Gönderen Konu: Antifriz Seçimi, Dikkat edilecek hususlar (Antifrize dair her şey)  (Okunma sayısı 81691 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52300
  • Model Yılı: '16
  • 200 kere teşekkür etti
  • 1214 kere teşekkür edildi
Evet suyun tamamının boşalmadığı konusu önemli,içeride kalan % 30 luk sıvının üzerine başka marka konulunca tortu vs olur,bu nedenle sıvı değişse bile başka marka antifriz değil yine orijinal antifrizden eklenmesi daha sağlıklı olacak.
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
benim 2011 Avensis için bu yaz düşünüyordum. araç 120.000 km'de.  bu yaz nasipse 6.000 - 7.000 km civarında yol yapacağım. değiştirsem mi diyordum ama sanırım gerek yok. şimdiye dek hiç değiştirilmemiş. peki eksik varsa saf su mu koyayım?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2880 kere teşekkür etti
  • 3239 kere teşekkür edildi
Ölçün ve ayrıca rengine bakın. Kaliteli antifrizler doğru karışım ve kullanımda, uzun ömre sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Antifriz Seçimi, Dikkat edilecek hususlar (Antifrize dair her şey)
« Yanıtla #243 : Nisan 01, 2024, 09:47:34 »
benim 2011 Avensis için bu yaz düşünüyordum. araç 120.000 km'de.  bu yaz nasipse 6.000 - 7.000 km civarında yol yapacağım. değiştirsem mi diyordum ama sanırım gerek yok. şimdiye dek hiç değiştirilmemiş. peki eksik varsa saf su mu koyayım?

13 yıldır aynı antifiriz duruyor ise hemen değiştirin ve kesinlikle orjinal kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 21 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Nisan 01, 2024, 16:50:51 »
Toyota nın longlife antifrizine denk ürün var mı piyasada? Motul inugel g13 olabilir mi örneğin?
İyilik yapar gibi görünmeyin...Iyilik yapın,görünmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Nisan 02, 2024, 11:12:44 »
Toyota nın longlife antifrizine denk ürün var mı piyasada? Motul inugel g13 olabilir mi örneğin?

malesef yok eğer başka antifiriz girerse sisteme suyun tortu yapıyor, kararıyor öyle bir arayışa bile girme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 21 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Nisan 02, 2024, 17:39:48 »
5 sene önce lpg takıldığında oradaki elemanlar 400 mL kadar kırmızı/pembe gibi bir antifriz eklediler. Sonrasında yaptığım araştırmalarda tortulaşma renk değişimi kalorifer peteği tıkanması gibi sorunlar yaşanabilir dendi ama çok şükür sorunlar yaşamadım. Benim kastettiğim şuydu: üzerine ekleme şeklinde değil de komple motul inugel 13 ile değişsek nasılsın olur?
İyilik yapar gibi görünmeyin...Iyilik yapın,görünmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Nisan 03, 2024, 12:55:29 »
5 sene önce lpg takıldığında oradaki elemanlar 400 mL kadar kırmızı/pembe gibi bir antifriz eklediler. Sonrasında yaptığım araştırmalarda tortulaşma renk değişimi kalorifer peteği tıkanması gibi sorunlar yaşanabilir dendi ama çok şükür sorunlar yaşamadım. Benim kastettiğim şuydu: üzerine ekleme şeklinde değil de komple motul inugel 13 ile değişsek nasılsın olur?

komple değişim yapmak gerekiyor diye biliyorum farklı antifrize geçerken. benim eski Mitsubishi Lancer vardı. gram eksiltme yoktu, fan bile açmazdı araç ama su artık kokuyordu. radyatörcüye gittim, hepsini boşalttı. bende çıkan parçaları yıkayıp temizledim iç dış. saf su doldurdu. gaz gaz gaz zorla fan açtırdık araca, oradan da geldi eski antifiriz. yine gaz gaz, saf su gelene kadar bastık. "artık motorda tam devir daim yaptık." dedi usta. ardından hepsini toplayıp kapadık ve antifrizi o zaman ekledi.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Nisan 13, 2024, 12:58:25 »

Tortu vardır şuan sistemde radyatörde falan sen göremezsin , suyun tamamını farklı bir su ile  nasıl değiştirmeyi düşünüyosun ? sen suyu değiştirdiğinde kalorifer peteğindeki motor su ceketlerindeki ve borulardaki su değişmiyorki