda çıkan yeni yeni haritalar yüzünden az ama öz olan bir sözü koymak durumunda kaldım...Zaten yeterince anlatıyor
"Türklerin yaşadıkları her yer Misak-ı Milli hudutları içindedir."
'Mustafa Kemal Atatürk'

|