0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota SLLC 1LT 125 TL 5 LT 540 TL***TOTAL Glacelf Auto Supra organik antifreeze 3 LT 75 TL Konsantre %33 veya %50 saf su ile Silikat, fosfat, kromat, borat icermez.***Shell EasyCare Longlife Antifreeze organik 3 LT 81 TLKonsantre %33 %50 saf su ileNitrit, amin, fosfat, slikat, borat icermez.***Motul inugel g13 5 lt 180 TLDirek kullanim.Nitrit, amin, fosfat, borat icermezEn muadil ne alinmali acaba.
Dediğiniz gibi yaptim ben de. 2 yıldır da kullanıyor ve düzenli bakımını yaptiriyorum. Antifrizi de değiştireceğim bu bakımda.Teşekkür ederim
Sistemde hava oluşmuştur (silindir kapak contasının sağlam olduğunu varsayarak) siz üzerini tamamladığınızda hava almıştır,sistemde hava varsa devirdaim düzgün yapmaz hararet sebeb olur,birkaç gün daha su seviye kontrolü yapın eğer eksiltme yoksa antifiriz alırsınız,seviye kontrolünü sabahları marşa vurmadan soğukken bakın,ama slindir kapak contası en ufak çivi ucu kadar dahi yara alsa oradan sisteme kompresör basar hav yapmasına sebeb olur, dikkatli kullanın.
Ben göstergenin yanlış gösterdiğini düşünüyorum. Motoru stop etmeden önce hararet varmış gibi gösterir iken. Stop edip kaputu açtım ve su kontrolü yaptım, sonrasında kontağı tekrar açtığımda gösterge ortanında aşağısındaydı. e120 de hararet göstergesinde rakamlar yok ama orta kısmın 90 derece olduğunu varsayarsam motoru stop ettiğimdeki derece 110 120 gibi iken. Tekrar marş verdiğimdeki gösterge 50 derece falandır tahminimce. Ve benim stop etmem ile tekrar çalıştırmam arasındaki zaman dilimi ortalama 3dakika falandır. Bu süre zarfında bu kadar hızlı soğuyacağını düşünmüyorum açıkçası.Gözüm sürekli hararet göstergesinde ve her gün su seviyesi kontrolü yapıyorum. Henüz eksiltme veya sıcaklık yükselmesi olmadı
Stop ettiğin anda basınç düşmesi olmuştur ve marşa basınca tekrar düzgün devirdaim yapınca olması gereken seviyeye inmiştir,su kapağını kontrol et eğer kapakta kaçırma varsa basıncı tutmuyorsa düzgün devirdaim yapmaz,toyotalarda kapak çok önemli bütün işi o kapak yapıyor düz yolda pek belli etmez ama rampada biraz sıkışınca kendini bırakır.
Anlıyorum abi ben yine takipte kalacağım. Bu hararet olayından sonra ciddi rampalar çıktım ama sıkıştırmadım aracı 3000 devir bandını çok geçmedim. Tam olarak hararet denemez aslında çok erken farkedip müdahale ettim anında. Kapaktan kasıt yedek su deposu değil dimi? Açmamamız gereken üzerinde sarı bir uyarı bulunan kapaktan bahsediyorsun Peki sistemde hava varsa nasıl alacağız. Contanın yanık olduğunu zannetmiyorum. 5 yıldır bizde araç. Çok daha zorlu sıcaklıklarda bile hararet yapmadı hiç.
Evet o sarı kapak onu iyi kontrol ettir eğer değişmesi gerekiyor sa ufuk beylerden veya servisten orjinal kapak iste, silindir kapak contası ölebilir LPG büyük etken test için sabah marş vurmadan evvel su seviyesi kontrolü yap sonrada gaz vermeden aracı çalıştır tekleme varsa contadan şüphelenebilirsin.Mesaj Birleştirildi: Kasım 10, 2020, 03:25:02Sistemde hava olduğunu musluğu aç anlarsın bu işlemi yaparken kalorifer sıcak konumda olmalı.
Bugün sabah motor soğuk iken kontrol ettiğimde yedek su deposundaki suyun min ile max seviyenin ortasında olduğunu gördüm. Sonra çalıştırdım ve yol aldım. Geldiğim yerde motor ısınmıştı ve stop edip tekrar kontrol ettiğimde max seviyedeydi su seviyem. Şimdi bu durumda ben motor soğukken suyu tamamlarsam motor ısındığında su seviyesi max'ın üzerine çıkacak anladığım kadarıyla. Bu şekilde bırakayım mı yoksa motor soğukken max seviyeye tamamlamalımıyım? Birde aracta daha önce mavi antifriz varmış sanırım. Ben bunu kırmızı ile değiştirsem biryerleri delme ihtimalim varmıdır? Şuan hiç antifiriz yok içme suyu var radyatörde
İyi forumlar, efsane kasa Corolla'mın antifrizini değiştirttim. Araba ilk günden beri antifrizle kullanılıyor. Motul auto cool optimal ultra (turuncu) renk ile. Motul kendi sitesinde bunu öneriyordu. Usta değişirken yaklaşık 2.5 - 3litre alır dedi ve motor bloğu dahil tüm sistemi boşalttı ardından komple antifiriz ile doldurdu. Su eklemedik dedim böyle daha iyi, hiçbirşey olmaz antifriz çok kaliteli vs. dedi. Sadece antifiriz olması arabaya zarar verir mi? Böyle kullanmak doğru değilse radyatörün alttaki musluğunu açıp bi kısmını boşaltıp saf su koyacağım.